[其它更多] 我呢度明珠台被CUT的过程.

ad1234a 发布于2008-11-18 22:30 2505 次浏览 26 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
佐為 发表于 2008-11-19 16:24:26 | 显示全部楼层
但是你有乜计啊
# W8 j! X- O6 T7 G" A$ M& E6 U' ^, I! [! L
咁米点去投诉啊

lqyy2k 发表于 2008-11-19 21:55:17 | 显示全部楼层
基本上早上是没明珠台的....见到的只有一个松树的画面.....中午的明珠台变左广告台....一直是个D电视推销的广告....只有晚黑的时候先有得睇加晒D广告的明珠台.... + d, R. u+ f) R0 @: Y% d
简直当明珠台没存在一样....

Kiver 发表于 2008-11-19 22:25:15 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2008-11-19 21:55 发表
' ~  [8 L% n3 H0 f/ ~" k2 n基本上早上是没明珠台的....见到的只有一个松树的画面.....中午的明珠台变左广告台....一直是个D电视推销的广告....只有晚黑的时候先有得睇加晒D广告的明珠台.... 7 c. {, E# v. F3 _- [
简直当明珠台没存在一样....
. a3 Z' }& |+ p) V

4 a3 C1 W7 V5 x# Y1 |& n. z( O
. b' W' K$ o9 J本来明珠台就不多看的了
9 v  h3 k* E& I) k- G也变成这样) D* P* O7 z1 s) z7 \- P( R* W/ d( z5 Y
电视台不如直接开多个频道全卖广告算啦~~~
" f, P5 d7 T5 V$ x, `+ u
4 O- o3 ^; K3 [* y8 k- d, P这样搞作$ G: P; I6 J% G9 Z1 T
唉~~. X/ Z& {: J/ S5 N8 ^
交钱睇广告啊~~~
; @0 y1 k% r+ @9 J, |

lqyy2k 发表于 2008-11-19 22:36:35 | 显示全部楼层
所以加下对D电视台没咩兴趣.....反而中央台的唔会比人拦截......摆明是有歧视啦...

ronveray 发表于 2008-11-19 22:39:48 | 显示全部楼层
看来大家都深受其害啦,我这里的新闻还可以看到,但一讲到敏感的话题,就会CUT!
" s" O8 d  q* D% b- {真***可恶!

Laputa81 发表于 2008-11-20 00:34:05 | 显示全部楼层
原帖由 佐為 于 2008-11-19 16:24 发表 / l3 h0 ]; b8 S) x0 |' W5 y
但是你有乜计啊. _3 x! x6 Z, B3 Z/ A
1 S# w- S# L" U6 P9 w1 h# u5 p
咁米点去投诉啊

$ P6 q2 [4 W0 p: W4 T  b& f
: p# `- S) q2 K5 G  q可以选择睇同唔睇~~~~

titan 发表于 2008-11-20 08:46:21 | 显示全部楼层
咁睇嚟我哋广州嘅情况都尚算可以喔....
8 l" _* O. O. z& Q& \4 T- Q6 j# N) `. N( G) `6 P
只不过喺插广告者....黄金时段嘅节目都算可以准时播出
! w: O- M8 l9 q" U
6 A$ X# @1 o+ q3 l/ E不过过咗12点嘅就唔包你啦,而且明珠,国际台到咗深夜就
9 _$ F: a9 a" _5 O
6 B  r8 U! O6 o9 d5 e* K直接完全喺播广告...真喺唔得佢死啊...好似我哋唔洗比钱就有得睇咁喔
) f/ K3 r8 p" N6 e7 x" [
7 K, ~+ M9 J6 T+ v1 n& O我哋都有交钱咖!!!

64amdati 发表于 2008-11-20 09:51:20 | 显示全部楼层
正常正常

平常心 发表于 2008-11-20 11:58:37 | 显示全部楼层
我呢度早就成咗家常便饭,

teresalee 发表于 2008-11-20 12:57:39 | 显示全部楼层
真係慘...我依家都唔睇電視了..費事眼冤

平常心 发表于 2008-11-20 13:34:35 | 显示全部楼层
同上,我下载睇,不过没TVB原装广告,好惨,

Kiver 发表于 2008-11-21 09:41:52 | 显示全部楼层
原帖由 teresalee 于 2008-11-20 12:57 发表 1 W# `) u! v5 P$ A. J+ J; a. }
真係慘...我依家都唔睇電視了..費事眼冤
6 Y+ a  Z2 w0 L7 v, m

, d9 q" w" u9 _: g! i; l6 C' u3 y5 I6 ^6 {: L7 k
依家搞到睇珠江台多
& u7 l! N6 g. r9 n) S
8 G6 `5 E8 t3 w7 w# Z, i$ z! o# C唉~~~
2 e8 g9 `3 [+ v我地依D镇级先惨# L  [% f, ~3 y( s* M

G3 k+ X$ v2 B% A& X) ]镇那里插播,再上区级又插,市级又插,接着广州和省台的都插. L) L/ Y. F# \& C

! R) S6 \: }$ Z# Y1 l' _! W% R) \重重插播/ c- T9 v; E  H9 e8 b( b
搞得不成样了``~