[咨询讨论][百变小樱Cardcaptor Sakura (BD H264 1440x1080 24fps FLAC 5.1ch)][130G ...

alexhus 发布于2009-4-1 21:54 6806 次浏览 49 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我见到最近学校FTP更新紧百变小樱BD版,想问下有人想要?呢部巨物我真系几想Down落嚟,可惜我硬盘唔系几够空间,而家问下想要的人有几多,如果多人的话,我就尽力Down落嚟分享。我讲下而家状况,FTP可以10M/S下载,我打算用QQ中转站更新(无限次数),大概可以一日更新一至两集,不过视乎情况而定,大家可以讨论下。以下俾OP1大家睇下画质。
& V: ^9 u4 E& @& {8 d  E' ?' T4 Z6 ^) L, z7 k, O5 h
【影片名稱】:Cardcaptor Sakura OP1* j* ~% ]6 h5 u: {. E9 n+ ?
【影片集數】:01
9 @5 B3 i6 n0 {9 v" F" R  U! F5 \' r影片格式】:MKV3 f/ f% l! ]. |% D
, J5 K/ g) D6 r4 q% a6 d  z

5 F( J/ h5 H: v, J: m% A2 [3 t7 |6 Z/ K+ ^4 P
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

; k9 y3 m7 e" z8 u7 ?
; N( V0 m! u0 \5 t7 ]2 C5 T0 n, f[ 本帖最后由 alexhus 于 2009-4-1 21:56 编辑 ]

已有(49)人评论

ninaomu 发表于 2009-4-1 21:56:03 | 显示全部楼层
成两G一集,啃唔落。。。。
: }5 o; T& V7 i2 _4 N9 [/ J4 u' a比DVDRIP大一倍、即每集600M左右、7集1只碟我仲可以接受$ j2 Y/ m! ^& Z( m3 H
8 c. h( ]  M7 h9 `/ `" R) P  G

alexhus 发表于 2009-4-1 21:58:10 | 显示全部楼层
唔系啊,10M/S下载,400K/S一线程上传,可以开多线程。。。
9 ^: h* p7 d8 Z. x4 S# m8 q大概一集1.5G~2G。。。

ninaomu 发表于 2009-4-1 22:00:07 | 显示全部楼层
哩個係你嘅速度咋
' u! ~" ]" M0 l/ j3 e* x$ A$ {# W1 m8 q! H莫非我可以突破我带宽嘅上限

ninaomu 发表于 2009-4-1 22:01:35 | 显示全部楼层
另外alex兄你可否帮帮忙提取小樱两套剧场版的完整粤语音频出来?我唔识搞,依家想直接合落DVDRIP度都唔得

huang 发表于 2009-4-1 22:01:38 | 显示全部楼层
我要,一定要啃下来

huang 发表于 2009-4-1 22:02:39 | 显示全部楼层
更新完发我到邮箱huang4422@qq.com

alexhus 发表于 2009-4-1 22:03:46 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2009-4-1 22:01 发表 1 z. ^  F8 y; g, P
另外alex兄你可否帮帮忙提取小樱两套剧场版的完整粤语音频出来?我唔识搞,依家想直接合落DVDRIP度都唔得
1 g& x( r. N, {! g) p4 G
用呢个MKVtoolnix软件Easy搞掂。。。 & M1 z0 I6 y6 N$ h2 ^! _' i
里面有个MMG程序,好容易操作。。。

alexhus 发表于 2009-4-1 22:05:35 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2009-4-1 22:02 发表
" J  X0 A& v4 J更新完发我到邮箱huang4422@qq.com

' I& I1 h) N+ {2 i( jH大叔,唔驶发到你QQ邮箱,你自己上嚟Down就得,我系用QQ中转站无限次数发布。。。

huang 发表于 2009-4-1 22:06:01 | 显示全部楼层
清明过后才有时间下载,一定要等我

alexhus 发表于 2009-4-1 22:07:51 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2009-4-1 22:01 发表
9 z! \8 P% v7 Q7 u5 y4 w我要,一定要啃下来

( k3 h! p' t5 q: A% h系喔,H大叔,我讲你知,一集2G啊,有心理准备,两集就一张D5啦。。。

ninaomu 发表于 2009-4-1 22:09:02 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2009-4-1 22:03 发表
, Y0 r# b3 G5 @  M/ [5 U
* X7 M, ]7 |( n& o' N用呢个MKVtoolnix软件Easy搞掂。。。 ) N- ^4 D* s8 [$ B
里面有个MMG程序,好容易操作。。。

# l" `6 H, K3 m唔得,将rmvb扩展名改成MKV后用佢打开后虽有显示内容但提取唔到出嚟
- i- H9 Y! [6 _  o用MMG直接封装嘅话会出错,得几分钟有声音

12345下一页