[社区发布] 又嚟啦,卡啊

kevinchan 发布于2010-1-31 18:09 2094 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
/ F! w. p, u" j. I1 J
( T( f7 w: S; I& r- BK社,好似最近呢个月嚟,个论坛 时卡 时唔卡嘅?, |. }5 e( S: U/ \
我网络正常嘅情况下,有时打开网页,卡住2-5分钟先可以打开网页(标题出现,但内容要等下先出现),无论边个网页都好,情况都係卡住,呢种情况我今日已经试过好多次喇1 A; }( {  `, K# I8 ?
之前都无咁严重,一日2-3次
  L( k/ L, c, I& h5 E5 n; Z, Q谂谂下,好似多数係出现係傍晚5-7点左右# G: s5 {; Z* d6 W/ ^2 @0 R
呢种情况应该同我系统无关吧? 我双系统的,XP係咁,WIN 7都係咁
2 x2 {/ V9 K5 I难道真係我RP问题。郁闷
' k, l1 i+ K$ n8 E3 d' Q3 vPS:卡嘅情况真係好耐未感受过,不过近来又卷土重来
/ V! V5 a0 G5 k0 N$ S( ^
. D9 n- }2 U: J1 W5 D0 W再补充说明一下,係我打开论坛卡嘅时候,我都会尝试去打开其他网页,试下係米我网络问题,但其他网页係畅顺打开嘅= =好明显.......

已有(13)人评论

tandong 发表于 2010-1-31 20:39:09 | 显示全部楼层
时不时都有架啦,其他论坛也有此现像!

kevinchan 发表于 2010-1-31 20:43:12 | 显示全部楼层
近排尤其明显= =唔知点解

tandong 发表于 2010-1-31 22:31:00 | 显示全部楼层
近排尤其明显= =唔知点解& |' r$ m2 V7 h4 c
kevinchan 发表于 2010-1-31 20:43
河蟹过类!

kevinchan 发表于 2010-1-31 22:51:33 | 显示全部楼层
河蟹过类!( O2 G& o# B$ i! A
tandong 发表于 2010-1-31 22:31
今日好犀利,唔知系咪同我上传嘢有关呢?

Ling1988 发表于 2010-1-31 23:35:27 | 显示全部楼层
没啊!好正常啊!是吾是你网络问题,宽带没有这现象

kevinchan 发表于 2010-1-31 23:50:22 | 显示全部楼层
没啊!好正常啊!是吾是你网络问题,宽带没有这现象/ ]( D2 B6 y5 S$ U( l% s, ]
Ling1988 发表于 2010-1-31 23:35
可能你係论坛时间少,感觉唔到!我每日係论坛时间唔少,无理由我都感觉唔到噶

183334257 发表于 2010-2-1 12:48:32 | 显示全部楼层
我都试过,有时真系好卡,不过我遇到的情况算比较少,因为逗留时间唔长

Kiver 发表于 2010-2-1 21:58:29 | 显示全部楼层
K社,好似最近呢个月嚟,个论坛 时卡 时唔卡嘅?
' ?) L1 m% \$ h3 l6 `+ Q. K& X我网络正常嘅情况下,有时打开网页,卡住2-5分钟先可以打开网页(标题出现,但内容要等下先出现),无论边个网页都好,情况都係卡住,呢种情况我今日已经试过好多次 ...6 P# J) [! @( y4 W& h
kevinchan 发表于 2010-1-31 18:09

$ U) H' M  |2 n7 b% Q" W$ j! |. `$ O4 A
我都系有些许此现象出现" Y* N5 F: x8 d
不断甘试
6 p# f( o- i8 D# R1 {% J# Z* ]1 R* ~( @9 p5 m* U, c
只要关了傲游再开一次
( d+ I* P/ N" K, i4 m3 I* e网页又流畅返很多~~

kevinchan 发表于 2010-2-2 02:02:33 | 显示全部楼层
我都系有些许此现象出现
( S/ L9 p# G0 x& N% \不断甘试  q" o( p6 p+ A$ T

5 I2 M0 ?5 g% _# ~9 k% n, R只要关了傲游再开一次7 V' N% b' H4 |& |7 ]
网页又流畅返很多~~! q6 a+ a4 L& {; M6 m2 p
Kiver 发表于 2010-2-1 21:58
我用firefox同IE8,情况都係一样.....原来连社长你都有出现呢种现象,睇嚟问题唔简单

Kiver 发表于 2010-2-2 07:49:56 | 显示全部楼层
我用firefox同IE8,情况都係一样.....原来连社长你都有出现呢种现象,睇嚟问题唔简单
( }' K7 N* w, {5 |% @% H5 U' S$ ?kevinchan 发表于 2010-2-2 02:02
& }$ v) I6 ^: e1 E
: _! K5 ^$ m+ ~: [1 J+ f
但我的页面能够全显示的啵3 F# ?2 ^0 Q( T; j7 `8 t. W8 L' ^2 p

0 z6 i% {9 j' j6 y9 O只是广告那部分无法完全加载~~[em40

kevinchan 发表于 2010-2-2 13:24:48 | 显示全部楼层
但我的页面能够全显示的啵' t7 [' y1 V) J! g+ Y1 c

) l0 M/ D$ D  k9 W3 h, {只是广告那部分无法完全加载~~[em403 n( F: M" c: _; K0 B+ L
Kiver 发表于 2010-2-2 07:49
我试过一次过 点击5个以上网页,点知全部都係load咗标题,内容等好耐先出嚟..........话说我打工有时都要来回点好多次广告先成功,帮论坛点咗唔少广告啦

12下一页