[吃喝玩乐] 大家发唔发觉啊???

alexhus 发布于2009-11-8 21:51 1390 次浏览 39 位用户参与讨论   [复制分享主题]
aubert22 发表于 2009-11-11 23:28:14 | 显示全部楼层
装上了WIN7后发现真的很卡啊~~~8 o, X% b& U) u0 Q2 _
Kiver 发表于 2009-11-11 23:24
6 r, O4 W" t+ U* ^5 X0 \4 T8 i
正体卡定乜情况下卡啊??你台机配置应该唔差得去边呱~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:31:16 | 显示全部楼层
正体卡定乜情况下卡啊??你台机配置应该唔差得去边呱~* z; D1 z) P; [3 n) C" n! e6 v7 P2 V
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:28
. H& y1 q; I; {* Q% v

* T% c& u( G/ g3 h. c! nWIN7评分是5。7
, Z  P  I) D, U" M( q8 ?" v+ m( n" H5 B0 S
在WINDOWS优化大师下总体性能比最高的参考配置还要高~~
- e$ l. g( ~, i0 L$ |5 E7 h% |( P
但我台脑主机就配了2000多点(上年7月配的)

aubert22 发表于 2009-11-11 23:36:43 | 显示全部楼层
WIN7评分是5。73 k, Y) u5 T9 ]( b: Z3 v6 J% K
/ G0 ~3 H+ h. O# G- S
在WINDOWS优化大师下总体性能比最高的参考配置还要高~~5 B5 o" J- j( l8 b+ K( N! c
- r1 M3 Y, A9 P3 {+ s" O' o6 }
但我台脑主机就配了2000多点(上年7月配的); M. m) l/ z* U
Kiver 发表于 2009-11-11 23:31

% i/ N5 y2 X1 a我都系2000几,今年配嘅~唔知4G内存,E5200+GF9600 GS0跑得掂唔掂呢~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:38:40 | 显示全部楼层
我都系2000几,今年配嘅~唔知4G内存,E5200+GF9600 GS0跑得掂唔掂呢~  q3 q+ e3 T! I4 @) X' X
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:36
# @8 \. N" ]1 e+ c0 [5 i7 w

, Z8 R7 x# @( A- d! D  _; k# D5 Z7 l8 b
我台机才E2160咋
9 f4 }- O/ f: V$ h- ]内存都是4GB
" L0 U/ x. D2 w! p. g  [) v1 u显卡3850-256MB5 q, X: G* ~6 l; H' m1 A

" u4 I) e2 _$ W& Y# ^! I+ x你的机实跑得起啦
. l  @/ K# i# i& Q. a( X5 t3 s! V. f, C  C' z( G7 w5 }0 H# I
你的配置比我的好啦

aubert22 发表于 2009-11-11 23:41:06 | 显示全部楼层

; j9 Z5 H( q: r4 R我台机才E2160咋
$ x/ c; V: r7 Z3 F* {2 q# h内存都是4GB6 [0 W/ [. A* D! f4 o( S  k
显卡3850-256MB! z; t$ g1 `6 H( W. c1 [
5 |" ~. i7 K# b, f# f/ k. u6 Y0 T
你的机实跑得起啦
' U  u8 `, c  z/ v- @' B3 N9 S4 C  u- d6 n; V; p: h
你的配置比我的好啦
. a, B8 T3 {" Y: T& f+ ^+ b- X$ {. G  JKiver 发表于 2009-11-11 23:38

8 M. P' K& s0 B& f- ^' O硬件方面我唔系好识~我系叫朋友帮手配嘅~听闻家D内存贵到癫,好彩买得早~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:42:02 | 显示全部楼层
硬件方面我唔系好识~我系叫朋友帮手配嘅~听闻家D内存贵到癫,好彩买得早~. Z0 d7 b+ g1 V- B/ H
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:41
5 C' S7 [4 X7 T$ d

* D5 U! h9 b  k/ e依家内存的确好贵
- ]) C, a6 ]: b0 F  u  T* O比我当时贵左成倍有多

kevinchan 发表于 2009-11-11 23:45:40 | 显示全部楼层
装上了WIN7后发现真的很卡啊~~~
2 d$ p0 F' v& c8 @$ TKiver 发表于 2009-11-11 23:24
我用虚拟机装win7,超级卡,我粒垃圾单核真係非常唔掂!!早就预咗噶喇

Kiver 发表于 2009-11-11 23:47:07 | 显示全部楼层
我用虚拟机装win7,超级卡,我粒垃圾单核真係非常唔掂!!早就预咗噶喇
/ ?4 A' m; p) e! N9 u/ zkevinchan 发表于 2009-11-11 23:45
3 ~9 P! V3 K8 w- E. v7 O" Y( D' L

& m" x, ]( f# i5 `7 w7 ^+ ]WIN7起码要用到双核才能够胜任~~
0 c0 x; v& u' O) R8 [; K内存不少于2GB

aubert22 发表于 2009-11-11 23:49:20 | 显示全部楼层
依家内存的确好贵
! b, k' ^, J8 p1 a+ a' F0 ]比我当时贵左成倍有多
" R9 r) B; u7 I) {Kiver 发表于 2009-11-11 23:42
7 i& A) m1 |9 Z( ^
系~我朋友多话我好彩,买得早~频率高果D仲贵~

kevinchan 发表于 2009-11-11 23:53:07 | 显示全部楼层
WIN7起码要用到双核才能够胜任~~+ r7 P1 L" M- [/ |) l
内存不少于2GB. `3 h; I8 e! _! e( S9 Z$ u
Kiver 发表于 2009-11-11 23:47
我刚好全部减半- -!唔知几时先可以换机呢

Kiver 发表于 2009-11-11 23:55:01 | 显示全部楼层
我刚好全部减半- -!唔知几时先可以换机呢4 [, y, Z$ E, O) f: `
kevinchan 发表于 2009-11-11 23:53
) J. R0 B/ }+ l. F2 w/ s0 \; ?
% @8 ?& E. r: h9 W4 r* M9 M) n, W
你等i5平民化的时候换吧! Q" ~6 U8 z  [1 `
5 b. \+ g1 }, }8 x7 D' x; s: r
那时候就有飞的感觉了~

kevinchan 发表于 2009-11-12 01:28:14 | 显示全部楼层
你等i5平民化的时候换吧3 a$ G" W9 a, ]) i- P" ?
* k& H: u% U5 |( Q' L
那时候就有飞的感觉了~4 f/ ?% Q) ~3 z( `
Kiver 发表于 2009-11-11 23:55
等到嗰时,又唔知有D咩新科技出现咯