[原裝片源合成製作][玻璃面具][更新至第四集][avi][日粵雙語]外掛中文字幕

ngyan1600 发布于2008-10-13 09:19 13760 次浏览 186 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
ngyan1600 发表于 2008-10-15 20:10:29 | 显示全部楼层
對到時間就可以了!/ e% n( E! W% X7 E. G
tvb版係海外版,所以op多了十秒是沒有聲的,就差那十秒
9 o' d3 w# J: {2 P( W而我就只係看著日文版的去set時間,字幕方面,就是用copy既方法去做

ngyan1600 发表于 2008-10-15 20:12:56 | 显示全部楼层
PDF看到了,但是未見到新的程序

GavinDX 发表于 2008-10-15 21:23:31 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-15 20:12 发表
$ y* q% r, x: C5 q+ W  O2 DPDF看到了,但是未見到新的程序

( t$ S, ^" o* {6 c我发左去你另一个邮箱度,不过算啦,唔使理距,刚刚发现左一个打开视频嘅问题,我宜家马上去修正距,再重新发过比你。4 s; V: u" Q2 N5 E9 m

2 T# M- ~7 `  ?发现左太多问题啦,冇办法,为左偷懒,系整合代码嘅时候冇睇清楚,要再等耐少少先得。
( @: L5 W' J( r+ I, n  R! J! o

ngyan1600 发表于 2008-10-15 21:52:37 | 显示全部楼层
嗯,只開到一個視頻?沒有啊,兩個都開到,不過要先開第二個之後再開第一個
# h0 o0 ^8 Q6 Z, c- `, m% T9 C介面是好了: T+ E1 m, q# D2 ~0 O; e
不過,都是轉換唔到中文輸入法1 m! N+ |/ f* {0 g9 E
而且打了我字都不能入到字幕
# P0 l5 b& }6 m3 [- D% h8 `" `* N

GavinDX 发表于 2008-10-15 22:29:08 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-15 21:52 发表 0 w" N/ i; y" n) o3 T% J
嗯,只開到一個視頻?沒有啊,兩個都開到,不過要先開第二個之後再開第一個
  r  K$ Z6 l$ r* J# u介面是好了. q9 z2 ^2 i$ a* q+ y  [$ g1 \' z/ l
不過,都是轉換唔到中文輸入法5 {$ _1 I+ \* ]) D
而且打了我字都不能入到字幕

2 Z3 V+ U8 d# r% l因为我为左修正个界面,所以搞到D控件事件冇晒,宜家已经修正翻,我刚刚发左新版嘅程序比你,你查收下。, x0 p- W2 q% j# M1 I3 T
照计输入法系可以架喔,我都可以切换输入法。
3 I; v! [6 T1 W- P
, M2 [3 T5 W' A( r[ 本帖最后由 GavinDX 于 2008-10-15 22:30 编辑 ]

ngyan1600 发表于 2008-10-15 23:07:59 | 显示全部楼层
唔唔,今次的好好,可以打字了^^"

ngyan1600 发表于 2008-10-17 18:00:07 | 显示全部楼层
第四集字幕檔(試驗版)制成,第四集合成完畢
: D) N( H- k1 e* [6 y合整上傳mu中!9 o" ]# z3 u$ E7 t0 `: h& v
注:本人不會聽日文,所以對於蝦tvb cut左果d.....無從入手!

GavinDX 发表于 2008-10-17 20:09:27 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-17 18:00 发表
- I& x: `# E: b: [4 W& l第四集字幕檔(試驗版)制成,第四集合成完畢
. q: X" |# a" K: ]合整上傳mu中!
0 H, E8 Y& g7 {: Y  K注:本人不會聽日文,所以對於蝦tvb cut左果d.....無從入手!

+ z9 b: P- \' J, w# m呢出动画片目前仲未有字幕组整过字幕?/ Q8 N* `! c  U6 v8 R, q

8 j5 ]' |, E8 U/ Y4 p: P顺便提醒一下楼主,我只软件已经修正左打开视频嘅bug,宜家你先打开第一个视频,然后再打开第二个视频都得,总之你按咩顺序打开都冇问题。
+ }& P2 \- Q4 H. [& V: v, i# c) b5 P" h7 E; i  o! \
而且我策划紧开发多语言版,不过我唔知道究竟要几长时间先可以完成。不过系完成呢个多语言版之前,我会先搞一个可以控制播放速率嘅新版,同样,所需时间唔确定,因为最近好忙,有个项目我必须要做左先。
+ k/ \2 z% h6 G9 R
6 _2 J5 o2 ^4 y7 f6 o! q2 m[ 本帖最后由 GavinDX 于 2008-10-17 20:11 编辑 ]

ngyan1600 发表于 2008-10-17 20:15:27 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2008-10-17 20:09 发表 , H% |' r8 w+ o( ^6 B+ ^, z
: A# |, C- P* I% A  @) k* \& E7 I
呢出动画片目前仲未有字幕组整过字幕?% J6 Z+ j* o* H9 U) `! `* \; d0 v$ B$ m& B

+ Z/ A7 }/ ^) y- W9 k* ?- e6 V% Z% h顺便提醒一下楼主,我只软件已经修正左打开视频嘅bug,宜家你先打开第一个视频,然后再打开第二个视频都得,总之你按咩顺序打开都冇问题。9 R  \; f! R0 \" @0 ~4 c

5 e: A5 Z& x2 g& R8 \8 h而且我策划紧开发多语言版, ...
6 \$ j( |* ~- G8 l: D6 z4 A
慢慢啦,有呢個以經好足夠

yugi2005 发表于 2008-10-17 20:18:07 | 显示全部楼层
1600可以试试去YOUTUBE,土豆,优酷那些站找找字幕组的TVRIP……那些地方LOAD得快点嘛~~1 g9 R1 G8 J4 y+ \

+ X4 V8 [& L* Z9 v- ^如果找不到的话。。。。。。
2 O% u% m1 p$ ?; U1 M就让我来翻译吧||||||||||||||||||

yugi2005 发表于 2008-10-17 20:19:14 | 显示全部楼层
http://so.youku.com/search_video ... 3%E5%81%87%E9%9D%A2
' l# z$ b$ n- f* V: I# U
8 R5 {1 G' `- _: `果然很多嘛~

ngyan1600 发表于 2008-10-17 21:11:28 | 显示全部楼层
唔唔,果然不小,也讓我見識到天香字幕組的字幕....令我吃一驚的是,好多都有錯- -""""
) \0 x% b1 z. u2 t3 v; V9 F9 o岩岩睇左小小天香字幕組既第四集
4 M: I( u* q! ?0 ?有一段
: r% J7 M( J3 M  w+ s! i- U# _(以我聽到的日文)真夜:我在學校的成績又不好% d& d; ]$ K9 p  G
(天香)真夜:我的腦筋不好8 z9 T5 j- v8 q& m
出入好大& e7 S: X5 d8 }, q8 |* p: v6 w

: N: ~" N. C% l) `- f0 ]; q[ 本帖最后由 ngyan1600 于 2008-10-17 21:16 编辑 ]