[MV&音乐] 500星梦求《圣斗士星矢》粤语全集(114集)~

aaron81 发布于2010-5-7 20:20 7735 次浏览 66 位用户参与讨论     [复制分享主题]
rihk 发表于 2010-6-6 14:10:16 | 显示全部楼层
http://www.megaupload.com/?f=TKIMJ63U 粤语无字的。画质一般,。

kenhai74 发表于 2010-6-8 19:04:16 | 显示全部楼层
仲未有高人出现啊,真喺漫长的岁月咯!

tinglong 发表于 2010-6-10 20:08:16 | 显示全部楼层
哈哈。。。终于找到啦!

aifunjay 发表于 2010-6-14 16:37:09 | 显示全部楼层
不知何年何月才有人出合成版

ykcheung 发表于 2010-6-18 17:45:18 | 显示全部楼层
I am looking forward to this one

alam 发表于 2010-6-18 22:44:17 | 显示全部楼层
可能要等D高手来答~7 S% o' M  s+ l9 G$ P4 Q6 ?
我想问下,你是专业有学合成定自学,有乜野或论坛好介绍?
4 Y$ v6 M+ c9 R) g/ `. h( L* f$ D5 naaron81 发表于 2010-5-24 23:01

: q* y* w9 r! C/ ?2 h/ ?- V; O1 ~, T1 k3 \" c' L( U! Y
7 ~. ~# G4 G! \. f& f" v
    我有過半好消息給你, 無意中看到H兄在其他帖子話可以用千千静听轉rmvb to mp3, 我問了K兄, 現在用千千静听成功轉到了第99集, 自己合了來看都有99.9%同步, 我覺得可以接受, 但你先要在jsharer找片源, 及下有心人兄的版本, 不要用私家屋的片源, 因這個片源沒有中間部分, 但有心人兄的版本是沒有下一集預告, 所以如果你唔補上日語版, 最後會無聲, 但要合併兩個音頻成一個, 都要花時間, 如果唔介意又想看有聲, 自己手動轉回日語啦!  下一集預告都不會時常看的, 我不如不理了,  你可以試下其他集數是否同同步, 由於集數都很多, 好難一時間合晒來檢查, 你合了看過邊集ok,  覺得可以接受, 話我知啦!  謝謝你!

aaron81 发表于 2010-6-18 22:54:21 | 显示全部楼层
我有過半好消息給你, 無意中看到H兄在其他帖子話可以用千千静听轉rmvb to mp3, 我問了K兄, 現在用 ...
9 g: N0 \& w. y: Nalam 发表于 2010-6-18 22:44

: |* \: `8 N# b2 R7 j0 `) {, R原来有这种办法,但要用TVB粤语就应该不同步了,因为TVB有好多剪截的,你转的版本可能是VCD版吧,我以前买过VCD版的~  C7 n! U% h7 t* w) k. O( }
还是等等果边

kevinchan 发表于 2010-6-18 22:56:32 | 显示全部楼层
我有過半好消息給你, 無意中看到H兄在其他帖子話可以用千千静听轉rmvb to mp3, 我問了K兄, 現在用 ...1 R0 H1 r/ |7 S$ F, V9 O7 z
alam 发表于 2010-6-18 22:44
合并音频只係好简单嘅工作,这方面唔使咁担心

alam 发表于 2010-6-18 23:28:23 | 显示全部楼层
合并音频只係好简单嘅工作,这方面唔使咁担心5 `5 }0 Q; T9 H2 J4 e& X2 @9 G* j
kevinchan 发表于 2010-6-18 22:56
9 p4 g& i7 e# C- E& m; K0 j

$ P7 t6 K, Q% f& o- o. r9 E4 [6 p
$ d; i, y, X3 V# h    我知, 但要剪輯又合并114集, 然後又放入mkvmerge GUI. 都真是要命.

aaron81 发表于 2010-6-18 23:42:30 | 显示全部楼层
我知, 但要剪輯又合并114集, 然後又放入mkvmerge GUI. 都真是要命.
4 G0 l1 i9 |7 M* d1 m, H/ g, nalam 发表于 2010-6-18 23:28

6 J- B8 b, |+ ]" }1 O请教下,我合梗高达W,但音频最好似慢几秒,有乜办法调整~2 O; u: w/ L+ F
我依家都是找几集试水学合成~

alam 发表于 2010-6-19 01:06:56 | 显示全部楼层
+ g5 p4 J! ]5 F$ i3 E! j
请教下,我合梗高达W,但音频最好似慢几秒,有乜办法调整~
- q* @3 M8 o6 I. B; b我依家都是找几集试水学合成~2 [$ [4 K' z. |: }5 [) C7 X2 r
aaron81 发表于 2010-6-18 23:42
0 b) E6 ]- O8 U" d# O: J4 O

7 x$ B( ~2 f# ~0 _8 ]6 j3 ~7 H) D- B) i8 Z( H1 D
    其實我都唔識, 但我以前試過調節下%, 可見到快了! kevinchan兄先至係專家! huang兄 及迪格斯兄也是! 我有幾集美戰及精灵俏女巫, 裝甲天使都找了他們三個幫手合!

kevinchan 发表于 2010-6-19 02:32:14 | 显示全部楼层
请教下,我合梗高达W,但音频最好似慢几秒,有乜办法调整~
( R$ k# v3 o* q8 g$ n我依家都是找几集试水学合成~
+ F+ G/ A9 W. haaron81 发表于 2010-6-18 23:42
畀啲心机研究研究吧,好易学识啫