[其它更多] 对佐个上司4个多月,今天发现她很BT!

toy1986 发布于2007-7-26 21:54 10742 次浏览 140 位用户参与讨论   [复制分享主题]
toy1986 发表于 2007-7-26 22:52:54 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-7-26 22:49 发表
; j: x4 C$ J. C( b6 g4 C" I: w! z  M' J/ _' P

- {& l5 J$ c1 q# T楼主唔见左噶??
6 p  Z% f+ d6 q' o, [, p3 z8 h2 z4 M我有回复佢噶.....
- @* F/ ]4 H9 }佢无复我.....点帮??
4 _, Y  a4 j7 ~6 U# f! r
你地刷得太快咯.# v; z/ m3 {* g( c
我打串水蛇春.出番来就多佐2页了.
ayimei 发表于 2007-7-26 22:53:21 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2007-7-26 22:44 发表
$ m; S* P2 l" K" Q; ?: w5 G9 [5 d
! {' o* f+ \7 n* N3 s难道你讲紧我?????

+ V& X8 e) U4 K) j9 i. ?/ D" S+ U你都好識得對號入座wor~
唔知 发表于 2007-7-26 22:54:24 | 显示全部楼层
原帖由 toy1986 于 2007-7-26 22:49 发表
! e! ]: R3 A" d/ T. t: J
: s9 ]5 G0 @7 P( i, c& g
/ r: z" l0 ]9 l' K: ?1 P8 p社会上
9 o$ |% c$ c4 W1 S& a) E有没学识唔重要,% w4 k2 @  C; O/ M
只要有个证照.4 h& l* Z& t$ k9 u
有没IQ唔重要,1 J6 {( _. _: j: R+ @  o, }5 ^7 f
只要有EQ,2 T( s: Y+ j( g8 [4 v2 r
受得气,识睇人面色,睇得穿别人的心,识刷鞋.
0 H2 b3 B- h5 p$ U3 ]& @9 A: F6 J: r$ b4 L1 r8 q
做事像考试,越高分越快死人.树大招风,狂风说:"现在为止还没有我经过不 ...

5 X1 }% g7 B8 R. N, m5 m/ O
3 l& C8 x" Y* N( x4 t有时好讲自己噶运气的....; F' d0 K$ O' a( S- U
如自己上司..( \; z6 w. m% ?
的确..出来做野一定会受气....; p9 Q# ]( U  A6 a+ l
只要你自己识得释放出来.......唔好屈起心度...有咩事同朋友讲..咁个人都舒服D...
- B1 o+ d1 T; n, P聪明噶人不一定系好.....识得企起有权人身边噶人先至好....; H4 d- i+ ^3 t) O* J
我觉得如果你捱得过呢度....以后果D路就会好走好多的...
唔知 发表于 2007-7-26 22:55:20 | 显示全部楼层
原帖由 ayimei 于 2007-7-26 22:50 发表   b! N% [) W5 g2 Z0 T% V
& m4 U5 \/ x6 |9 u1 {4 ?' L
唔知哥哥~勁啊~

2 b/ i8 i, ^. O5 P+ \' u# ?" a$ P( d2 ~9 F
多谢你赞我啊...AY..
唔知 发表于 2007-7-26 22:57:18 | 显示全部楼层
原帖由 ayimei 于 2007-7-26 22:52 发表
1 F, R4 V3 [5 s" x$ s$ J3 d- J1 i
. Q3 x. b/ R- E& c) s5 P唔知哥哥~人地以家有人照呢~蝦到距 距告御狀~我會比人打的~

( e8 p7 w' x* L' y' F* z  ^0 j  ]6 |
唔怕...有我起度照紧你...无人敢虾你的..
lqyy2k 发表于 2007-7-26 22:57:19 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-7-26 22:54 发表 ' N+ o( [: m( i# t' f" u; ?
+ [. [- T9 T; ^* a
( d& j$ j+ C- @
有时好讲自己噶运气的....
+ J4 J5 r0 C7 V/ X9 v如自己上司..
3 P9 R$ p$ J9 {  D; @的确..出来做野一定会受气....
( N3 Q9 u: Y# j" p只要你自己识得释放出来.......唔好屈起心度...有咩事同朋友讲..咁个人都舒服D...
3 b2 t: e$ _& H  L+ s聪明噶人不一定系好.....识得企起有权人身边噶 ...
6 |0 h( N6 D& h2 q1 t+ }+ m5 C5 A
出来做也一开始当然会受气嘎啦..............
唔知 发表于 2007-7-26 22:59:08 | 显示全部楼层
原帖由 嚣のЪ 于 2007-7-26 22:52 发表 : R1 u- Q- W4 y0 a

