[家居美食] [Eight below]极地雪犬--

candy0505 发布于2008-12-15 11:52 2565 次浏览 21 位用户参与讨论   [复制分享主题]
昨晚,系明珠台睇左一部电影《极地雪犬》,唔知大家有无睇过呢??话说呢部电影系翻拍自1983年日本的惊世之作《南极物语》,系一部改编自真人真事的南极冒险影片。
+ N. {2 k2 D8 l3 I1 q, \' t   狗狗,对人类忠心,亦都好聪明,但相比之下,人类就自私得多啦。。唉。。。唔跑题啦。。。上剧照~~8 ~5 m% x: z* N6 j

! n0 V0 b7 |+ y& e) e先黎一张大合照:* R+ ^7 X: v: J  y- R, J
: B* k/ D, y3 d0 g6 s: r. F
Maya--聪明既首领0 h0 A4 _# L0 J4 q

2 d6 I' L3 ^  |2 CMax--米睇巨个样好似好凶恶甘,其实巨好聪明,而且系Maya既接班狗狗哦~~
5 e. V1 q+ |( @2 }
; l) r) `' l2 `1 k9 n3 EOld Jack--剧里面话巨已经10岁(当时既真实年龄系4岁,差距太大啦挂).... |1 f+ D8 A& y  N+ B; `
被遗弃之后,巨系最平静既一只,只系静静甘趴系度,等待D咩呢??2 L) X( c) p4 k+ A' z: x; ?" Q* v4 U
: {4 E( R1 M; z- C
Shadow
( C5 {& O, p% @
* D' {1 v& ?8 u* ^( @8 N( u7 x7 SShorty
1 q0 }+ v8 s) S$ b* o2 K8 h- g( j3 i! S# ]/ S/ d5 v  }. j* R
Dewey
  [7 V* R3 l- K: p( Z0 c+ u* Q/ K3 ^) I# M# D/ M% M: }, d% o( C# s
Buck
6 u* n8 w8 `& T; U( r6 K) q: ^) D
7 t4 W0 J# J; L) aTruman
0 y( l! @1 ^2 e. t4 H
+ X8 p7 J( _# P2 w, a' ?场景一:Maya救跌左落水既博士——匍匐前进中
' Y0 W3 @7 ]( Z4 Y
# A7 _0 ~* m- t5 }6 w+ e场景二:Maya救跌左落水既博士——匍匐前进,终于走到博士旁边啦(Maya真系好聪明啊~~
* G$ a) s: @* S3 u' ]8 ]
5 I7 O, N! }! G1 B
# X) K" a8 z8 Y+ i+ h" c4 n5 e4 F7 ~[ 本帖最后由 candy0505 于 2008-12-15 12:03 编辑 ]

已有(21)人评论

qq7720233 发表于 2008-12-15 14:37:57 | 显示全部楼层
听过 没睇过

seed22 发表于 2008-12-15 15:22:26 | 显示全部楼层
好可爱又聪明的小狗仔.

nyyyyd 发表于 2008-12-16 11:19:43 | 显示全部楼层
好多毛,好靚。

平常心 发表于 2008-12-16 16:01:34 | 显示全部楼层
好可愛,好過現在呢貴價狗,咁冷呢狗頂得住,

candy0505 发表于 2008-12-16 16:18:47 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-12-16 16:01 发表
4 Q% q! i: U, k3 w/ b2 V* O好可愛,好過現在呢貴價狗,咁冷呢狗頂得住,
( m' T! a9 q7 O, r7 B5 Y# Y7 [9 u% [
呢D狗既身价都唔便咖。。。

ronveray 发表于 2008-12-17 11:04:11 | 显示全部楼层
我看了!觉得很感动!尤其是D狗被抛弃,在外流浪一只一只地受伤死去的时候,觉得很窝心,看着主角回去和它们重逢,再一次感动了!

candy0505 发表于 2008-12-19 11:02:16 | 显示全部楼层
嗯...睇到Maya受伤之后唔肯食野...以为巨死梗咖啦...但后尾结局果阵巨无事真系太好啦....
( }! ^" H  X7 @3 G+ p. X0 K不过8只死左2只.....好可惜

ming1234 发表于 2008-12-21 12:06:46 | 显示全部楼层
很可愛呀,多謝分享....

applle 发表于 2009-6-19 20:57:24 | 显示全部楼层
很可爱的小狗~

cao0422c 发表于 2009-8-9 20:06:14 | 显示全部楼层
狗狗..始终系人类最亲近嘅朋友..

kental 发表于 2009-8-18 14:43:30 | 显示全部楼层
很可靠的,在雪地有它们很安全!

12下一页