[原裝片源合成製作][玻璃面具][更新至第四集][avi][日粵雙語]外掛中文字幕

ngyan1600 发布于2008-10-13 09:19 13773 次浏览 186 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
hikaruyin 发表于 2008-10-14 21:38:04 | 显示全部楼层
點解開咗之後個播放工具那裏睇唔到全部?

GavinDX 发表于 2008-10-14 22:00:42 | 显示全部楼层
原帖由 hikaruyin 于 2008-10-14 21:38 发表 : q% L& a' y1 l  D4 g- Y
點解開咗之後個播放工具那裏睇唔到全部?
) ^6 ?( r5 }; M
咁就奇怪,系我部机度好正常,无论系Vista系统抑或系XP系统都好正常,你等我一阵,我调整一下个界面,预留多D空间出来睇下仲有冇咁嘅问题,你都系用Vista系统?屏幕分辨率几多?
2 h7 V/ ~: i3 a( t; Y1 b
; v7 Y) h, h. e; O7 D3 IUpdate: 我谂我已经揾到原因所在,我已经调整过,发左个新嘅程序比你,你睇下仲有冇问题啦,我宿舍11点就断网,如果仲有问题恐怕就要听日先可以再搞。- P- Y6 h& W1 z9 r6 z

2 @1 I+ v/ i  F3 f: ~[ 本帖最后由 GavinDX 于 2008-10-14 22:29 编辑 ]

yugi2005 发表于 2008-10-14 22:03:06 | 显示全部楼层
哦哦哦
/ l& v" X3 i# |& ?2 Z8 Q. F' z界面好清爽很好!!) e' l8 O% g, e. P9 m1 r5 M& ^

$ L' T/ x( R4 |( x而家暂时未使用住等你搞个新的出来再问你拿

hikaruyin 发表于 2008-10-14 22:35:22 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2008-10-14 22:00 发表
- y, i8 |) a- r# |# l
: D9 Z# O8 f5 M8 W咁就奇怪,系我部机度好正常,无论系Vista系统抑或系XP系统都好正常,你等我一阵,我调整一下个界面,预留多D空间出来睇下仲有冇咁嘅问题,你都系用Vista系统?屏幕分辨率几多?
# ?% }8 m& M8 s* ?6 p. e0 S3 \+ u1 W& E6 |9 H& m' A' i% d( Q/ L
Update: 我谂我已经揾到原因所在 ...
1 t# E3 a+ Z4 i; L" U# i
都係一樣唔得-.-"

GavinDX 发表于 2008-10-15 09:08:21 | 显示全部楼层
我又再重新调整过,暂时入唔到邮箱发比你。+ [1 M8 F+ O: q" @, n

6 u9 m1 Q+ S" N/ g  H. v  _楼主,你有冇咁嘅问题?个教程打开到未?唔得嘅话我整个PDF档比你。

zcjian 发表于 2008-10-15 10:12:26 | 显示全部楼层
今日甘耐都未更新??等梗啊

yugi2005 发表于 2008-10-15 12:52:21 | 显示全部楼层
1600其实开了N条生产线||||||. g" V# i2 h8 k# |0 }/ L
更新速度不能太苛求……
. U/ p$ q9 G' h. l8 ]) ]6 ]. e- T5 x3 K  q. H0 q; u8 z
玻璃我还是一星期更新一次吧免得1600太赶……
3 J) W: L* R: v& ~! l6 P(其实个人是想1600赶紧搞搞游戏王决斗艇那里姐/////////////)

ninaomu 发表于 2008-10-15 14:49:46 | 显示全部楼层
1600都唔得闲搞数码暴龙DS TVRIP合成版了

ngyan1600 发表于 2008-10-15 16:20:12 | 显示全部楼层
呢兩日可能都唔更新玻璃住,一來打算完左個字幕既文本先,二來今日起有遊戲王,其他野押後制作^^

ngyan1600 发表于 2008-10-15 16:23:46 | 显示全部楼层
其實我同佢一樣有呢個問題呢,dx5 m5 `2 S* D! r) w2 \
不過都用左一晚,無乜所謂,有新既當然好啦+ `) n+ D' F  b+ e5 f- R) D* T
不過我有個更大既問題呢, |, H+ K2 |: g- S' t
就係想係空格入面打面,但係轉唔到中文輸入法+ b  {% d( z, Z1 s; B
所以而家係用係第二個地方打寫,之後再copy入去空格既方法

zcjian 发表于 2008-10-15 16:57:04 | 显示全部楼层
原来1600甘忙啊~

GavinDX 发表于 2008-10-15 18:17:42 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-15 16:23 发表
1 j$ ^. ]9 g. j# j其實我同佢一樣有呢個問題呢,dx. w: z$ @; q9 P
不過都用左一晚,無乜所謂,有新既當然好啦
8 F7 X$ h! X% F+ ]. o4 t3 H不過我有個更大既問題呢% x$ B8 X' s. f6 U% }
就係想係空格入面打面,但係轉唔到中文輸入法0 W. z; P0 ^, k1 |& X5 J( H1 s
所以而家係用係第二個地方打寫,之後再copy入去空格既方法
3 D  w7 d% e" w+ {. @
今日修改左几次都系唔得,不过刚刚已经解决左,我宜家发个新嘅程序比你啦,系呢,睇到教程未?我发左个PDF档比你,有冇收到?
: m6 W7 D3 C2 F. j不过有一点好奇怪喔,既然你都出现果个问题,点解你仲可以用来整字幕嘅?莫非录制版嘅视频同DVDrip嘅视频系时间上差唔多?
+ x5 a! A/ G' U, S: S: O* C1 j8 U8 ?* o  l; I, n
切换输入法应该可以架,你切换多几次应该就得。0 _8 _1 [+ S% @9 Y+ u" c
9 l4 A; B1 x" V