[动漫周边] 今日用200$買左套台灣正版既"魔界女王侯補生"

ngyan1600 发布于2010-5-7 20:29 2538 次浏览 35 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ngyan1600 发表于 2010-5-8 04:32:17 | 显示全部楼层
1600支持。。。。买了1套,1600好野。。。9 _1 ]$ l+ K: X, Y( M
如果靠网上应该唔会齐的,之前在唔知边度下了大半的wmv9编码的 ...
) s; e6 q" X: H迪格斯 发表于 2010-5-7 21:07
; G" g& L, o; g
" V) f4 h+ p1 o

; ?9 `" b6 O4 `) F/ d" j* I    我試過用tvrip合,其中有一兩集既tvrip有好大問題,爆格加跳線,dvdrip又唔齊tvrip又得1x集,癈事啦

迪格斯 发表于 2010-5-8 09:27:10 | 显示全部楼层
我試過用tvrip合,其中有一兩集既tvrip有好大問題,爆格加跳線,dvdrip又唔齊tvrip又得1x集,癈事啦
5 W0 o8 S& s+ Rngyan1600 发表于 2010-5-8 04:32

" y! s3 H& w+ J+ q# _
* T% \2 u) t! {5 G  t! T4 G' R你唔系话有录儿童台的咩,直接用它都可以啦。。。。" [% o* Q' Z* Y+ x* }: O+ n+ Y! V
日本的tvrip其实都同dvd的差唔多,只系左上边有个时间,我下载过有2种时间,一种有分秒,一种就只有秒。。。。2 c6 R2 G+ W+ A) ^" U/ F3 r  G
  不过tvrip的都是不全的,又无源。。。。) g) {; ?+ L$ L) v0 O
宜家个winny唔知做乜鬼,杀毒软件提示“发现病毒”。。。。。winny现在无法使用了。。。。

ngyan1600 发表于 2010-5-8 12:36:39 | 显示全部楼层
你唔系话有录儿童台的咩,直接用它都可以啦。。。。8 I7 V9 f4 V3 R5 m# a: X0 t3 C9 u
日本的tvrip其实都同dvd的差唔多,只系左上边有个 ...
+ s" m# L( _& Y% X迪格斯 发表于 2010-5-8 09:27
6 V+ z9 q: N9 E% y
$ d& N5 t# }6 ]3 B
, w+ h9 B! E9 L6 y
    源唔齊,點用~_~....唔通合到時好時壞咩

KO999 发表于 2010-5-8 12:47:28 | 显示全部楼层
都还可以的~

迪格斯 发表于 2010-5-8 14:49:05 | 显示全部楼层
源唔齊,點用~_~....唔通合到時好時壞咩
, f1 r7 l- Z% Z# Yngyan1600 发表于 2010-5-8 12:36
* @6 D1 B4 B( u& C+ j& Z
我个宗旨系有几多搞几多,不求全集清晰的,只求有全集。。。。

sorrysoka 发表于 2010-5-8 16:06:11 | 显示全部楼层
畫質算唔錯!!!
& C- z9 n2 ?! B7 R) r& p. y期待你既合成:)

ngyan1600 发表于 2010-5-8 21:43:04 | 显示全部楼层
提外話~點樣用megui壓片時搞銳化

ngyan1600 发表于 2010-5-8 22:01:56 | 显示全部楼层
6 O$ q+ V' S/ E5 d3 m+ q' x8 z
你唔系话有录儿童台的咩,直接用它都可以啦。。。。
3 P; W  P& g2 R日本的tvrip其实都同dvd的差唔多,只系左上边有个 ...7 w( H8 d- s: Q# x0 K( h
迪格斯 发表于 2010-5-8 09:27
; z# ^2 F" X; P$ V1 E, }, {

8 Q9 ?7 w4 F3 j6 H* W% j  J2 k! q' E& x
未有數碼時,重播的畫面( h- ]0 m# F% c. h; E
可憎兒主台岩岩先重播完,而我又無錄.....如希望兩個月內再重播就好了=3=~

kevinchan 发表于 2010-5-8 22:12:36 | 显示全部楼层
提外話~點樣用megui壓片時搞銳化# r; L9 L( z4 q' I# ^2 [
ngyan1600 发表于 2010-5-8 21:43
有相关嘅filter选项,你应该懂英文的,用下就知,其实我都係上网搜索教程学习的

迪格斯 发表于 2010-5-8 22:14:23 | 显示全部楼层
未有數碼時,重播的畫面
8 e3 s4 Y( A( Y$ X' k可憎兒主台岩岩先重播完,而我又無錄.....如希望兩個月內再重播就好了=3=~
9 k. t2 T' N! T! @ngyan1600 发表于 2010-5-8 22:01
8 |: X: f9 x! [3 T$ {
儿童台好似重播过好多次咯,而第一次首播有用变速播的,人物说话变成痴俐筋咁。。。。系喇,dvdrip的你有边啲集数

fub64 发表于 2010-5-8 22:27:33 | 显示全部楼层
too expensive mate!!

ngyan1600 发表于 2010-5-8 22:35:30 | 显示全部楼层
儿童台好似重播过好多次咯,而第一次首播有用变速播的,人物说话变成痴俐筋咁。。。。系喇,dvdrip的你有 ...; r6 B- o. G( v8 F) H
迪格斯 发表于 2010-5-8 22:14
- X& p9 N/ |& F- u* `
( A2 R8 Q, ^) U9 X
  M5 j/ W0 @; w: @1 [0 K6 t
    因為得極小集數所以無下