[动漫讨论] TVB龙珠GT和VCD龙珠GT声优讨论

kuangrey 发布于2008-3-22 22:11 15293 次浏览 67 位用户参与讨论   [复制分享主题]
maddox_lt 发表于 2008-4-3 01:44:07 | 显示全部楼层
我都系绝对vcd嘅GT唔错
loo0808923 发表于 2008-4-3 20:24:46 | 显示全部楼层
我觉得都是VCD的正版,因为悟空的声音很认真,而TVB的声音很随便
ninaomu 发表于 2008-4-5 19:47:45 | 显示全部楼层
无可否认我係对TVB偏心D
kuangrey 发表于 2008-4-6 05:14:36 | 显示全部楼层

原帖由 loo0808923 于 2008-4-3 20:24 发表
0 P, R( o+ m/ O& k5 A我觉得都是VCD的正版,因为悟空的声音很认真,而TVB的声音很随便

; K0 e1 ]$ B- C身同感受啊,老兄我认同你...
迪格斯 发表于 2008-4-8 18:42:28 | 显示全部楼层
TVB的悟空配的几好啊,点解话唔好?跟小丸子的爸爸是一个人,陈国雄配的吧,何国星把声我都几中意,当然仲有苏强文啦。沈小兰,黄丽芳,郭志权等等都好好啊。
cuterinoa 发表于 2008-4-11 11:49:08 | 显示全部楼层
個有個唔同,都系睇個人問題...
jc看粤漫 发表于 2008-4-12 09:08:30 | 显示全部楼层
我都唔知道我睇噶时乜版本   我想听听TVB版本噶啊  如果大家有在线  麻烦短信我 等我听下 好唔
leafir 发表于 2008-4-13 09:07:02 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-1 16:25 发表 . `+ V5 x- L( e$ H
两个版本都中意。 如果只选一个嘅话,会选TVB,因为第一次睇GT係睇电视嘅,仲要敖夜!印象特深刻!
# Q% H* ~3 X) ?
你那时是不是在深夜十二点几看的?我那时也有看到
迪格斯 发表于 2008-4-14 00:49:42 | 显示全部楼层
原帖由 leafir 于 2008-4-13 09:07 发表
+ Y* k" n  i& Q
1 a  N& r2 p% A1 ?6 s+ s你那时是不是在深夜十二点几看的?我那时也有看到

2 H3 \2 l# O( T8 U" b/ M我都系记得以前系星期六深夜12点3影的,龙珠Z,GT就唔知系米影晒之后做,大大话话都有14,5年时间了。
impilse 发表于 2008-4-14 16:28:26 | 显示全部楼层
本人觉得都系TVB比较好,* D& n& ^2 \6 I' @
不过悟空把声的确比较难听 。。。。。。
ahchun 发表于 2008-4-20 09:21:36 | 显示全部楼层
還不錯...thanks for sharing
alexhus 发表于 2008-4-20 09:59:09 | 显示全部楼层
听惯咗TVB啦。。。。