[其它更多] 哀悼我的两块老板!

netasa 发布于2008-5-27 02:27 5456 次浏览 42 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tandong 发表于 2008-5-31 18:09:06 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-5-30 10:33 发表 9 l, _; O4 Y2 Z! o% Y5 H( W
: F/ Y) T% o5 _, u$ L
/ N- Y  K0 t$ V' a7 G! Z
以前问过60G係4XX带卡线全套。 不过都係比较耐之前嘅事了,只可以作参考。宜家咩价唔多清楚,无去好耐下了,不过价钱上点都唔会比IDE买抵咯!
( q* ~+ V: K; d3 C  S1 y; {5 X
& V! S! n5 U' A/ }8 w* ~我果时30G係280买嘅,只係得硬盘,卡线自己陶街度稳嘅。 康柏果 ...
好鬼貴,你話50蚊两只连卡线个只就玩下姐,买640G算了。
gzkent 发表于 2008-6-30 18:14:32 | 显示全部楼层
现在新的也很便宜了
枫小妖 发表于 2008-6-30 19:28:50 | 显示全部楼层
唔知道楼主打算点样安葬块主板呢?要风光大葬还是垃圾场
叉烧炳 发表于 2008-7-1 22:30:50 | 显示全部楼层
我块主板都坏过两次,但每次都经本人仔细观察后,发觉CPU附近有粒电容鼓高,换后OK
迪格斯 发表于 2008-7-2 01:34:12 | 显示全部楼层
我有一块同埋你的,VIA630A的主板应该同埋精英双子星,用左3年度,你的仲就快10年先坏,真系神奇啊,不过好耐之前就报销无用啦,点解你甘中意收集埋的旧野咖。我屋企都仲有部NF400+2800的放着,其实都仲算几快咖,我嫌拒每次开机都要重新设置就唔想用啦。
netasa 发表于 2008-7-3 04:30:55 | 显示全部楼层
原帖由 迪格斯 于 2008-7-2 01:34 发表
. W7 `; m. f! y2 w' [4 ~7 D9 {1 L我有一块同埋你的,VIA630A的主板应该同埋精英双子星,用左3年度,你的仲就快10年先坏,真系神奇啊,不过好耐之前就报销无用啦,点解你甘中意收集埋的旧野咖。我屋企都仲有部NF400+2800的放着,其实都仲算几快咖,我 ...
/ E; e6 O: k% @+ I$ u& B
3 O% K; Q8 ]8 r2 v5 Z, U! f: x# {
因为我係果个时代起接触电脑嘅,如果你叫我收玩D咩386嘅机WIN95?,白送比我都唔要阿! NF系列其实唔错,就係D驱动烦左D。 不过我自己觉得,速度上并无咩太大嘅超越,而且功耗大左唔少。 
暗黑の泪 发表于 2008-7-25 02:04:15 | 显示全部楼层
我幾個月前都有一塊主機板燒毀……後來買了新手提,舊的臺機零件就擺在屋企待命