) u) L6 @( a8 f7 ~2 d0 K( C' Y噢Bye~~~!闪.. . `# L) h' i8 w% y, A' }6 g  ^% W* O
此人1.出...必天下大乱...撤```

4 o' O+ W0 Q8 \2 Y# y/ t0 `( L3 i+ G; u3 ?( P  z
唔好走啦...你走左我地好无意思的...
唔知 发表于 2007-7-26 23:00:06 | 显示全部楼层
原帖由 toy1986 于 2007-7-26 22:52 发表 6 k1 ?* W4 E8 L$ l( A$ @+ U1 x. }
8 I/ |6 M' M+ O! O( |' b7 ?/ \
你地刷得太快咯.
4 r# R5 d7 i$ i* K  u" g我打串水蛇春.出番来就多佐2页了.

8 Q5 @* w* X! O
) T0 V  Z& }) S  r" R睇到啦...我复左你..
唔知 发表于 2007-7-26 23:01:45 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2007-7-26 22:57 发表
. B+ ]6 g7 P" l1 q/ \
/ q) p* t) c$ d出来做也一开始当然会受气嘎啦..............
* H, `) N; [$ v5 u% y

! B5 |" V: S7 `- [# c: z+ i2K你出来做过野未啊???
Laputa81 发表于 2007-7-26 23:01:47 | 显示全部楼层
有无搞错啊??
, z, X1 S8 Q1 d; K+ E) e% L( o* K* I攞人哋嘅罚款用作旅行费用~~~) u- F7 c( r2 s6 A
最睇唔过眼就喺喱D咖嘞~~~
2 x& ^: i7 U: I9 ^
7 I6 ^7 w6 t& Y我啱啱出嚟个时咪又喺差唔多,- k3 T# L  y) M  W
啱啱入去,个部门人多咗,搞个乜嘢奖励计划以提高员工积极性~~~0 s- x" f* n1 r) }2 I* a
每月全员投票边个表现最好,边个最差,
8 j# [, y6 \) C- {2 B4 p将最差嗰個当月工资嘅1旧水奖吡最好嘅嗰個~~~
1 F/ |/ o& K) F$ t: _' V, R, Y) j当时部门佬细提出个咁嘅计划,我即时话有D睇法·······# `8 J7 W; n. {7 l6 [6 l
其他人唔敢讲,虽然明显就喺有意见, a* Z. _. d: i
真喺初生之犊不畏虎咯~~~
: u: `' }* x1 S4 a. O& N- x: |3 ~$ q' U. T; P" ~+ r0 j. H
喺有心奖励人哋提高积极性嘅就向公司申请啦,. R: t0 Q" u: Y6 q# o  P7 }$ c) u
边有理由攞人哋嘅工资嚟做奖励咖??5 N  {( P  j7 P2 V: d
最搞笑嘅就喺部门佬细咁做喺羊毛出自羊身上添咖~~~
) m- E: l  ?( t0 y& v大佬,个D喺人哋用汗水换返嚟咖,唔喺坐喺度就有咖~~~, s( S% v! c% S3 i
听咗之后真喺无言············
lqyy2k 发表于 2007-7-26 23:03:43 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-7-26 23:01 发表
/ U) z( V* O' r: W) n5 v0 F) l% \5 G$ x# [2 D4 h4 H
# g3 Q6 }9 T3 v, W  E  m9 ?
2K你出来做过野未啊???
7 x8 V7 s5 L2 c7 N* B( u8 T/ r$ t
做过......
toy1986 发表于 2007-7-26 23:03:45 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-7-26 22:54 发表
. P4 _# m7 k: M) O+ P3 y6 K" O' y. I* U

* ]( j' z3 s9 Y# r' k. B有时好讲自己噶运气的....: j; C6 i4 O3 w2 `! c
如自己上司..
' u) H' g& k; ?4 M$ N的确..出来做野一定会受气....5 j# Q- ~( b) k" k6 Y/ M3 T' }
只要你自己识得释放出来.......唔好屈起心度...有咩事同朋友讲..咁个人都舒服D...5 a- K: H9 Z2 }" S. B  t
聪明噶人不一定系好.....识得企起有权人身边噶 ...
& n) r! i, I( }+ r! f/ k& h
% @4 j4 l& Y1 q8 _$ y$ p. r8 N" X8 m, I

9 Y$ i% G3 S1 I7 K. Z! q) b7 y现在我忍她,这次努力都哎不过去的话,.我就改变自己唔再甘天真的全力去做事了.8 F  t( W' \1 N0 f  d9 T0 R  i, |
$ @: r; ~# _& {; H: k6 S: w
做个奸角活得舒服,得来容易.算了