[信息举报] 又一严重呃钱事件

manofman 发布于2009-4-11 04:16 2591 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
http://bbs.dreamxt.com/thread-62155-1-1.html9 |8 M. z! j! n/ B) j

x/ k9 L8 [* d( C. D5 K. H又唔係原创,又一D内容都无,居然收人合共300+星梦。。。
* Y4 l% M( d5 s' |: [, X0 c; n) ^# S, i
佢係有心分享定存心呃钱,大家一目了然啦。" e: F: @) x6 o5 u

- @. w1 n  _6 V: _# X# }' b已经有好几个受害者啦,再唔制止迟下就会变血城了。

已有(18)人评论

遗忘爱 发表于 2009-4-11 10:10:29 | 显示全部楼层
边度有收钱~5 \' }+ T( J" O; r5 M* J# O

: L" ?' c2 _( b$ t扣钱原因系论坛下载附件税收 好不~

lych 发表于 2009-4-11 10:29:11 | 显示全部楼层
有需要就下,喱D事自愿为原则噶。

Kiver 发表于 2009-4-11 11:51:52 | 显示全部楼层
有需要就下,喱D事自愿为原则噶。
  C$ N: w; Y& E- f# Elych 发表于 2009-4-11 10:29

1 L8 I! L7 y& N) Q# ^& I/ J
( j: d% _- w8 G0 h1 F1 H1 p( l认同牛牛的~

manofman 发表于 2009-4-11 13:02:23 | 显示全部楼层
4 G# o9 c( `/ R9 c
边度有收钱~* H" v8 H! ?! Z, S- I% o# g% `1 F, S
$ R& l) k) A# s
扣钱原因系论坛下载附件税收 好不~8 {2 e- |  d. j) w1 u
遗忘爱 发表于 2009-4-11 10:10

2 Q( \+ @, R+ r4 W5 K0 U1 h$ F$ n! X( q0 f
发布东西有好多方法,佢明知论坛的附件收税咁严重,点解唔上传到网上空间然后放个连接出来?点解係都要分成几十个文件?依家讲紧既唔係几星梦,而係几百!6 K( d: z6 w+ @6 Q
你睇下跟帖的回复,你睇下下载的次数。最有趣的係佢仲要係张帖度大大只字写住大家下载到片源一齐上传,试问依个论坛有边几个下得起?; r- G- v5 k+ }" g+ J! t7 V% q9 v# c8 }

9 U& H2 A0 `. }! K1 {“附件税收”不是推卸责任的理由啊,希望你地能认真正视这个问题。

kwanyeung 发表于 2009-4-11 14:50:09 | 显示全部楼层
其實H大叔今次有小小唔岩- - 3 b5 Q$ i+ g+ z2 |9 C, w
加上佢將一個網頁個連結分成9個RAR。。
. V5 n9 n0 y4 A: M1 I' ]( q個教學好耐之前㗎啦,好多連結都死左用唔到。。。
2 p' X7 V; T4 o# a
6 `7 @& F$ z; v  ]9 O( \1 z不過又真係吹佢唔脹

alexhus 发表于 2009-4-11 17:49:58 | 显示全部楼层
其實H大叔今次有小小唔岩- - 5 J5 z9 A  r, x: t7 g0 N% q) A
加上佢將一個網頁個連結分成9個RAR。。/ G7 }' \" {2 `  V, V+ [
個教學好耐之前㗎啦,好多連結都死左用唔到。。。8 _* y  T0 {# T# O6 h  S( q
, f4 w9 [0 b3 U) i% ?5 i" s
不過又真係吹佢唔脹. G! ~9 F0 |2 G. J1 W
kwanyeung 发表于 2009-4-11 14:50
! C! `7 G  w: x6 g+ B+ X8 L% u
原来系咁,H大叔真系,成几十个压缩包。扣税都扣到人傻啦。。。 qqbiaoqing05.gif

Kiver 发表于 2009-4-11 17:52:04 | 显示全部楼层
发布东西有好多方法,佢明知论坛的附件收税咁严重,点解唔上传到网上空间然后放个连接出来?点解係都要分成几十个文件?依家讲紧既唔係几星梦,而係几百!+ t( X/ J. H1 B& n. u# g0 X3 l/ i! M
你睇下跟帖的回复,你睇下下载的次数。最有趣的係佢仲 ...! f! R1 `" z. j" {% c5 z$ g0 o
manofman 发表于 2009-4-11 13:02
4 n1 t6 q& _. R4 D

! s& Z8 Y+ P4 k8 J" B* x% l. R电脑区扣税根本没有资源区那么重
* {7 I- W- R% B; l% a. z# \# z0 q$ I( P9 c9 o+ s
是粤语资源区三分一或更低

Kiver 发表于 2009-4-11 17:52:58 | 显示全部楼层
原来系咁,H大叔真系,成几十个压缩包。扣税都扣到人傻啦。。。111689
+ \, n  N  J1 s, z# @6 j) I! dalexhus 发表于 2009-4-11 17:49

1 C2 E! u; f7 \" Q$ N0 x. B. {
: Z2 |! d4 x/ Q7 p+ j( P8 h当时用户附件大小还没有提升
0 }3 x% {3 V5 o' x) u  W# i. x+ p5 Z+ a2 z* |$ W7 [% ~
所以要这么多包都难怪的
8 A* Q" n0 L0 M
4 }( K6 g9 D) r仲要当时没有批量上传
& ^# Q. [. c+ W( z; e# p
, }: _% W! _! \3 w( P所以上传这么多文件也是一个苦之处

alexhus 发表于 2009-4-11 18:09:17 | 显示全部楼层
当时用户附件大小还没有提升
' o  ~4 }. ^, g$ k7 E5 A# ?( r- t; n
所以要这么多包都难怪的( S# a+ u" v0 l1 k; P* ?& U
: [( ~$ w7 H- Z/ p/ e0 ~
仲要当时没有批量上传
; F) ?' R: X: s3 J  u) e9 ]# e$ l3 X! L
所以上传这么多文件也是一个苦之处
. t8 ^- O% L- Z3 d, ?: zKiver 发表于 2009-4-11 17:52

6 x0 Q& M" T5 H: V其实H大叔可以传到网盘就唔驶咁麻烦啦,我通常大D嘅文件就传到RF,小于10M可以永久保存,方便,又简单。。。 11qqbiaoqing.gif

tggge 发表于 2009-4-11 19:18:55 | 显示全部楼层
原来系咁,H大叔真系,成几十个压缩包。扣税都扣到人傻啦。。。111689
' @" c5 w# {5 \! V+ O: P( Balexhus 发表于 2009-4-11 17:49
& P3 U2 Q* _& l0 ~% U6 M
...................

Kiver 发表于 2009-4-11 19:29:01 | 显示全部楼层
其实H大叔可以传到网盘就唔驶咁麻烦啦,我通常大D嘅文件就传到RF,小于10M可以永久保存,方便,又简单。。。111693
" A7 r4 _' n% q5 z% balexhus 发表于 2009-4-11 18:09
/ s! J0 b! J2 b2 r7 k' z

* u9 U# E, g: x# g但这个又是发布者自身方便的权利
2 \- t0 r# `! ~6 I% l( e; f* T6 k; m9 ^1 C! x7 |! Z: v
不可限制

12下一页