[迅雷快传] [TVB兒童台][超人迪加][1~52][H264_AC3]

ngyan1600 发布于2009-9-20 20:05 16566 次浏览 228 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 ngyan1600 于 2009-11-26 22:34 编辑 6 X1 Q" ?) x; d" ]3 R( o2 d4 p

, _. M4 Z& A+ n- Z$ |" g因為本人既NOT寬譜解碼器壞左,要等人黎維修,所以第27~32集將會用幽助版RMVB
( l$ I8 J: _, o% ~1 o' v2 {( i: Y& H9 B, q# y
[片名]超人迪加; |/ y/ n, g3 ]8 k
[集數]1~52
( l# K5 N& A6 z. e/ Z[大小]198~252M
8 S4 z7 C' u( I1 r, y[格式]MKV封包
6 d& f) K2 h  ]: P: H6 V2 D5 {9 M8 h3 W[視頻]X264-1200~1400K
3 m; u8 d4 o. c' R; V4 }[音頻]AC3-48000HZ-80K
  L& k; x' i8 p[備註]1~6集以DOTBTPLUS 超版"光光"提供之RMVB版重壓,以修正畫面比例,音頻只有單聲道之問題,7~15妁超版 "光光"提供的原檔直接壓製,另外第4,12集再提供本人的錄製版; j. N9 N3 f* p% a, N7 X0 A
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

光光版

光光版

1600版

1600版

评分

alexhus + 15 + 80 + 2 精品文章,支持1600连载落去(^-^)

已有(228)人评论

aubert22 发表于 2009-9-20 20:14:25 | 显示全部楼层
经典啊~最后一部睇嘅超人~陈奕迅主唱嘅"银河唯一的怪物~~"~

alexhus 发表于 2009-9-20 20:20:57 | 显示全部楼层
哇,1600真系好嘢啊,我等咗好耐小光都冇出,很好。。。

alexhus 发表于 2009-9-20 20:55:59 | 显示全部楼层
好似画质同RMVB一样咁啊?仲比RMVB大咗。。。

ngyan1600 发表于 2009-9-20 21:12:00 | 显示全部楼层
好似画质同RMVB一样咁啊?仲比RMVB大咗。。。
( b8 a7 C! z& g0 a; walexhus 发表于 2009-9-20 20:55

8 ], I7 Y2 C: A& j畫質方面無計,1~6都係用RMVB重壓,重壓只係為左畫面比例同音頻

freedom246 发表于 2009-9-20 21:18:45 | 显示全部楼层
有MU好啊,几大唔系问题,下BT太郁闷啦!!

89189819 发表于 2009-9-20 21:26:03 | 显示全部楼层
先支持1下,=到10.1了再下。。。

陈洋毅 发表于 2009-9-20 22:00:42 | 显示全部楼层
超人迪加,经典,之后的超人我都无留意

alexhus 发表于 2009-9-20 22:56:10 | 显示全部楼层
畫質方面無計,1~6都係用RMVB重壓,重壓只係為左畫面比例同音頻, n# S  \3 ]: a/ S( \6 h' z) d
ngyan1600 发表于 2009-9-20 21:12

+ r' U5 i, q* {& g- h5 L# ?好似第七集之后都唔系几好,动作快嘅地方,有D模糊。。。

ngyan1600 发表于 2009-9-21 00:17:10 | 显示全部楼层
好似第七集之后都唔系几好,动作快嘅地方,有D模糊。。。
  U9 e9 [* ]1 p8 h0 @alexhus 发表于 2009-9-20 22:56

& [) E# A2 W1 d: x. Y9 i) j我第一頁都寫明,1~15集都係小光版本
6 J+ [. ]( q6 E- r' d佢錄野既標準比較低,原檔一集都只係350m左右........估計係用LP(長錄)錄啦.....我係用SP,標準速度錄,錄出黎大約725M所以有一定程度既唔同,不過起"細格"就係兒童台流量問題了

lafonda 发表于 2009-9-21 12:29:49 | 显示全部楼层
hahah special effects looks so weak :/

alexhus 发表于 2009-9-21 18:33:19 | 显示全部楼层
我第一頁都寫明,1~15集都係小光版本- G6 j+ q. r  D8 y
佢錄野既標準比較低,原檔一集都只係350m左右........估計係用LP(長錄)錄啦.....我係用SP,標準速度錄,錄出黎大約725M所以有一定程度既唔同,不過起"細格"就係兒童台流量問題了1 o  t9 i% d' T" F
ngyan1600 发表于 2009-9-21 00:17
1 I; `" R) J+ }- p
咁1600你有冇录制1~15集啊?我想Down你果个版本啊,你果个清晰度好D。。。