[I T 资讯] 我应该买台式电脑定买笔记本电脑?唔该俾D意见我。

毛利蘭 发布于2008-6-17 12:26 6098 次浏览 59 位用户参与讨论   [复制分享主题]
毛利蘭 发表于 2008-6-18 10:21:47 | 显示全部楼层
我屋企本黎就有一部台式电脑,但系起我细佬间房度,我唔钟意去距间房玩,所以我先志想买多部,一般情况下我都唔会带出屋企去用噶。我买电脑系用黎睇下网页聊下Q同埋睇下卡通、电影甘噶。我都唔知买台式好定笔记本好?

abc-like 发表于 2008-6-18 11:56:50 | 显示全部楼层
原帖由 毛利蘭 于 2008-6-18 10:21 发表
+ `/ p) N# F; C  f我屋企本黎就有一部台式电脑,但系起我细佬间房度,我唔钟意去距间房玩,所以我先志想买多部,一般情况下我都唔会带出屋企去用噶。我买电脑系用黎睇下网页聊下Q同埋睇下卡通、电影甘噶。我都唔知买台式好定笔记本好? ...
各有各好file:///D:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/8DIR056Z/em19%5B1%5D.giffile:///D:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/8DIR056Z/em19%5B1%5D.giffile:///D:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/8DIR056Z/em19%5B1%5D.gif

Laputa81 发表于 2008-6-18 12:03:35 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-6-17 21:36 发表 5 o' _9 b/ S7 b5 o( i' o
晒命呢!!!
9 b& n" _8 {6 b
/ A: ]9 B9 W7 T4 k! a
4 o3 t; ]! R$ H# X5 M

7 B- c1 M  q7 X7 A0 D你都晒得嗝~~~: g, `4 N  h! Y$ U- B+ _

) H3 p$ |# b) ?9 `6 Y$ S话说你都有几部脑啦······

Laputa81 发表于 2008-6-18 12:06:10 | 显示全部楼层
原帖由 毛利蘭 于 2008-6-18 10:21 发表
8 T+ P! X+ j8 D6 x/ F; W; E我屋企本黎就有一部台式电脑,但系起我细佬间房度,我唔钟意去距间房玩,所以我先志想买多部,一般情况下我都唔会带出屋企去用噶。我买电脑系用黎睇下网页聊下Q同埋睇下卡通、电影甘噶。我都唔知买台式好定笔记本好? ...
. X. U$ V4 e! p# a- L

8 @5 D# `2 ]6 U) U) r
% _/ ^2 e5 c0 v9 K/ S! I* \' P' i7 g4 J
唔喺随身携带、净喺睇网页、Q、睇影片······' o4 q" U+ _0 v
8 x: D; a0 i/ y4 x3 H* L* ~
建议台式机囉~~~~~
# N2 E& ?: d3 |9 n/ U1 a5 D0 |3 k" q' E2 M: e) W

+ N, }5 l2 J) ?0 D话时话用NB睇影片感觉如何???

fhs890307 发表于 2008-6-18 17:40:00 | 显示全部楼层
耿系台式啦!普遍性价比高,而且唔容易比人偷!

abc-like 发表于 2008-6-19 22:49:38 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-6-18 12:03 发表 * ^4 |* t3 u( B* l: N+ [
# o. }6 x% L/ P9 n: v

- R! ^7 c. Y$ _0 s1 ~6 _8 ^
# [: j) @" E, Z6 D+ I8 y8 e( O8 P) z
你都晒得嗝~~~
  X7 t% }1 S/ d2 I" z: r% Q) t3 T! t. p" `  h9 B2 b
话说你都有几部脑啦······
殘腦不足為懼^^

五月添 发表于 2008-6-20 16:05:07 | 显示全部楼层
以后个吹世都系手提个啦~~~
) I; Z' h( g1 m, j& C2 `% X) a8 F/ n  W
买手提啦~~~

黑夜! 发表于 2008-6-20 20:10:13 | 显示全部楼层
我支持2样都买!

abc-like 发表于 2008-6-20 22:08:24 | 显示全部楼层
[em40 平手就兩樣都買啦

yrj 发表于 2008-6-24 13:12:15 | 显示全部楼层
阿毛,你有无甘多钱啊~

hotcool2 发表于 2008-6-24 14:02:58 | 显示全部楼层
当然是台式啦.便宜又实用.最重要的是你是在家里用,如果买笔记本,可以说是在浪费.因为你根本用不上它的优势

AMD64 发表于 2008-6-27 01:37:09 | 显示全部楼层
笔记本方便一点,台式的性能强一点!