[每日闲聊] 各位今年利是收获有多少??

hotcool2 发布于2010-2-20 22:55 1890 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
ks128 发表于 2010-2-21 19:25:58 | 显示全部楼层
130多少少吧,具体到手的就甘上下了,其他的就不知道了,不过最后我都是比晒我妈' _) E  u' h* `- O) t& z9 `9 `9 I
利是说白了就是钱而已,已经无所谓了

Xoun 发表于 2010-2-21 20:20:58 | 显示全部楼层
我100蚊有找

wjr5200 发表于 2010-2-21 20:47:35 | 显示全部楼层
我的120,比你还强
! ~$ g, z/ b" i2 u1 `- j大天使007 发表于 2010-2-21 09:13
* c& ]; {3 {5 D9 ~: y
唔系化,你地广州既 应该疏爽D既啵

lych 发表于 2010-2-21 21:13:16 | 显示全部楼层
一向都唔理,全部上缴,唔系我嘅我唔理~~~~

netasa 发表于 2010-2-22 01:25:24 | 显示全部楼层
人大个了利是就越嚟越少啦!! 千松D啦唔多! 不过讲真啦要睇每个人嘅价值观问题,对于我嚟讲,都唔知点讲好! 买数码相机差D,买电脑又只够上网本,买手机仲差成半,交上网费AD又差少少,够果D都係慢嘅!不过话番转头,对于某D人嚟讲就已经成个月工资了,当然同样相对某D人嚟讲连工资嘅4份之1都未有!2 X. C8 V4 X# V) S+ W' `; ~

$ O0 h. R0 X) g, l. X所以讲多无谓,比仲更加唔实际!  

abc-like 发表于 2010-2-22 05:27:37 | 显示全部楼层
買台2手數碼相機有找
人大个了利是就越嚟越少啦!! 千松D啦唔多! 不过讲真啦要睇每个人嘅价值观问题,对于我嚟讲,都唔知点讲好! 买数码相机差D,买电脑又只够上网本,买手机仲差成半,交上网费AD又差少少,够果D都係慢嘅!不过话番 .../ D; c( W' g2 K/ N
netasa 发表于 2010-2-22 01:25

laputack 发表于 2010-2-27 18:13:59 | 显示全部楼层

chrisrex 发表于 2010-3-19 14:47:30 | 显示全部楼层
我年年都500左右,今年就唔报啦~响应楼主~

elvawien 发表于 2010-3-19 18:38:21 | 显示全部楼层
没拆利是的+18 i$ X: M9 k: A6 j0 Y9 z3 G1 R, C

7 j- ]9 `- w6 i# S$ x! [3 @, ^其实现在从亲戚拿到的都很少了,不过倒是在公司里拿到一些……好吧其实挺多的,虽然都是五块十块的,但是小数怕长计~~" d7 z$ k% B) r2 s: ?4 A! s
( {6 T" g9 D8 B# T2 M' C8 h
不过反过来说,以后结婚后就到我也要破财了……考虑到这个我似乎应该坚守魔法使阵营呢……