[讨论]TVB播紧咖青蛙军曹比之前果出D配音

5064deen 发布于2006-7-17 23:33 2130 次浏览 24 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(24)人评论

我皇烈 发表于 2006-7-18 01:05:28 | 显示全部楼层
<p>梗係方淑儀好過周文瑛</p>
kaho123 发表于 2006-7-18 01:29:40 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>我皇烈</i>在2006-7-17 17:05:28的发言:</b><br/><p>梗係方淑儀好過周文瑛</p></div><p>我都認同有線版的配音好聽幾萬陪,,<br/>最討厭周文瑛那把聲音</p>
youxiwang 发表于 2006-7-18 01:39:55 | 显示全部楼层
有线嘎配音好差~
jaujau 发表于 2006-7-20 20:55:21 | 显示全部楼层
<p>我沒看有線版,所以不作比較.</p><p>周文瑛把聲好多人都唔鍾意,話佢把聲太扮嘢.我反而覺得keroro都OK,把聲都幾襯個樣.</p><p>我覺得最夾(聲和人物)是Tamama(林元春配的),她把Tamama配得較似男孩,不會被誤以為是女孩.我有位同學看個有線,他看完後以為Tamama是女孩.所以我想有線的Tamama比tvb的Tamama冇咁好.</p>
low 发表于 2006-7-20 22:00:11 | 显示全部楼层
有线版???无睇喔~~~
jaujau 发表于 2006-7-23 02:25:55 | 显示全部楼层
無意中給我看到有線版Keroro,"方淑儀好過周文瑛"我頗同意,周文瑛配得唔夠方淑儀自然.其他呢,冬樹和夏美是否是同一人配的?把聲好似(指有線).我本人覺得,有線和無綫的冬樹差不多,但夏美,我覺得無綫好D.摩亞呢則各有各好.其餘的,只有Giroro是配得好,Dororo個配音將Dororo變成Giroro,汗....Tamama好女仔,不太欣賞.Kururu與無綫的差不多,都不太好,但我想他們已盡力去配了...(Kururu其實真的很難配...)
si 发表于 2006-7-23 10:30:06 | 显示全部楼层
<p>其實大家認唔認同有一d配音員既聲係比較(出)~</p><p>好似keroro既配音員如唔係配keroro都好難有其他人物配佢~~</p><p>佢配一d西洋片比較好~~</p><p>本人係林元春第一fans~~~</p>
那年初夏 发表于 2006-7-24 03:30:35 | 显示全部楼层
<p>甘无线同有线既粤语主题曲系唔系一样架?</p><p>未睇过有线既所以就唔参与讨论喇</p>
jy0297534 发表于 2006-7-24 10:27:28 | 显示全部楼层
<p><font size="2">广州...得无线...冇有线...</font></p>
zhuwang 发表于 2006-7-24 10:32:56 | 显示全部楼层
<p>各有各好</p><p>捂加評價</p>
jie124 发表于 2006-8-18 18:53:41 | 显示全部楼层
<p>我觉的日语噶tamama 把声配的好Q啊...粤语都5错</p>
123下一页