[软件应用] 限速软件 for windows7

kevinchan 发布于2010-5-13 00:29 6285 次浏览 58 位用户参与讨论     [复制分享主题]
3 _9 h$ Q/ j3 r. K
: E/ q# S  Z8 u: L/ l: `0 a顾名思义,就係一个可以係win7下实行限制本机下载或者上载速度嘅软件
2 K- [" f8 \# j. c& W
# y5 a6 S0 G& ~" K之前搵过好多限速软件都唔合心意,流量之眼,XX终结者等等的都无用
1 M0 e6 M8 p( P! e4 g
- `8 \: U: M% R5 U8 F虽然聚生网管+虚拟机可以实现局域网限速,但毕竟比较麻烦,而且对硬件要求都比较高
/ G$ a8 p: k% j) j. ]4 J
# T. p# f7 ?" _& f; h8 j3 g咁啱前几日再次到网上搜索下,细心睇咗好多篇文章,终于发现有个软件可以用啦!- ~' O8 v. [3 N6 d6 W+ _5 \' U
# f5 F0 f3 R' Y1 k$ S, I
: a0 g) ]% X- O) w; q. ]
补充一下:发现一样嘢,如果限制IDM下载速度,IDM嘅CPU占用就去到99%,如果唔限制就变返正常
! U6 G' R9 l4 L, D, P以下内容回复可见:
) S0 m7 N! t6 D
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(58)人评论

kevinchan 发表于 2010-5-13 00:33:41 | 显示全部楼层
肥水不流别人田!自己坐沙发

aubert22 发表于 2010-5-13 01:01:20 | 显示全部楼层
限到MU网页上传??

Ling1988 发表于 2010-5-13 01:16:17 | 显示全部楼层
来学野先!雀兄米老点我啊!

漫步雲端 发表于 2010-5-13 01:26:26 | 显示全部楼层
呢个软件的确好好用,1-2M嘅体积但是功能就好强大.....

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:26:46 | 显示全部楼层
限到MU网页上传??+ P: q' [( s9 m6 L: F! `
aubert22 发表于 2010-5-13 01:01
我主要用嚟限制上传速度,如果唔限制,上传就一直50KB/S,上网打开网页都好慢

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:27:58 | 显示全部楼层
来学野先!雀兄米老点我啊!( Z1 \& x3 o' b4 s
Ling1988 发表于 2010-5-13 01:16
你嘅楼下(漫步)同我都已经测试过,效果显著

Ling1988 发表于 2010-5-13 01:37:02 | 显示全部楼层
回复 7# kevinchan % Z3 t" _3 Y8 J3 }
8 }4 n7 j( F& D* }6 Q! O" R& r

3 _; [( _! O' ]2 I    原来是E文啊!睇来要上网裸奔下稳使用方法

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:41:25 | 显示全部楼层
回复  kevinchan 9 z5 Z% U2 i  T; ?0 c

* u4 O# a/ e/ p; R3 d" V
3 X5 ], \5 N4 @( f    原来是E文啊!睇来要上网裸奔下稳使用方法# b$ A0 w4 f: N+ s: ]4 h
Ling1988 发表于 2010-5-13 01:37
唔係啩?咁都要搵使用方法= =!几个英文单词啫,好简单咋

ben_tsan 发表于 2010-5-13 04:11:23 | 显示全部楼层
来学野......谢谢

kental 发表于 2010-5-13 05:12:50 | 显示全部楼层
我主要用嚟限制上传速度,如果唔限制,上传就一直50KB/S,上网打开网页都好慢7 }- A) q: }1 c  k$ p
kevinchan 发表于 2010-5-13 01:26

' h& w: l( X- B  N1 \( U/ e, }6 O$ E$ B+ j6 f
* G9 z3 a9 a0 Z0 J
    我如果要用噶话都系出自相同的目的!

Kiver 发表于 2010-5-13 08:26:31 | 显示全部楼层
顾名思义,就係一个可以係win7下实行限制本机下载或者上载速度嘅软件
/ p  m( s$ j9 o6 t, \+ B. C6 G/ ~4 {5 }
之前搵过好多限速软件都唔合心意, ...9 y4 J. x7 g' X
kevinchan 发表于 2010-5-13 00:29
3 v+ R+ i2 V, |8 {& E0 g' p
/ a% ]; P+ M  o3 j' W4 f; g% i

. s6 w; F2 h. j- H( \    你的上行吾够用4 n5 Q" [: f, V  \9 T! f* U
要限啊~~

12345下一页