[迅雷快传] [DVDRIP][爆走兄弟][01~51][DVDRIP][X264-480P][日粵雙語]浸底永不更新~

ngyan1600 发布于2009-4-19 19:52 23723 次浏览 368 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ngyan1600 发表于 2009-4-20 05:14:54 | 显示全部楼层
终于等到1600兄合成啦~好多谢~`. X( w/ @% R3 y0 d* H
千奇一定要出完啊,几大都无所谓) a% P/ O5 _) B5 J
183334257 发表于 2009-4-20 03:32
3 b$ h% h: \5 @
一星期兩佢既片~_~.....無乜可能斷既...除非我無錢俾上網同電視錢啦~_~

ninaomu 发表于 2009-4-20 05:26:39 | 显示全部楼层
额。。。感觉1600兄一直在回避分辨率问题
0 V, F0 e/ B4 h* [, p你换了新机后4:3动画有意往960P发展,但一般DVDRIP都係压480P的,HD录影和BDRIP先采用1080P或退而求其次720P

kwanyeung 发表于 2009-4-20 05:26:48 | 显示全部楼层
咁就希望你唔好比人炒魷魚啦XD

billiard 发表于 2009-4-20 09:32:09 | 显示全部楼层
楼主,请问可以针对我们广大粤漫会员,用简体字做卡通的标题吗?

GavinDX 发表于 2009-4-20 09:41:59 | 显示全部楼层
% X' F. `3 Z/ y7 J, r7 w
额。。。感觉1600兄一直在回避分辨率问题# D- V+ g' U" D, L+ v7 A- x2 l
你换了新机后4:3动画有意往960P发展,但一般DVDRIP都係压480P的,HD录影和BDRIP先采用1080P或退而求其次720P/ y- Q& i# e$ w
ninaomu 发表于 2009-4-20 05:26
# E6 s' K  [4 T3 p5 h1 D- q8 y- B2 `
而且1600距系以画面“宽度”为标准,即1280,咁样似乎唔多正确,720P,1080P,呢D都系以画面“高度”为标准,然后按比例确定宽度,比如《百变小樱Magic 咭》嘅BDRip,作为全高清,即使《百变小樱Magic 咭》系4:3比例,但人地始终都以“高度”1080P为基准,然后再按4:3比例确定“宽度”,但1600兄你就以“宽度”为基准,然后按比例确定“高度”,得出960P呢个从未有过嘅标准,我觉得咁样唔多好。。。。。。。。

kwanyeung 发表于 2009-4-20 10:02:08 | 显示全部楼层
其實佢都係用高度嚟做標準。1280*960。。。" u' s3 w* K0 w0 h: }, n
* m  O1 W9 d7 O
個人覺得640*480同960*720嘅最好。768*576亦都OK。2 \2 Z0 V9 n8 b3 P1 k* J, U

; e9 ~- F3 Z9 [, z日本DVDRIP多數係640*480或者新起嘅960*720。(4:3動畫)

GavinDX 发表于 2009-4-20 10:41:27 | 显示全部楼层
其實佢都係用高度嚟做標準。1280*960。。。
% S& }0 r9 {* a$ H3 \% Y) T0 v, ]; T, D% S7 b% {- N' x
個人覺得640*480同960*720嘅最好。768*576亦都OK。" g# U7 i: o4 s$ L/ u

1 ~# b8 G$ g+ x0 k0 @/ m- W日本DVDRIP多數係640*480或者新起嘅960*720。(4:3動畫)! z  T, s8 o9 s+ V
kwanyeung 发表于 2009-4-20 10:02
6 I& ]  J/ r4 g8 l  o5 C
呢D都系标准嘅480P同720P,不过960P呢种标准似乎唔存在。。。。。。。

kwanyeung 发表于 2009-4-20 10:49:08 | 显示全部楼层
其實你中意點壓就點壓- -: N" K$ l  ^, P! s. \

8 H' [# {( y) x+ `2 C不過只係話通常啲人會用640*480同新興嘅960*720。- K3 j! L5 o. a: X$ O) G+ ^0 l
而我就多數壓720*480(照原DVD解像度),同768*576。" H0 A% _/ B; A, {' M, N

% N8 ^1 N" x6 l$ Z依家考慮轉壓640*480或者960*720。要比較吓畫質同碼率先。

迪格斯 发表于 2009-4-20 11:23:43 | 显示全部楼层
原来系呢个空间。。。。

heero2yuy 发表于 2009-4-20 12:34:23 | 显示全部楼层
很喜欢四驱兄弟~~希望楼主可以更新完它~~感谢先

billiard 发表于 2009-4-20 16:42:14 | 显示全部楼层
第二話-在風波中的決勝戰!
( `+ r! ?. t8 W' |& R# N$ U& [% V下不到,不知道点解。第一集的效果比隔离的录影版画面好,但是又不算超好,反而录影版的声音虽然有点杂但是要比楼主的大声,楼主的日语声道太细声了。

ngyan1600 发表于 2009-4-20 16:44:52 | 显示全部楼层
本帖最后由 ngyan1600 于 2009-4-20 16:49 编辑 + l. b& _1 L6 g; a; \
第二話-在風波中的決勝戰!
" W8 J: o  x" A; h% c下不到,不知道点解。第一集的效果比隔离的录影版画面好,但是又不算超好,反而录影版的声音虽然有点杂但是要比楼主的大声,楼主的日语声道太细声了。* H9 p6 b  _2 A9 l
billiard 发表于 2009-4-20 16:42
) ]+ v% I$ \1 e1 f; C, `4 U6 a
我唔會刻意整大聲/整細聲,而且我自己聽,D音量就岩岩好
( O# Y1 f& h( y7 e4 w太大聲只會容易爆音
2 L4 s5 G0 w3 m- `  B: S日文細聲係因為你無AC3既解碼器
  m( ~3 I. N1 \' P* z( n! D: v. nRS一過左下載人數就CUT既啦,下唔到好正常