[每日闲聊] 点解会识睇繁体字噶?

netasa 发布于2007-10-6 02:31 7999 次浏览 63 位用户参与讨论   [复制分享主题]
netasa 发表于 2007-10-9 04:18:07 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-7 09:16 发表
+ \* `- N, c, [- J* q. o
8 }3 `. Z. ]) }& ?' t* C* Y8 z( C有d頭緒咁啦! 但咁短時間都未能11確知有冇/有幾多暗病, 但部機我可以接受既(因為真係快過我部超龜速XP機囉!)4 v, h' K& }% ^9 r- d8 F
今日就是試真佢; 但我都想1次過換晒兩部又舊又慢既龜速機(另一部遲早完架啦! 又多野撞喎!)
$ M+ c* O% h- j0 c' }+ E$ C$ R+ X" g+ G4 d, D+ M
救 ...

) P. R* g& V# v& V# c
2 O; |; T1 }! a5 X" s1 O% a( z兴趣?无架!只不过觉得识睇有D奇怪咁咯!人地点我就唔知,我自己学过几多只,睇过几多只,问过几多只繁体字,我自己都唔清楚咩!不过至少你地用繁体字回贴我暂时嚟讲未有过一贴係睇唔明嘅,仲有D繁体网站D字都睇得明,除左乱码之外!
% Y0 p' i& A) r( L4 Q4 q( ?# X+ C$ p* i0 k/ v

$ E8 [! k7 ]4 m. s7 I如果你部机係旧嘢嘅话,最好就换左佢啦! 我以前都试,因为温度高,个硬盘无端端会消失左嘅!搞到开30分钟机要停10分钟降温! 
abc-like 发表于 2007-10-9 11:28:31 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-10-9 04:18 发表 . p- ], h& x  M' o7 [, R5 d( n
& R0 m, q* l1 Y4 B/ F9 x) \

3 l2 s& x( t& {8 Y兴趣?无架!只不过觉得识睇有D奇怪咁咯!人地点我就唔知,我自己学过几多只,睇过几多只,问过几多只繁体字,我自己都唔清楚咩!不过至少你地用繁体字回贴我暂时嚟讲未有过一贴係睇唔明嘅,仲有D繁体网站D ...
$ `# J! [/ Y# Y+ p6 P4 u; Y
解決電腦問題我能手
+ n9 ]4 o- ~6 c/ Z, [% p# t連第二個Ext HD既問題都解決咗,不過....我fd部新機就出咗事,佢就退極都退唔出(我遲吓再試吓!)  \/ X1 C& N/ ^; O; Q2 N  g: o6 S% p
部機唔穩定可能真係佢d鑼絲,好多都冇鑼絲,兩粒得返粒,四粒用兩粒,我用耐咗先到有可能出現問題既,就插實d、插好d,咁又穩定返。事就唔係完全冇事,尋晚上網長時間i.e.都出過毛病,咁醒抓麻,即刻重啟就唔會突然Hang死晒啦!- T: v' b& _, v& Y1 c/ B, X
噓~( T5 z" k: m! c4 i1 K
- - -
, V% l- ~& z  [6 y* b& D* O& f大陸好多書法家,定識繁體字,你會書法嗎?有一手好書法(媽)?
netasa 发表于 2007-10-10 06:39:49 | 显示全部楼层
书法细个小学时写过下咁啦,就一个暑期班,不过都无教过繁体。 宜家谂落,当时学左D咩,一D印象都无
moschino 发表于 2007-10-12 00:14:40 | 显示全部楼层
应该也是电视吧
9 Y  ]$ m+ o: s7 l& c( g7 p看得多香港D电视,自己就识