[动漫周边] 对于亚X播Fate/Stay Night的看法

玙天争锋 发布于2007-7-12 21:59 4146 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
上个月听闻ATV要播FATE,好奇心之下关注左下,发觉....完全失望,近乎绝望,就配音,侍郎把声完全听5入耳....SABER把声听到都起鸡皮(个人感觉 ),虽然我5否定ATV配音人员嘎能 ,但系FATE里面,听到D声音就好似鬼叫甘,日译中嘎动漫本来嘎看头就已经转移左去配音上,但系比ATV班人甘搞一搞,连T都5想T,上年TOP 10之1嘎动漫就甘浪费左........$ I4 o; R* `, U0 e

" }. x6 v& k, a& {
1 `5 x+ A0 a. h+ t: o5 Z! W* I2 W: s1 e' o0 o+ q1 m
PS:附送FATE嘎短片(粤语)  http://www.56.com/u61/v_MTQxNjMwMzQ.html

已有(18)人评论

yongchang 发表于 2007-7-12 22:34:27 | 显示全部楼层
我个人觉得fate同士郎个配音几好啊。  言峰同伊莉亞就好鬼难听~
mkfmky 发表于 2007-7-12 23:39:51 | 显示全部楼层
會播嗎???
  p! a, R& L$ n. B3 K7 x. C' Z實CUT到影都無麻
mkfmky 发表于 2007-7-12 23:42:51 | 显示全部楼层
剛剛看完了,男孩的聲音掂喎 女主角生硬咗D
rexhong 发表于 2007-7-13 08:08:55 | 显示全部楼层
SABER把聲真係好唔搞喎
neverdie 发表于 2007-7-13 20:21:49 | 显示全部楼层
我无睇过日文原版2 f  v4 C5 D! H& I8 ^; E1 e
觉得都配的5错啊
ttsti 发表于 2007-7-13 20:22:30 | 显示全部楼层
都是个句中意听就听吾好同日语原音比,根本无办法比!用个脑想下就知道!
- |3 ]% a; M; q) l/ Q仲有CUT片好正常,吾CUT就成部片都吾使播,好过我地大陆连播嘅机会都没!!
Laputa81 发表于 2007-7-13 21:40:04 | 显示全部楼层
感觉上配得嘛嘛地~~~
lqyy2k 发表于 2007-7-13 21:50:30 | 显示全部楼层
睇最后的效果啦......不过没报咩希望..........
joyit 发表于 2007-7-14 22:58:28 | 显示全部楼层
讲真,真係好耐未睇过亚X了……
mh2 发表于 2007-7-15 12:38:19 | 显示全部楼层
通常呢D情况我都会选择睇日文原版。。。
AWP 发表于 2007-7-15 13:02:59 | 显示全部楼层
这个短片~~- T  U& Y5 s/ v% ^, p, q/ R
唔就是现在论坛发布那个?
12下一页