(打包自SEED) 小魔女DoReMi 第4輯 <RMVB> {TVB粵語}

小必必 发布于2008-2-14 10:15 7866 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
熊猫仔 发表于 2008-2-14 23:28:31 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-2-14 21:47 发表
5 I* C3 {( g- Y! z( j* c' L
- m' I% {  |7 bVOB即係可以在DVD机播放的格式
4 j, M4 g; O5 Q( ^3 q6 ]% i其实无论点,都要拆散噶了,第四辑5G几- L, J2 w; K( f- [2 a
如果每只碟都只係放2G嘢,未免浪费咗D' V- x6 J9 C( }8 f4 F0 J- F
只要按顺序编排来刻碟,就无事喇^_^~~~
, \( \# K  i3 _" q. H* v
2 s. U; u4 T' u' F% ]
我有d想刻只D9~~~
2 B9 \% S9 ~" h0 P% }) D7 h, q但系依家又有个问题 第一辑+第二辑=4.49G~~~刚好一只D5~~~( f7 e# l+ K" C/ b+ F
第三辑+第四辑=7.2G  +特别版1.63G+OVA228M+mv 57m=9G几~~~~~~一只D9又装唔晒~~~~# H  w1 S2 Y9 a/ @0 D1 M* L
点算呢~~~难道真系要拆成三只碟~~~~~我真系唔太想~~~~
熊猫仔 发表于 2008-2-14 23:30:37 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-2-14 21:47 发表
9 Q% z3 r8 F; R/ v7 C: A' {0 e6 G
& j1 l: `* j& {* F8 _, MVOB即係可以在DVD机播放的格式
0 m! O' I% [- d0 \9 y+ h其实无论点,都要拆散噶了,第四辑5G几9 T# q2 {9 [, h; w1 n
如果每只碟都只係放2G嘢,未免浪费咗D$ ]* x- b" P) m, x
只要按顺序编排来刻碟,就无事喇^_^~~~

# b) w) ?# v& T9 x: i: E! ?  A% y7 h# A; x: {3 v6 L
牛牛lych答应左帮我刻~~~如果你系想要嘅我帮你问下距~~~叫距刻多套比你啦~~~
ninaomu 发表于 2008-2-15 01:41:40 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-2-14 23:30 发表
$ _; G! [6 p+ J# T" q
5 n8 p. }/ e$ m6 \# M( @5 R0 x
; I4 y8 E" a+ |' @# X牛牛lych答应左帮我刻~~~如果你系想要嘅我帮你问下距~~~叫距刻多套比你啦~~~

6 g4 a5 m  F* h& {- g& X好啊好啊!!我依家根本down唔到嘢,除C盘其余每个盘都係得番几百M空间>_<% i- a) \8 y) E, N! f, D0 g) |4 Z
其实刻D5或D9係米为咗方便係DVD机度睇?如果我直接将佢地刻录落只DVD刻录碟,格式不变(仲係RM/RMVB)一样係3只碟多DD哦(因为每只碟唔可以超过4.4G咯)
0 I4 K$ U0 J/ r: R3 S* i& H: ^4 C- f# i5 h! M
小必必 发表于 2008-2-15 01:42:47 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 14-2-2008 09:36 PM 发表 5 ?$ k2 I- A* f
2 ?$ ?, z' _6 l. H1 r% P  Y2 n  b
6 T* [0 K9 K0 ?# r* c* _
哇~~~~10M宽频~~~快到影都唔见~~~~
* H# o" O) E$ ?  {

1 h7 v( @: V7 S1 E香港既香港寛頻係好快....
$ `' r, {7 w8 u' v" E我只係用10M PLAN...好多人用100m!!!
ninaomu 发表于 2008-2-15 01:51:25 | 显示全部楼层
原帖由 小必必 于 2008-2-15 01:42 发表 8 `0 E4 _) O2 {2 v

/ }' G- c- D1 ^
) }) ^! ^, k% R& u7 [香港既香港寛頻係好快....
# k1 T6 G4 m6 ~我只係用10M PLAN...好多人用100m!!!

4 \; r, l, W" W. ]& _: S好奇心来了~~~~~~~~~~
% l1 {" D& `& G" {. m! q8 C* C请问点收费法?按月?按年?- X9 l$ }* M7 R2 X
10M同100M的费用又分别係几多咧?
lovekofvs 发表于 2008-2-15 10:14:18 | 显示全部楼层
原帖由 小必必 于 2008-2-14 21:28 发表 " D: U6 u, Z0 \2 }
1 Z9 P  _, Q% c% G  m. W9 N
& Y2 |& ^7 _  `& P3 }
我上下行都係10M$ G2 N4 e/ v, ^& J
設置在200K
# q2 a8 Q7 @; \; ]( S, [# _6 e

1 Q& x3 i' ~6 ^2 @9 [) g$ ]上下都系10M   必系光纤  光纤网络先会上下行一样的 ; ]  v" y' D* F3 j
2 G' K1 n! G  G' P
9 M8 @: s9 F: y/ r( j
多谢  要收下了 .....
熊猫仔 发表于 2008-2-15 17:40:27 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-2-15 01:41 发表
! a- V$ Y9 L7 N! K
2 {( r( h2 s$ k2 t好啊好啊!!我依家根本down唔到嘢,除C盘其余每个盘都係得番几百M空间>_<
1 X1 j) n! R, G) l" K; J, S其实刻D5或D9係米为咗方便係DVD机度睇?如果我直接将佢地刻录落只DVD刻录碟,格式不变(仲係RM/RMVB)一样係3只碟多DD哦(因为每只碟唔可 ...

: l8 I1 |1 a# W8 u9 q9 [唔系啊~~~刻数据碟咋~~~保存数据~~想睇果时系电脑度睇米得咯~~~~刻D9系唔想拆开咋~~~
lych 发表于 2008-2-15 19:27:31 | 显示全部楼层
牛牛来了。1 {  v4 E, P+ P& c1 L
现在的人用电脑多了,很少用DVD机的了。
小必必 发表于 2008-2-15 23:06:51 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 15-2-2008 07:27 PM 发表 9 ~1 B2 z( ^) i
牛牛来了。
  S) W0 D: o. a4 L6 f, G现在的人用电脑多了,很少用DVD机的了。
' }1 B( ^4 v& N( M9 Z7 E
% v6 ^. H. o( s( f1 j
PS3都可以睇DVD...要DVD機有何用??
lych 发表于 2008-2-15 23:09:21 | 显示全部楼层
原帖由 小必必 于 2008-2-15 23:06 发表
7 L/ r/ j( S$ {
8 D( V: A( h; R$ e5 _6 i; }) Q# H, ]7 s
PS3都可以睇DVD...要DVD機有何用??
4 }2 C" Z4 x( P) b' L
DVD机应该要淘汰了。
绝代暗夜 发表于 2008-2-19 15:29:23 | 显示全部楼层
第四部5该补补种啊~~~~下载得2K~~~~~~~~~
ben 发表于 2008-2-25 05:25:10 | 显示全部楼层
多谢晒楼主