[动漫讨论] 动漫界的六大名侦探大集合

8d4t 发布于2008-8-28 23:16 4892 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
達茲 发表于 2008-11-5 23:24:20 | 显示全部楼层
為什麼沒有L??

riumoon 发表于 2008-11-12 16:45:09 | 显示全部楼层
金田一, 柯南, 小Q, 鳴海步 個幾套卡通我都睇過, 但我最喜歡都是柯南和金田一, 到而家我仲追緊柯南架
, _0 B" C' w: P: I1 S小Q個結局根本就唔係結局....有少少美中不足 , G) t. _- ?; \4 \$ o! Y
至於鳴海步個套卡通可能太深啦, 到完結我都唔知佢想做乜野

moschino 发表于 2008-11-13 03:19:58 | 显示全部楼层
我喜欢柯南~~~~~0 e  h& ^, j) W% s/ J8 q7 u
因为有KId

kimsou 发表于 2008-11-13 03:53:41 | 显示全部楼层
还是喜欢金田7

titan 发表于 2008-11-14 10:05:58 | 显示全部楼层
点讲好呢,以前啱啱出咗柯南嗰阵我都觉得阿一要比柯南好好多3 B, u  P. n7 w+ L# |
" n; O0 V8 f4 N4 T6 i' h* L
但喺E家睇下柯南嘅剧场版确实都好唔错,又觉得柯南要比阿一
8 h; d. D% v" V3 D; B5 R; b5 [& M0 _0 b- d
好翻少少啦

titan 发表于 2008-11-14 10:07:44 | 显示全部楼层
原帖由 達茲 于 2008-11-5 23:24 发表
' q# D' P0 k( m2 M為什麼沒有L??

$ Y) g  _) e( l对对,L同佢哋比绝对够班!!!

zerosd 发表于 2008-11-15 22:11:46 | 显示全部楼层
金田一先好好睇!~~~4 M, f( o1 u8 x2 |0 t  t" @; A
本人是金田一的爱好者!~~

水树麻衣 发表于 2009-7-22 13:39:55 | 显示全部楼层
论剧情都喺支持金田一

东方快意 发表于 2009-7-22 16:10:03 | 显示全部楼层
我都系中意金田一多点:6 _, _" W3 p% t$ t
角色上来讲,我比较中意果点有性格缺陷嘅角色;9 P+ Z4 J5 |% J0 f/ U+ d
剧情上来讲,我比较中意哀伤嘅剧情;2 A! B4 U+ F$ Q. _) w0 P7 f
推理上来讲,我比较中意完整嘅推理。
' ^" v8 F( ~( ]' H& U呢三点决定肯定系中意金田一多点。

基拉杰特 发表于 2009-7-23 15:08:48 | 显示全部楼层
呵呵 "名侦探毛利小五郎"去佐边啊?

lxyboy 发表于 2009-7-23 15:13:23 | 显示全部楼层
我都系支持金田一多D,真人版都几搞笑!!!

gap神 发表于 2009-7-24 09:49:36 | 显示全部楼层
睇唔到wo,,有d圖
$ F# q: T) i" p/ h- `6 j1 A話說我記得以前有出叫推理之絆