星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 立秋嘅祝福

编1215225 发布于2007-8-8 23:04 3111 次浏览 31 位用户参与讨论   [复制分享主题]
听闻今日系农历嘅立秋,晚上我收到一条好耐无联系嘅朋友发来嘅祝福信息,虽然哩条信息可能系转发,但哩条短信却使我今天颇为郁闷的心情得到解脱,系度我要向全体粤漫社嘅朋友们致上“立秋嘅祝福”
$ v( [0 q  ?' A2 p0 u5 F0 p    “今天是立秋,听人说:‘若在这天收到一个祝福,心情会秋高气爽、常有人暗送秋波、事业如春华秋实’,所以立刻送上最凉爽的祝福,快乐健康!”0 f) l  _7 O0 G/ x/ m# ?
2 n$ C  Y: S2 R! P3 F

, m) ^: E+ J1 |[ 本帖最后由 编1215225 于 2007-8-8 23:06 编辑 ]

已有(31)人评论

Kiver 发表于 2007-8-8 23:05:04 | 显示全部楼层
原帖由 编1215225 于 2007-8-8 23:04 发表 - w# S  j- v7 l$ a
听闻今日系农历嘅立秋,晚上我收到一条好耐无联系嘅朋友朋友发来嘅祝福信息,虽然哩条信息可能系转发,但哩条短信却使我今天颇为郁闷的心情得到解脱,系度我要向全体粤漫社嘅朋友们致上“立秋嘅祝福”
5 G6 R% z$ t, p  D9 ~% c9 d, P, |    “今 ...
7 [/ U* E9 L+ K2 j9 x- b& B
立秋了
; M+ T9 {5 _! c7 Y. ~天气还似火炉一样热~~
编1215225 发表于 2007-8-8 23:09:10 | 显示全部楼层
原帖由 红枫 于 2007-8-8 23:05 发表
& K5 }7 g6 l6 u( n. [+ x0 v; X
  N: n, s* c- a' s: R4 ?立秋了
; Y! N" y1 ^9 u/ A  _: L8 x天气还似火炉一样热~~
- J  `2 _2 }- m8 }/ x; T
唔系啊,我住紧哩度依家都落紧雨咯。无之前甘热拉~
Laputa81 发表于 2007-8-8 23:15:54 | 显示全部楼层
原帖由 编1215225 于 2007-8-8 23:04 发表
! K: `1 r5 q' z听闻今日系农历嘅立秋,晚上我收到一条好耐无联系嘅朋友发来嘅祝福信息,虽然哩条信息可能系转发,但哩条短信却使我今天颇为郁闷的心情得到解脱,系度我要向全体粤漫社嘅朋友们致上“立秋嘅祝福”
2 n* |6 n3 |8 C% A    “今天是 ...

6 ]& P" J* s0 i% N. F4 |
2 b. C. q" O. k) r2 m: f
2 @7 P/ r; A' w6 ^" h2 v
5 q1 a; [, \; F" T2 b今日的确凉爽咗~~~8 X: o% E, ^3 h* W' l& a5 B

; |  p3 k0 q' o) j0 B5 x" o% Q! f+ S+ L咿咖外面仲落紧雨打紧风············, Z! h% j; }; C+ s2 r& |

/ ~9 A1 r$ O9 K6 {挂紧1号风球~~~~
lqyy2k 发表于 2007-8-8 23:20:00 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-8-8 23:15 发表 * d5 b% J# h. H7 y( A6 ~

/ P$ x% B5 @4 |( G+ e) b
- |. p, r+ ^5 ~2 N9 x* V3 Z$ ]! ?8 n& k% q1 w; i$ M

5 m  L: i* u2 s7 ~) @今日的确凉爽咗~~~
: t. u; w+ d4 A
8 T) @3 b2 p* ]. X0 W咿咖外面仲落紧雨打紧风············
+ R. t$ f9 M  C8 q" x5 h
; U# |$ X" T% b& x2 ~7 Z  ?6 J# L挂紧1号风球~~~~
5 `2 c9 e- z- Q+ n' _
唔是有3号风球么???
编1215225 发表于 2007-8-8 23:24:02 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2007-8-8 23:20 发表 , Z  v1 W  ~+ D6 {5 g; C

7 \" Q, G. a- [+ J4 f! W+ b) f& v唔是有3号风球么???
. ~3 z( D/ `; F/ K6 a8 l
我度已经停左雨咯,但系有风吹,几凉爽下。
lqyy2k 发表于 2007-8-8 23:26:34 | 显示全部楼层
原帖由 编1215225 于 2007-8-8 23:24 发表 5 e6 W0 c/ G% e) I

Y4 h8 X$ L2 b+ [我度已经停左雨咯,但系有风吹,几凉爽下。
1 b$ ?3 V" \6 z9 s7 m/ r+ d3 s
我度仲落紧雨啊....
huang 发表于 2007-8-8 23:28:20 | 显示全部楼层
一叶知秋难逃晚夏炎热
Laputa81 发表于 2007-8-8 23:32:00 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2007-8-8 23:20 发表
5 `8 a- E' f3 G+ m/ p) V7 S2 }
* `7 K1 t' J4 s/ Y8 H. f" u/ `唔是有3号风球么???
2 l2 v2 D% \; k/ C  T4 z6 r
3 J8 H6 s7 v2 C4 z

$ U  ^# t; y# ]$ J  m) ~  ?; f; [; X
升咗级咩???' W) S8 Z: K5 c
啱先10:30个时睇到电视都喺挂紧1号~~~
编1215225 发表于 2007-8-8 23:38:22 | 显示全部楼层
无甘热咯,今晚会好训D拉。
Kiver 发表于 2007-8-8 23:39:00 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-8-8 23:15 发表 5 E1 M8 X/ C. J$ H* {$ p

6 E  t' h8 B( H- W
! o1 s" S/ \  i. e3 W6 h0 w9 l6 [7 T+ ?8 e! W
5 U3 I/ t: }* A( g4 C
今日的确凉爽咗~~~- ~) }6 m6 R, \/ A, L

8 V# q* ]) P+ [. @( m: F7 ?咿咖外面仲落紧雨打紧风············# d. F+ ~. t+ ?
' A: A, E+ @1 g8 G* l9 g+ K
挂紧1号风球~~~~
2 a& g8 l6 j, M! f# R. R4 S
又来双台风了~
kalaso 发表于 2007-8-8 23:51:34 | 显示全部楼层
+下仲落紧毛毛雨~~~
123下一页