[红白机FC] 出售各类高清dvd粤语动画

迪格斯 发布于2009-7-27 16:43 10603 次浏览 52 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
haalice 发表于 2009-8-10 15:22:37 | 显示全部楼层
LZ过来解答下大家嘅问题先得架,如果系经典动漫,价钱绝对5系问题架。
# \0 V* U0 K$ x7 \请问仲可5可以稳到90年代ATV播过嘅一套叫《同班同学》嘅DVD啊?主角叫豆豆同勇之助。8 S* @, z$ ^# u1 w  D9 A
系电脑播5播到架?光驱系DVD嘅话

kenhai74 发表于 2009-8-11 15:08:12 | 显示全部楼层
楼主,唔知道你度有没以下这部日本动画(无线丽的影声中文台大概在1983-84年播过的):8 h1 z6 J" N. p

$ O3 `: M3 c  b' k4 f. b“SF西遊記スタージンガー”
, C# x% D. d6 M太空西游记(亚洲电视译名:宇宙奇兵) - SF西游记スタ一ジンガ,46集,丽的影声中文台首播是1981年1月13日至2月3日; 重播是1983年7月11日至10月19日,重播是1984年6月25日至10月3日8 u2 {8 _/ ^9 I5 c1 h9 {, f" h8 `
! L; `, e- \$ @: t; B
我搜了一下,发现这个西游记总集数应该是73集,一个日本网站有分2个DVDBOX(6discX2)销售。记得第一辑是讲孙志刚、朱大鹏、沙千里和丽莎公主一起为???而在各银河系里面的历险故事。(时间太久了,都是在我读小学(83年左右的时候看的,所以很多细节都忘记了。)6 B; T: e. `9 _" B4 A# N
而在第二辑时,讲他们去到目的地后不知为何还有进行一次新旅程到另一个星系。在这一辑时孙志刚还可以变大或缩小的新功能(其实是中国西游记的科幻版),不过这个日版的还做得不错,当年真的很吸引我!让我每个星期一至五放学后就立即跑回家第一时间打开电视看的一个日系长篇动画来的!如果你那间店有的话就太好了,我的联系电话可以打以下这个: 13926079175   陈生, 真系好期待你的回复!
' `3 \0 |: D! p6 f. j- h6 E3 |! ?
2 U; j! y! ?+ p: S1 a动画封面:
4 c2 v6 ^, P1 Y7 e3 s+ y3 L# X$ H
5 s) R- D8 _2 U4 A' S
缩小版剧照:
8 k4 c) O% r1 n! v/ r/ Q, t& ^0 L' _1 @) D

' o  E: x% _) |- h* wSF西遊記 スタージンガーVol.1(2枚組) [DVD]:: z* C  o; S5 g9 b- s

" q0 y. t( ?' i7 d# d& k- m9 n* [5 O1 I! F0 U0 Z! i; X
SF西遊記 スタージンガーVol.2(2枚組) [DVD]:
8 t# |( G3 S" s  z! X4 _- O( i; S- n* c+ A  Y

0 e. a1 t) S% sSF西遊記 スタージンガーVol.3(2枚組) [DVD]:) ^1 R! b  v1 x# T' ^4 X3 J

/ D) Y* |" g6 I3 n5 f$ F# i; o  m: F3 I! n6 ~4 g
SF西遊記 スタージンガーVol.4(2枚組) [DVD]:4 h  n" k2 c- u+ W. c

LYH 发表于 2009-8-17 12:01:39 | 显示全部楼层
楼主最好列张list出嚟好啲喔~

kenhai74 发表于 2009-8-18 13:44:51 | 显示全部楼层
楼主个人去咗辺嗉啊,点解禁耐嘟唔见人影噶?

235795561 发表于 2009-8-20 22:23:46 | 显示全部楼层
价格公度,但唔会以几十蚊的价钱出售(好有意思)

迪格斯 发表于 2009-8-27 16:14:16 | 显示全部楼层
我要稳 【踢出我天地】/【野狼前锋】高清无字幕DVD,最希望有日本原版(不过我谂无乜可能)好似03年嘅,虽然呢部动画人气麻麻地,但係我好中意,唔知有无可能揾到呢?如果你无我就要去ebay买咯# P# r& }  I; W5 J$ a
俾你睇睇 ...
# H0 z4 k7 R) j" N" fkevinchan 发表于 2009-7-28 16:25
7 \3 ~! i1 P  Q
见到幅图了,画面都很好啦.不过呢部应该难搵啲....

kevinchan 发表于 2009-8-27 22:33:26 | 显示全部楼层
见到幅图了,画面都很好啦.不过呢部应该难搵啲....
9 H0 C0 |1 A" m$ H- R( R迪格斯 发表于 2009-8-27 16:14
呵呵,其实好似係外国网站有付费P2P下载!

迪维斯 发表于 2009-8-31 11:06:53 | 显示全部楼层
踢出我天地  好令人怀念!

实况爸爸 发表于 2009-9-4 15:54:47 | 显示全部楼层
楼主,去左边呢?有无安彦良和噶“阿里安”粤语版?

rikiko 发表于 2009-9-9 23:05:36 | 显示全部楼层
我想要sailor moon
; w" |& [$ j4 B1 Y7 r
7 Y/ w% |2 s! @4 y+ J: D讲广东的' h$ a8 k& ]" a1 T1 s4 Q3 h( @& h
, q+ c1 J2 H3 E0 q, F. N2 L0 i$ E
多少钱?

timaousi 发表于 2009-9-13 23:01:27 | 显示全部楼层
列一列清单!睇下有没岩心水嘅!

甜小菊 发表于 2009-9-23 05:08:03 | 显示全部楼层
我要稳 【踢出我天地】/【野狼前锋】高清无字幕DVD,最希望有日本原版(不过我谂无乜可能)好似03年嘅,虽然呢部动画人气麻麻地,但係我好中意,唔知有无可能揾到呢?如果你无我就要去ebay买咯  i" c, C8 L& u" l* F
俾你睇睇 ...- @1 k4 E/ L% C9 I
kevinchan 发表于 2009-7-28 16:25

( I4 f; B9 F+ V9 \: b! m% b1 K( x( g7 O% ~6 _& M
踢出我天地。。。当时我都好中意睇。,仲好记得当时我逃学返屋企睇。。。O(∩_∩)O哈哈~