跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[AD][小为作品][2008.11.17][新魔神英雄传][粤日国][DVD][MKV][46集全]下载过期

佐為 发布于2008-11-15 11:35 20199 次浏览 234 位用户参与讨论   [复制分享主题]
% K8 Q3 d# H5 B6 q- q7 k& [- E1 j; S7 W9 y
【動畫名稱】:新魔神英雄傳# i  [8 [; m5 `
【集      數】:46集已經發全
1 g  H  ~4 [& O, ]* U0 U【文件類型】:MKV
" y( K9 C- T$ R% I" C, k6 D
【文件大小】:  200~300M左右一集5 Z/ U/ C1 V0 ^8 d8 ~9 z
【語  言】:TVB粵語+日語雙語+遼版國語 三語版

! f. W1 P% G# N% c, Z【儲存空間】:www.adrive.com 下載需裝IDM軟件5 h( P' B/ X! v8 E

/ r0 M0 U$ G: [8 G( p! u1 h2 ?# H, |% w7 e) p+ z( v; @; K
+ ^6 ]8 }9 S7 [5 ?
以下是小為作品,TVB粵語、原版日語、大陸國語三語MKV版。。。。。
# K: @" M  i7 [: ]0 {9 {! P- r/ \$ f
200MB左右一集
) c( V/ e6 y: {! Y7 V- n3 q: Q6 y. R- ?1 ?8 g, C7 X/ a: J( u; Y
人物的名稱,有部份改成了TVB粵語的叫法。。
0 \2 k* z- q- [8 K4 u7 @7 X' q6 H2 g% n5 @
放在AD空間,只要網站不給和谐的話,是永久保存的~
+ i; Q2 ?0 d0 A( \' b6 s3 v+ R  d! g) v0 D
見議用IDM下載,有問題,請聯繫  R1 O# a# y8 N, L" S7 d0 K/ O2 P
( Y& n1 `. b  t) U0 G3 d: S: P
轉載請注明出處!謝謝.........
2 Y' `! s0 f& g7 J! {- e- t% p& g2 m1 i5 S/ T2 O
後半部份11.17號發布~9 p$ F1 q+ _1 b, J5 \: X1 S4 ?

1 c3 A0 L( n$ g& W3 T3 t( }m _ _ m  多謝大家長久以後的支持....
$ ?- @7 W4 M2 _1 p$ [/ v# N9 w, _0 Y: C9 [3 L  S! ?
如果有需要俺前幾部作品的話,也請PM..0 H! h6 r' G; k( Z6 l  ^/ d; z
4 A7 g9 f" r/ V0 \0 Z
先發1~30的。。。" l% H- A8 @4 o6 [

8 l* s- X2 @% m- p3 B後面的尋晚做到1點終於完成。。。' y  F9 j& b: P) V9 X

3 ]4 e6 W! d+ r6 h+ M如果單要音頻的也請告訴俺哦~) D) N+ M2 }* V/ l! h

* A1 O# {. E" i9 N4 @6 i
# P9 e' i( M, U9 x( ?# q忘记了说,25集的粤语因为只有一半,后面没声= =0所以干脆不做了.......
9 y4 i% \) L. Y* E2 c& _) v3 y' a( K% |* @: c  {0 G) b) a/ ]
所以整部中只有25集是日国双语的~! Z8 ^; n7 v/ k! N* o8 k
4 S( V) f; I: f: k

wataruII1~30.rar

1.92 KB, 下载次数: 159, 下载积分: 社区币 -5 星梦

連接為HTM文件,解壓即可..方便大家

wataruII31~46全.txt

2.76 KB, 下载次数: 109, 下载积分: 社区币 -5 星梦

全了,等下发布单独的音频,不过还差1~3集,所以得等一下

wataru音频.txt

6.69 KB, 下载次数: 31, 下载积分: 社区币 -5 星梦

缺1~3.24这几集...

