[粤漫动画] [高清翡翠台][彩云国物语第一辑][已放全集打包][TVB粤语无字幕]BY 小P@DotBT Plus

ninaomu 发布于2008-4-6 20:45 44343 次浏览 335 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
hidashen 发表于 2008-4-9 21:18:13 | 显示全部楼层
新片??!!# m# I5 ^' N" J
tvb终于都出新片了!!!
! i. g% Q5 h2 s值得庆祝一下!!!& ~3 O6 s: l+ m. W: p9 W' z
wjr5200 发表于 2008-4-11 06:23:43 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-9 07:41 发表 % n6 C$ d' O7 p0 Q+ V9 s) u

: M- J2 _8 z8 @  m
" n: e( Y0 O7 T$ s0 B' ]我唔係介意大细个问题,不过觉得依种清晰度,好果将分辨率降低番D嘅话,应该可以细好多咯。 如果係H264咁样500M以上就啱了。8 ]3 A! u% z2 B
不过其实如果係500M以上嘅话,到不如直接要MPEG2嘅格式仲好。唔须要压RMVB了。
+ D, R! f* w+ m, c/ {8 B5 l# U; u
* n8 @$ k( y$ a3 _; b9 B+ q...
) ]- t2 A. z/ x6 {0 y
. x( z, \- m  }* j" q
大一点才能保证清晰度,将分辨率降低,200M的文件变成150M都无乜意思,宜家D人的硬盘甘大,容量不是问题哦
抗抗 发表于 2008-4-11 23:02:22 | 显示全部楼层
一直都没睇过...呢套戏应该几正喔!~
ninaomu 发表于 2008-4-11 23:19:34 | 显示全部楼层
原帖由 wjr5200 于 2008-4-11 06:23 发表 + g$ V8 k4 ?& A8 g# u7 a6 M6 B! Q1 P
/ }3 R# c- }( z& k
) Z" |, |) `. Q0 \: d5 o
大一点才能保证清晰度,将分辨率降低,200M的文件变成150M都无乜意思,宜家D人的硬盘甘大,容量不是问题哦
5 ?$ x/ Y) y( ?8 s& Q
我连小康都未达到嘎~~~~~我仲係用紧80G硬盘+60G移动硬盘噶咋~~~
harichan 发表于 2008-4-13 21:32:03 | 显示全部楼层
非常喜欢日语原声的```呵1 j- @/ [5 e- q4 D* ]" y! e, Y
不知道粤语配的好不好呢?
wjr5200 发表于 2008-4-14 22:13:22 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-4-11 23:19 发表 1 H) f; T6 b2 z0 Y; N

$ A/ S2 m2 s% T6 q9 v( G我连小康都未达到嘎~~~~~我仲係用紧80G硬盘+60G移动硬盘噶咋~~~

) I0 V0 l( m6 u7 y6 q+ p0 o* ], k$ K: ]) ^7 N, F

& i3 [+ l/ P' i; }- v, A+ v我的硬盘都不是很大吖,一个80G一个120G 宜家新买电脑的闲闲地都执个250G啦,320G的也不是很贵呵
绝代暗夜 发表于 2008-4-14 23:49:19 | 显示全部楼层
好耐无更新啦~~翡翠台看到好后了~!
wjr5200 发表于 2008-4-15 16:29:23 | 显示全部楼层
一星期两集,系甘上下了
小樂 发表于 2008-4-16 09:22:45 | 显示全部楼层
未睇过..唔知好无睇呢...日语好似有2嘎.系米啊?
wjr5200 发表于 2008-4-16 21:44:32 | 显示全部楼层
日语系有2的
skytwu 发表于 2008-4-21 19:58:13 | 显示全部楼层
suend 发表于 2008-4-23 00:15:54 | 显示全部楼层
Thanks, just for my wife