[每日闲聊] 我已经唔接有线电视了(只系我房间里嘅电视)

ad1234a 发布于2009-7-20 01:11 1561 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]
6 N. v" a5 w( g3 K$ K2 u
我已经唔接有线电视了(只系我房间里嘅电视),原因系:
( k' o8 N" ]: F! C" s- o一、一天到黑插广告搞到没明珠台和国际台睇而且又冇粤语丽音。(天威有线起码国际台睇得到嘅时间长D而且放广告冇有茂名有线禁变态嘅。种有天威嘅信号可以用TVants睇到)。" w5 Q( l: e' d
二、抗议玩垄断,唔得中国电信搞IP电视。
3 D1 i0 I( M4 t) C& {* b7 v& ~
! N6 w; E6 C* Q& U所以我依加只接电脑(用来收网络电视并转到电视机去,而且又收得到J2台)同卫星电视(目前系122,想转125)了。

已有(22)人评论

alexhus 发表于 2009-7-20 09:01:14 | 显示全部楼层
有J2台都唔错。。。

kevinchan 发表于 2009-7-20 09:44:09 | 显示全部楼层
网络电视乜都有,唔错嘅选择

水树麻衣 发表于 2009-7-20 11:49:19 | 显示全部楼层
你有J2台睇已经羡慕死好多人啦 我喺其中一个

noriko 发表于 2009-7-20 12:13:34 | 显示全部楼层
我都好想睇J2臺 不入樓主教下我哋點整啦

noriko 发表于 2009-7-20 12:14:33 | 显示全部楼层

noriko 发表于 2009-7-20 12:14:45 | 显示全部楼层

stayhome 发表于 2009-7-20 13:50:32 | 显示全部楼层
网络电视既画质如何

kwanyeung 发表于 2009-7-20 14:08:03 | 显示全部楼层
網絡電視係接到翡翠台。J2台我記得係有個MMS可以睇。。。。。。( M. J1 M" Z8 B8 a# @
質素都唔錯架。。。

Laputa81 发表于 2009-7-20 14:31:19 | 显示全部楼层
已经无掂部电视好耐~~~8 d. r/ K; w$ _7 `' B. Y3 ^0 f
超多杂质········

ad1234a 发表于 2009-7-20 14:48:22 | 显示全部楼层
& l5 Y- A" v5 Y! U' f. t6 v2 }9 `( I& \+ q, `  W
上一下J2台嘅屏摄(信号源为SopCast,是变形的4:3、所以我用全屏幕视频(右键——属性——设置——GeForce 7600 GS ——全屏幕视频——点一下中间的全屏视频控制(不要按确认))拉回16:9的。):" u% L# d/ ?7 Y2 W7 }8 @5 I/ I7 D& W
+ I3 g0 ]4 D% F0 _+ a1 Q  \

kwanyeung 发表于 2009-7-20 15:04:11 | 显示全部楼层
Sopcast 我試過連J2。唔知點解佢話我帳號同密碼唔岩?
0 _0 y, I0 O5 g, _! [可否教我點樣整???

12下一页