[版务建议] 关于分享物流区嘅一D建议!

netasa 发布于2009-11-1 05:41 2473 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
同题! 依个区资源太多太集乱了,而且回复就被顶贴。 感觉唔认真睇好难稳到想要嘅嘢,认真睇,睇一阵就累了。 係米应该按类嚟分一下细版区呢!
: T5 [4 E+ P# Y" D
) V9 b, _5 [/ T7 y, w好似用 高清合成+标清录制+DVDRIP+HDTVRIP 为细分版块关键字。 另外MU嘅长效档,特定一种彩色标题是否行? 这样更好应用。再者除高清合作品外,係米应该鼓励D新人去发或转或分享录制版文件呢,而唔係下载小小附件都要扣星梦呢。 当然作者要收就另说啦。% ]4 m) ^/ i2 ?7 t* i

( A$ g8 N; @2 |6 m$ v主要想讲就係D贴睇起嚟另人觉得比较累,仲有未连载完嘅都应该分开一下咯,之前夏娜1我就係咁漏左17、18集未下了。

评分

Kiver + 16 建议

已有(15)人评论

billiard 发表于 2009-11-1 08:12:31 | 显示全部楼层
其实好容易找到哦。只是分享物流区其实应该改为HTTP区,容易理解

tandong 发表于 2009-11-1 08:16:42 | 显示全部楼层
你上来睇多D就贯拉,睇一阵就累了,更好,治失眠啊,搞细版区也乱啊,还有,我地飞机场,无胸啊(忙)!!!

aubert22 发表于 2009-11-1 09:48:56 | 显示全部楼层
我觉得分一下细版区呢点提议唔错~~顶个先~

mcnynbajay 发表于 2009-11-1 11:44:00 | 显示全部楼层
我都覺得開翻個細版區分開下,都幾好下(合成版區)~& F6 V' i4 Z9 ]6 M  k! n" U8 n  a  j7 z
事關而家片源到處有甘~因而合成版的產量亦提高佐~; x  A$ W4 }, x* z5 l2 o/ n

1 f* I) Z5 M$ M4 r# B2 rPS:請善用搜索~而個版區上資源貼都有人定期清理嘅了!無乜太雜亂的!

kevinchan 发表于 2009-11-1 12:25:22 | 显示全部楼层
分细版建议唔错,同时亦都建议个人多D用论坛搜索功能

netasa 发表于 2009-11-2 04:29:09 | 显示全部楼层
柯南事务所嘅细分版区做得唔错! 我觉得直觉参考下!
6 n, I0 _$ N4 Q8 B2 Y" }, f搜索唔係唔好,之不过多人用时就会搞到个坛好慢。而且大家都知我地坛挂着唔少“打工”用产物噶啦! 再者搜索出嚟都係一样自己稳,只不过缩小左范围。  另外对于新人嚟讲,咁样比较痛苦。其实我叫过唔少朋友嚟,不过佢地都对此提唔起兴趣。 
. U# E7 S5 n# m$ m& l' Z& d综合佢地嘅意见,1.吸引人活动少 2规矩多 3限制多 4LOADING速度唔多稳定时快时慢 5无咩可以提起兴趣嘅话题。(即使係有美好嘅童年回忆也不可能日日讲架) 6新番少,论坛唔够综合力! @5 C. T! }+ a; B: p) J# m
0 S& o* i+ i6 R: s1 M
我觉得都讲得几有道理,因为好少可,有粤漫方面嘅人材可以在论坛上大讲特讲! 个个都钟意番。个个都新番方面嘅博士。 以前嘅睇图估动画其实係唔错嘅活动画,可惜无持续落去!!

mcnynbajay 发表于 2009-11-2 11:06:33 | 显示全部楼层
柯南事务所嘅细分版区做得唔错! 我觉得直觉参考下!
& t3 `) W6 I: R" R. D搜索唔係唔好,之不过多人用时就会搞到个坛好慢。而且大家都知我地坛挂着唔少“打工”用产物噶啦! 再者搜索出嚟都係一样自己稳,只不过缩小左范围。  另外 ...
+ W2 C; i  p, f. m7 B6 c, D& Anetasa 发表于 2009-11-2 04:29

/ r5 \, x* i7 H# N9 e- j+ v: A  T" Z  ]/ |1 E
系咪以前huang用某片源的截圖來猜嘅?: W2 J0 Y( o. A8 o5 j
估中有獎~但好難估~
6 F% @6 m0 U( z
" j8 }% A. S% [我就中意鰻魚宜家搞的新番問答貼同拼圖游戲了!

aubert22 发表于 2009-11-2 12:13:50 | 显示全部楼层
貌似K社呢排巨忙,都无乜见区喺度滞~

kevinchan 发表于 2009-11-2 13:40:52 | 显示全部楼层
希望可以将粤漫社搞好D,大家齐努力

Kiver 发表于 2009-11-2 22:20:57 | 显示全部楼层
貌似K社呢排巨忙,都无乜见区喺度滞~
3 i( Z2 C3 ~) {5 ~aubert-22 发表于 2009-11-2 12:13
, c( q9 y7 m8 g5 u
  H, @% i6 X4 C  q! x6 Y
俾你发现左添~~~

kevinchan 发表于 2009-11-2 23:23:12 | 显示全部楼层
俾你发现左添~~~, z- B" t5 l+ k" w. k' g; ~
Kiver 发表于 2009-11-2 22:20
因为K社你消失得太明显,哈哈

12下一页