[声优讨论] [讨论]你最喜欢哪个粤语配音员?

yukina 发布于2007-6-24 20:01 12710 次浏览 51 位用户参与讨论   [复制分享主题]
cafehi 发表于 2007-7-21 17:23:47 | 显示全部楼层
我最喜歡配希羅的梁偉德
1 f8 b2 v1 g* v) T( b! p仲有曾佩儀、梁少霞都唔錯
csw201314 发表于 2007-7-22 13:41:19 | 显示全部楼层
近期超级喜欢配动物横丁的小尔既声音,好抵死阿,卡卡
1999zwl 发表于 2007-7-27 23:22:05 | 显示全部楼层
我钟意我们这一家嘎花师奶,搞笑
Lujin 发表于 2007-7-28 09:38:36 | 显示全部楼层
我也是喜歡郭志權,超喜歡呢
  x2 v+ P. i0 x' \/ ?# B
9 W3 [* D8 r% I. \& e因為他,我才會復習龍珠Z,二百多集的看下來……9 V0 Q/ P8 k" H' i8 @5 P0 y+ d, Y
, _1 ?5 R- B0 p1 k
其實比較喜歡他在布歐偏的表現,特別是他害怕毛毛蟲時表現得超可愛~~
qiuqiu 发表于 2007-8-22 12:57:47 | 显示全部楼层
曾秀清   卡嘉莲 (机动战士特种计划/Gundam Seed)  
- C$ I. U; L1 D: p7 |3 P光月未梦 (外星bb 袭地球/DaDaDa)
熊猫仔 发表于 2007-8-25 12:47:19 | 显示全部楼层
我就最中意dorimi配音符果个配音员啦~把声好温柔啊!~~~~
3 _/ o: n% V( S- g! X9 Ubut我唔知距叫咩名`````
free9527 发表于 2007-8-25 19:05:49 | 显示全部楼层
有无D配音员噶相同埋曾经配过噶边个角色噶资料啊??吾知边D系啊!觉得TVB噶甘多配音员都好中意,因为区地配噶粤语动画都好好睇好合口型!!哈哈!
gundam 发表于 2007-8-29 22:26:20 | 显示全部楼层
我都好中意郭志权咖,距配音既幽助确实好鬼搞.
fishercat 发表于 2007-9-6 14:04:42 | 显示全部楼层
都是很好的配音哦!
tranceman 发表于 2007-9-8 13:44:32 | 显示全部楼层
都係郭志权啦,留迪嘅配音
chenlee04 发表于 2007-12-26 17:40:12 | 显示全部楼层
其实个个都甘好了,
kidhitomi 发表于 2008-1-4 21:14:06 | 显示全部楼层
虽然对香港的配音演员不系好熟识,但睇TVB的动画时的配音都非常钟意!