[粤韵文化] [转帖]美女厨房周师傅金句!!!!!

猎人J 发布于2006-8-18 10:23 1684 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
周中金句: <br/>1. <br/>洪天明:猪肉生食都得架咩? <br/>周:得。 比人砌呀嘛! <br/><br/>2. <br/>周:d汤,即唔系唔好饮。 不过,“好过饮滚水”。 <br/>3. <br/>方:哗...好辣! <br/>周:唔系好辣o者...(望住小方) <br/>方:咩o者!我唔食得辣呀! <br/>周:我都唔食得辣架。( 望住小方) <br/>方:你望住我仲咩o者,咁...你即系话我讲大话o者 ... <br/>4. <br/>周:呢碟野,好似我地系“楼面”(人地食完)收入黎o个 d... <br/>我唔系得罪o个d台式煲仔饭,即我未食过呀嘛! <br/>众:咁你食啦! <br/>周: (食了一啖) “咪"o也蕉"啰!” <br/><br/>5. <br/>郑:“好唔好食呀,师傅?” <br/>周:“食得榴梿就几好食。” <br/>郑:“o意!师傅,连你都吐番出黎既!” <br/>周:“我唔食得榴梿呀嘛!” <br/><br/>6. <br/>郑和梁:“very sweet!” <br/>方:“ beautiful! Taste very good! ” <br/>周:“噢!not so good!!” <br/><br/>7. <br/>周:“我比9分,因为欠了 (amanda)一啖” <br/><br/>8. <br/>李笼怡切龙虾时: <br/>周:“梗系同佢放左d尿先啦!” <br/>李:“咁d尿会系边架?” <br/>周:“d尿....梗系o系个尿袋度啦!” <br/><br/>9. <br/>李龙怡:"好唔好味丫?" <br/>周师傅:"几好 ..." <br/>李龙怡:"讲真架?" <br/>周师傅:"讲假架 .." <br/>

已有(13)人评论

猎人J 发表于 2006-8-18 10:24:23 | 显示全部楼层
<p>无意之间~突然揾到..........</p><p>睇返都想笑...............</p>
ikuyori 发表于 2006-8-18 10:39:15 | 显示全部楼层
<p>1. <br/>洪天明:猪肉生食都得架咩? <br/>周:得。 比人砌呀嘛!</p><p>呢句比較有印象,不過都好耐沒睇電視</p>
AWP 发表于 2006-8-18 16:52:31 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>猎人J</i>在2006-8-18 2:24:23的发言:</b><br/><p>无意之间~突然揾到..........</p><p>睇返都想笑...............</p></div><p>金鱼仔咁噶金句都揾到。。。。 </p><p>厉害哦~~~~ </p><p>周师傅讲噶嘢真系盏鬼噶啫</p>
huang 发表于 2006-8-18 19:42:26 | 显示全部楼层
<p>美女厨房虐人堂,</p><p>佳品出炉嘉宾慌。</p><p>肉生菜苦汤无味,</p><p>品后要到回春堂。</p><p></p><p></p>
jeff0987 发表于 2006-8-18 23:35:28 | 显示全部楼层
<p>哗..</p><p>去边揾返来咖..?</p><p>支持..</p>
ayimei 发表于 2006-8-19 00:58:15 | 显示全部楼层
犀利啊!真系金句啊!!好笑
benzhu 发表于 2006-8-19 02:22:24 | 显示全部楼层
第一句好笑D``
ayimei 发表于 2006-8-19 02:56:07 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>benzhu</i>在2006-8-18 18:22:24的发言:</b><br/>第一句好笑D``</div><p></p>我都觉得!
AWP 发表于 2006-8-19 04:20:04 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>huang</i>在2006-8-18 11:42:26的发言:</b><br/><p>美女厨房虐人堂,</p><p>佳品出炉嘉宾慌。</p><p>肉生菜苦汤无味,</p><p>品后要到回春堂。</p><p></p><p></p></div><p>huang真系好诗意啦。。。</p>
ikuyori 发表于 2006-8-19 05:59:52 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>AWP</i>在2006-8-18 20:20:04的发言:</b><br/><p>huang真系好诗意啦。。。</p></div><p>沒錯,我就差得遠啦~ </p><p></p>
猎人J 发表于 2006-8-19 08:52:11 | 显示全部楼层
<p>我自己觉得最好笑果句都系第一句.......</p>
12下一页