[每日闲聊] 烂gag

852370229 发布于2010-5-1 22:49 707 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Q: 咩野要掉落水 4 次先會俾水沖走?
/ @4 q' q  F" o- [1 YA: 雀仔 ( 有隻雀仔跌落水 跌落水 跌落水 有隻雀仔跌落水 被水沖去 )
; k7 F0 R- G" E- v' \* N! GQ: 黑貓同白貓一齊過馬路 , 白貓俾車撞低, 咁白貓會同黑貓講既第一句說話係咩' ?1 E' X1 Y) M. {3 D' J
呢?8 r4 {/ r# M/ B
A: 喵 ~
1 @4 O, C6 X% a5 _, p3 E2 t  u8 IQ: 一個女人去隆胸醫生話 : 兩個要1 萬蚊,跟住個女人話太貴, 轉1個, 問要幾錢?
* c  w+ |: g" j2 _1 h醫生答咩? (估成語 )0 K4 {, g# ]* y8 R6 z8 R
A: 一波三折5 M5 ]3 U7 Y9 B, l  g
Q: 牛驚咩植物?2 @" j: N; }% i
A: 牛 ( 牛{怕}葉)
: P: f  X3 ~4 |1 |( K+ q, N: QQ: 有咩島唔係四面環海 , 除左安全島之外 ?# s! S* c7 `: ^0 A: s, M
A: 吉之島
% s6 X5 u6 {4 @% P- Q9 W" wQ: 咩植物識溜冰?, N5 t& S; a  O0 A9 H% P9 @2 y  C# Q
A: 花 ( 花{識}溜冰)2 Q, Q6 P  q, H8 N
Q: 皇后似咩?, |1 _) H3 y8 f* F3 P# O) o( u4 w: B/ {
A: 廣場 ( 皇后{像}廣場)
: t+ [1 Q6 P/ g, YQ: 有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?
& A) R& I# K- V3 c/ EA: 因為佢地未熟
) ~$ S# g6 X7 h  r) N, O; G* y: pQ: 讀完中五讀乜?1 e9 C# y' N! I
A: 讀下午4 u  `# q' \5 h# |
Q: 點解唔可以係船上講笑話?
/ a. j: y3 L9 P9 }2 LA: 因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯
4 Z8 `# ~% s/ }2 _, q: p! iQ: 食乜野昆蟲會瘦?
8 E- n2 |  y9 O' gA: 蟻 (食蟻瘦)( s% Q- T7 \1 [" R; v
Q: 用身體上邊樣野可以修飾雙手?# w# _' r9 K( X: W' v- v
A: 毛髮 ( 毛髮可修飾的一對手 )* g* ]0 Z( p# I  @& l5 }( Q
Q: 機械人最鍾意扮咩?
; D1 b- [; ^6 M% c$ F* [A: 扮焦$ P: ?- y/ y3 w& o# S
Q: 1+1 幾時會 =3 ?
' y6 W) X% W  b& b# R) Y2 zA: 錯個陣) @( a  ~# [. _; c" _6 H6 b
Q: 去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?4 G- z1 c* W: j: r- B
A: 我來自德成
; N( W! u; U( Q* QQ: 樹邊部份最得閒?
( b8 D4 z  H+ C* S1 QA: 葉 ( 葉得閒 )" @* Z1 S6 P% `; H
Q: 達文西密碼上面是什麼?* ?5 K' e3 e$ i: y+ P! `& X, S) {$ h
A: 達文西帳號
2 K" Q5 N7 M& b3 e/ qQ: 世界上最貴既係咩菜?
# J) d3 q; x* F6 }: D+ rA: 巴菜$ s% D1 ]" A' {6 m" C
Q: 食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?1 `. L7 c6 ]0 \
A: 傷心囉
$ e: Y# A0 ]& R8 |: z% u3 K( WQ: 豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?3 W2 k4 ?4 Q$ Q
A: My love my fate
) `" C! ?- k  J+ SQ: 鯊魚食左紅豆會變咩?: @" K7 M  i* v8 J& D% f
A: 紅豆沙# N% B2 J% k# b/ T& I
Q: 檸檬最怕咩生果呢?
& y5 H# X; x" ~2 [A: 柑 ( 柑橘檸檬)
5 j# r2 E0 E4 h; q5 W. D0 OQ: 小明自己做暑期作業,第二日,佢死左 , 點解?2 E; ~( a: I7 V
A: 因為自作業,不可活。: j% ~$ w9 |; D' H  o5 Y
Q: 如果有日你同你女友分手 ... 因為佢移情別戀,同個醫生拍拖
1 O  z; C7 `" z6 l你好鐘意你個女朋友...咁你就日日都送左一樣野比個醫生 !!
& X5 X) N. {/ x0 P  W  M4 e1 K希望醫生可以離開你個女朋友, 咁係咩牙 ??" t6 z0 H. F+ r; r9 C' |
A: 萍果 ( 一日一萍果.. 醫生遠離我!!), z% {0 }# \9 Z  B" {5 P, `+ @$ ?
Q: 有咩動物係會撕死條鰻魚呢?
+ P1 p; s  ]' Q3 @" D4 JA: 蛇 ( 佘c曼 )" p0 B2 X1 z* N( @' K
Q: 話說清朝時 , 慈禧太后一直都想長生不老, 於是命人研製長生不老的靈丹,卻失8 b% |8 W1 N( ?$ b! N# O" ]
敗。! {- n7 P* A0 a9 a5 f
後來有個外國使者帶埋長生不老的靈丹拜訪, 慈禧太后就問佢靈丹用乜整ge,咁你估
4 a" c2 m2 p' V/ V# _+ Y佢點答 ?! O$ {' ^7 R+ i4 d1 `2 o
A: 佢話「 LONDON BRIDGE is falling down(for 靈丹)!」9 `; f& W- [+ C3 z$ B0 m9 ]
Q: 1隻雞, 1 隻鵝,1 隻鴨. 分3 支汽水點解分唔勻 ?
( [9 p1 T7 f+ ~0 e" KA: 婀娜多姿 ( 鵝攞多支)! R, {3 G8 e+ P
Q: 魚旦粉有魚旦 , 牛腩粉有牛腩.. 咁咩野粉有雪糕呀 ?
8 J$ E- ]1 C+ C: PA: seven
, F6 z( v4 x% I7 Q* EQ: 小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死 ?4 u; j* k1 \3 v* G- U* d
A: 明明綠燈轉眼變成紅燈 .......
3 K9 n7 ?0 @, Q0 p4 uQ: 巴斯光年殺左條龍, 後世人幫佢改左個花名.. 知唔知係咩 ?1 N' l5 _% A# s" r- b
A: 撒龍巴斯
3 l% A  n1 B, K9 W+ s; E3 m. gQ: 流星花園首主題曲叫流星雨, 咁陶大花園首主題曲係乜呀?% R' R0 w- D' c7 i0 j9 s
A: 陶大宇0 M. C% F4 T, X; L; x0 |8 a
Q: 咩動物識桌球 ?
0 s" Y+ A3 B! t3 e7 ?' mA: 鷹 ( 英式桌球 )

