[动漫百科] [讨论]玻璃面具.......

不文泰山 发布于2007-1-14 05:39 4777 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
丹枫雨露 发表于 2007-1-31 01:27:49 | 显示全部楼层
我感得女主角很可爱!!!!
赤辰武 发表于 2007-1-31 08:13:14 | 显示全部楼层
LYX 发表于 2007-2-25 04:13:50 | 显示全部楼层
玻璃面具,我好中意架,我仲收藏左好多图片添,它是一部很有水准的动画!
jie124 发表于 2007-3-22 05:33:34 | 显示全部楼层
<p>个结局都无讲月影老师跟住点,边个做红天女,真夜同速水真澄跟住点~...唉</p>
koyoi 发表于 2007-3-24 12:11:26 | 显示全部楼层
本人都有睇呢套動畫,的確比睇漫畫好睇 (漫畫遲遲未出....),始終是要演譯的關係吧~ 是一套很出色的動畫~
brojues 发表于 2007-3-26 13:47:22 | 显示全部楼层
<p>支持!!!!</p><p>的確繫一部好好睇既動畫!~</p>
种子VV 发表于 2010-12-30 03:34:41 | 显示全部楼层
好可惜呢部动画嘅结局唔系咁好,当然佢嘅作者咁耐都冇画嘅结局系好有关系!
6 {: X4 W' S/ o1 Q希望<<玻璃面具>>嘅作者连载快D然后重做一次动画就好了!! F% z+ D1 z; K9 z4 o
呢出动画入边嘅主角“真夜”嘅配音真系配得超好!

ngyan1600 发表于 2010-12-30 10:34:49 | 显示全部楼层
而家就算出真正結局(當然要配合漫畫進度),都應該以ova形式出,只外...都不知還找不找到原班人馬去配(指tvb)

种子VV 发表于 2010-12-30 19:31:45 | 显示全部楼层
而家就算出真正結局(當然要配合漫畫進度),都應該以ova形式出,只外...都不知還找不找到原班人馬去配(指tvb)1 ^) ^( v6 L; b
ngyan1600 发表于 2010-12-30 10:34

( Y. R( s$ j! p2 u- c: q, U; g
1 R6 w2 ?( m1 G
9 E8 s/ T; e' H) r5 S. j    就算系OVA嘅问题都唔大,最紧要系作者可以快D连载而且TVB肯买翻嚟播!我觉得呢出动画嘅收视同口碑响香港应该好好,如果唔系TVB都唔会响呢几年入边都有重播呢套动画。只有日本嗰边肯重做一次嘅话(当然要原作者肯配合可以快D连载)我估TVB应该会再买翻嚟播嘅!  g% k; U) r$ {" I" j4 A8 q1 L/ u
而且呢出动画TVB嘅配音有咁多人欣赏应该唔会随便去换嘅,尤其系男女主角配得咁出色应该唔会换!最担心嘅就系唔知要等几多年,因为呢出动画入边好多嘅TVB班配音员都已经系元老级了!

hjdeng 发表于 2011-1-9 16:14:46 | 显示全部楼层
因为中意沈小兰配音所以睇

种子VV 发表于 2011-1-11 19:23:12 | 显示全部楼层
因为中意沈小兰配音所以睇" F! G; t5 P: j! y$ w3 j9 k
hjdeng 发表于 2011-1-9 16:14

* F" _0 T0 n& }- P2 C1 v6 S
: Q$ P2 F9 S5 X' e9 M6 I; R. e, u
$ U: U: i& D5 i3 Z# q+ Z9 b    同你有小小唔同喇,虽然以前都几钟意小兰姐嘅配音但系睇完而出<<玻璃面具>>后对小兰姐嘅声音更加钟意喇!

小恩 发表于 2011-1-15 05:22:06 | 显示全部楼层
我也很喜欢啊。不过觉得漫画更好看~