评分

遗忘爱 + 20 + 160 + 4 全集发布~
alexhus + 10 + 62 + 2 非常支持。。。

已有(234)人评论

佐為 发表于 2008-11-15 11:36:26 | 显示全部楼层
补上图片~~~! `1 e: d* q/ z

: b' K7 R% Z( H5 Y: F' b[ 本帖最后由 佐為 于 2008-11-28 00:21 编辑 ]

alexhus 发表于 2008-11-15 11:46:22 | 显示全部楼层
小为啊。。。。而家我硬盘没空间下啦。。。

GavinDX 发表于 2008-11-15 11:52:42 | 显示全部楼层
有冇《超魔神英雄传》,魔神英雄传系列中,我唯一想睇同收藏嘅就系呢部,其他都冇咩兴趣,虽然旧版嘅我以前都睇过,但我中意《超魔神英雄传》多D,《超魔神英雄传》我硬系睇唔到后面果部分,次次都系因为翻学而睇唔到,重播左几次我都睇唔到结局部分,真系衰。

kluntan 发表于 2008-11-15 11:53:18 | 显示全部楼层
三語版添喔~非常支持~

ykcheung 发表于 2008-11-15 11:54:09 | 显示全部楼层
多謝樓主,請問一下AD空間系?用何種工具?編碼方式系?

kluntan 发表于 2008-11-15 11:56:07 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2008-11-15 11:52 发表 3 t  B8 d/ f$ [  x8 A4 a" \5 L
有冇《超魔神英雄传》,魔神英雄传系列中,我唯一想睇同收藏嘅就系呢部,其他都冇咩兴趣,虽然旧版嘅我以前都睇过,但我中意《超魔神英雄传》多D,《超魔神英雄传》我硬系睇唔到后面果部分,次次都系因为翻学而睇唔到 ...
9 l& e' q8 E% Y6 M- t# m
我想·問問超魔神英雄傳同新魔神英雄傳有咩分別呢?

GavinDX 发表于 2008-11-15 12:06:29 | 显示全部楼层
原帖由 kluntan 于 2008-11-15 11:56 发表 - e, N  ?! X+ ^/ s3 ~; p0 ^- E" m
+ y7 z6 J. y1 ?8 A
我想·問問超魔神英雄傳同新魔神英雄傳有咩分別呢?

& X+ v  t$ I- b6 m: j" d唔同,《新魔神英雄传》已经系好多年前嘅作品,而《超魔神英雄传》应该系最后一部作品挂,最起码我第一次睇嘅时候好似系2000年果阵。
/ R) m/ M& b' H" X6 D! ^* G
' w% v6 _% {/ G: L* k; \6 q& Y2 g《超魔神英雄传》入面嘅龙神丸,可以通过获得每层“创界山”嘅老大(姑且咁叫啦,太长时间,我唔记得应该点称呼)比嘅一粒石变身成为几种形态,我记得变身嘅时候飞云好似系大叫“超力变身”,听讲集齐全部变身石,龙神丸就可以变成超魔神。
. c+ ^- z9 W9 m2 g$ P0 T) o
+ c; }' c( d& W9 x% ~9 B[ 本帖最后由 GavinDX 于 2008-11-15 12:11 编辑 ]

huang 发表于 2008-11-15 12:13:30 | 显示全部楼层
这个要下啦,之前果个无下就是为了等好的

huang 发表于 2008-11-15 12:21:21 | 显示全部楼层
无法用软件下载,请提供原下载路径

alexhus 发表于 2008-11-15 12:24:00 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-11-15 12:13 发表
' v) v" U3 @. B* w; {9 }) y这个要下啦,之前果个无下就是为了等好的
+ ^7 P4 E: n* B& c' o
H大叔好似Down AD好慢架。。。
% ~4 n2 c# W: k. F1 y而家我MU都有300K/S以上速度啦。。。我Down乜都唔惊啦,纳米都有成M上落。。。

kluntan 发表于 2008-11-15 12:42:42 | 显示全部楼层
下了一集~速度都不錯~有250K