[动漫讨论] 大家帮帮忙寻找童年回忆中的卡通片!

qkhhicwxf 发布于2007-10-14 02:44 3926 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
印象中记得好像有几个人在擂台上吾记得系合体定咩啦?然后变得好大只,将人敌人搓搓搓....成一旧面粉甘,之后就把它掷出地球外面.....好似系甘上下啦?吾系好记了,有无人知叫咩名呀?对了,仲有一部有个细路,有好多部果D咩咩城堡,净系记得有一部好犀利既叫做"帝王城堡",吾该晒!

已有(19)人评论

GavinDX 发表于 2007-10-14 11:18:44 | 显示全部楼层
完全冇印象。。。。。。。。。。
落樱缤纷 发表于 2007-10-14 11:24:24 | 显示全部楼层
将敌人搓成面粉????扔出地球?? 乜甘搞笑~~
: z9 N) B$ v. }; u7 X  Y8 H; I/ N' L2 l- [& _% P" J
见到搓面粉几个字,第一反应系:日式面包王!!!
qkhhicwxf 发表于 2007-10-14 13:57:14 | 显示全部楼层
吾系挂,无人记得?啊系呀我吾记得讲我系85年架,相信应该系5到6岁左右,即系90-91甘上下可能.....
幻影傳說 发表于 2007-10-14 14:49:16 | 显示全部楼层
有d印象,但唔記得個名
5 b, r, z. n6 F3 V; s5 r5 w' I/ B0 F3 `
"帝王城堡"那套應該係至尊勇者
huang 发表于 2007-10-14 19:04:26 | 显示全部楼层
至尊勇者不是有得下载咩
Laputa81 发表于 2007-10-14 21:29:12 | 显示全部楼层
第一部喺唔喺由3个人分别戴只勇气、团结、友情嘅戒子~~
$ _$ }. y3 \, I* v4 e0 f跟住合体变成一个唔记得乜嘢必胜人咖???1 R; |. O: Q4 Q3 t7 {- q& {4 t: g
如果喺嘅话·······个名真喺唔记得咗咯~~~ 2 \# r7 _& M& t0 U2 q
* w) M3 P% U& {
第二部喺至尊勇者~~~
qkhhicwxf 发表于 2007-10-15 02:13:11 | 显示全部楼层
至尊勇者有得下载咩?边度呀?好想睇呀
qkhhicwxf 发表于 2007-10-15 02:14:29 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-10-14 21:29 发表
: N4 ?' c4 B$ o2 s0 A( d3 T; [1 w  g+ S第一部喺唔喺由3个人分别戴只勇气、团结、友情嘅戒子~~
1 F5 v0 s  F6 z: K跟住合体变成一个唔记得乜嘢必胜人咖???
1 \+ c9 u: L" L如果喺嘅话·······个名真喺唔记得咗咯~~~ ( t" I/ M* T8 [, n' K4 W
* h3 {# @2 {, b+ o4 S4 h
第二部喺至尊勇者~~~

/ s# G" i5 _2 m2 R5 v好似系啦,应该无错了,但个名真系好像记翻....
mfgpx 发表于 2007-10-15 11:55:12 | 显示全部楼层
那段时间是卡通的黄金时期,不过好像没印象。
Laputa81 发表于 2007-10-15 12:27:40 | 显示全部楼层
净喺记得D内容~~~% L+ |! M# k' g( _' A
动画名已经唔记得咯·····
幻影傳說 发表于 2007-10-15 18:22:50 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-10-15 12:27 发表 # @/ g6 ^. D6 ^8 v" X
净喺记得D内容~~~
- T3 S% ]( t; l& h! P0 }/ `动画名已经唔记得咯·····
4 S, a0 [/ {; _8 V; r2 b
  T/ k! d# C1 `0 g
可以記得咁多內容,2 m4 Y- I+ W- N# h- y
你已經好厲害
12下一页