已有(11)人评论

kevinchan 发表于 2010-5-1 23:30:28 | 显示全部楼层
7 v4 [4 H' N% f. V1 j
( i- V; t5 u3 j* V6 A之前都有人发过呢啲gag啦

852370229 发表于 2010-5-1 23:32:49 | 显示全部楼层
赶我刚注册唔知道嘎

852370229 发表于 2010-5-1 23:35:17 | 显示全部楼层
感都唔洗扣感多啦

熊猫仔 发表于 2010-5-2 01:50:08 | 显示全部楼层
比个下马威你啊嘛~嘻嘻~

bbwing 发表于 2010-5-2 05:26:54 | 显示全部楼层
几有趣!哈哈

tandong 发表于 2010-5-2 08:33:10 | 显示全部楼层
感都唔洗扣感多啦* o; @+ X( l3 Q; A
852370229 发表于 2010-5-1 23:35

1 X" z6 x1 ^2 b) `/ ^- H( L; J! L3 x' t& W+ @# A2 u! B

) h% A+ f  G+ V* q    边个叫你第一句就唱:有隻雀仔跌落水!!
" e  g& G6 f9 J6 e比我,扣多D添啊!!

852370229 发表于 2010-5-2 09:21:38 | 显示全部楼层
这就是社会反面现象

d34872712 发表于 2010-5-4 13:29:07 | 显示全部楼层
长篇小说

Windysonk 发表于 2010-5-6 01:32:51 | 显示全部楼层
有些看过了啦

oxit 发表于 2010-5-24 18:08:56 | 显示全部楼层
有好多人噶QQ空間都有哩D

xizhi 发表于 2010-5-24 19:06:45 | 显示全部楼层
真不怎搞笑