[生活百科] [灌水]8句女人最憎的说话8句女人最憎的说话

wilsonck 发布于2006-6-14 20:59 9422 次浏览 442 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>1.你咪咁小器啦!<BR>  女人点解憎:小器是女人拥有但又不想认拥有的特质,你明寸佢?等开拖吧!男人讲依句话嗰时通常笑笑口,点解?因为知女人唔岩听?明知唔应该讲但坚持讲出嚟,就是撩交嗌?男人讲依句话前通常都讲完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之类的话,但游说不果;唔识?人就赖人小器,疴屎唔出赖地硬!即系话我唔应该嬲者?女人发嬲一定有佢道理,男人驳嘴即系话我螀不讲理,作死!<BR> 建议:要女人唔嬲,真的惟有等她自己嬲完,但唔等 于咩 都唔做,男人最好做D事嚟缩短过程,愈拖只会愈难TUM 基本上连个嬲字都唔能够提,女人好憎呢 个字,唔嬲都变嬲!话你知,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲劲!女人在小器、嬲爆爆,男人TUM佢盏晒气!要软化女人从身体入手,抱抱或紧握她手吧!</P>. a' b7 t- [0 X4 J+ r- E1 A. ^
<P>2.对唔住啰!(同类说话:我唔岩;我衰啰、我错啰)<BR>  女人点解憎:「啰」咩?晦气到死!最憎係加个「咁」字响前头,「咁对唔住啰?」,一个「咁」字包含左「我唔觉得自己错但买你怕啰」这十二个字的意思,明激我啦!男人讲嘅时通常皱眉头、眼神厌倦,摆明係讲「你又嚟啦」,乜我好难顶咩?<BR> 建议:用口去表示歉意係低层次嘅做法,倒不如用行动表示。唔该比D性格,唔觉得自己错的话,老虎蟹都唔认错!唔该比D风范,道欺最紧要诚意。</P>; {( ~4 D1 E2 `  d
<P>3.钟意吗? 我送比你Y!<BR>  女人点解憎: 因为得个讲字,男人总以为讲左就等于买左,毋需真的买!见我双眼发晒光仲问,你盲架?<BR>要我用把口去讲我钟意,即系要我认贪心!<BR> 建议: 讲得出就要做得到!一定要趁热买,一拖,女人又话你无诚意! 即刻係佢面前付款是最方便嘅做法,但女人最憎呢种方便,唔浪漫。男人总系唔识送礼物,以为买左然后交过去就大功告成!其实送礼物最重要是点样交到对方手上,即系心思、惊喜。</P>4 Z  K% |0 y' d: K9 m# P1 o
<P>4.使唔使帮你?(同类说话:使唔使车你、使唔使帮你拎? )<BR>  女人点解憎: 废话!问来多余?答得你我都做完!<BR> 建议: 女人最憎男人「斋TALKING 」,唔声唔声做左先至係英雄,做多无坏,即使自己搞得掂,女人都钟意男人献殷勤嘅</P>
: J/ K  Z! z1 T% S! x3 J" \<P>5.搵日同你去?<BR>  女人点解憎: 搵日,通常唔会兑现又信口开河!你估我系你D客,「搵日出黎饮茶」咩!<BR> 建议: 女人记性很好,此等不兑现嘅小事係佢日后炒大镬嘅导火线,女人无要求嘅话,男人切忌自动 OFFER,无谓制造机会比HCHALLENGE</P>8 y, p2 C, t9 s
<P>6,得架啦!得架啦!(同类说话:掂架啦!掂架啦)<BR>  女人点解憎: 认屎认屁叻,结果错漏百出无样得!你觉得佢系怕你烦,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其实得鬼! <BR> 建议: 无希望就无期望,无期望就无失望,实话实说吧!女人要讲野,一定要比佢讲;而比佢讲,佢先唔讲。</P>
9 w3 {3 a" J; K7 r; C<P>7.明啦明啦 (同类说话:系啦系啦、得啦得啦)  女人点解憎: 明个屁,想我收声至真!真系明?咁我岩岩讲到边度先?<BR> 建议: 她在跟你说一些佢认为好重要嘅事,即使你觉得无聊,都要请耐心聆听,硬食吧!係佢喋喋不休时紧握佢嘅手,信我,好快收口。适当时候发问,俾佢知道你係度听;无伤大雅嘅小事不妨附和,大事情则要纠正。</P>; A  I( O0 `1 d) M
<P>8.是但啦 <BR>  女人点解憎: 无要求,无原则,无性格!你又嫌我烦了!你宁愿 SUFFER 任人摆布,我谂我真系好讨你厌,呜?<BR> 建议: 大可抛个波比佢,温柔咁讲:「你话呢?」她反而觉得你尊重佢,唔在乎讲咩,而是在乎点讲;男人讲嘢时语气够坚定就係说服力,女人自然收声。  </P>

已有(442)人评论

quill 发表于 2006-6-19 05:47:35 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-18 21:38:36的发言:</B><BR><BR>
1 U) z  Q, ^* i8 [<P>佢D远射同任意球好劲咖!!!!!!</P></DIV>) p* p% K; Y  T3 G3 w" U
<P>他果D简直好象个炮弹甘啊~~~我系门将都怕了他</P>
quill 发表于 2006-6-19 05:50:19 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-18 21:42:14的发言:</B><BR><BR>
; i. \  \2 ^) Q" u0 z/ o# m<P>唔止我一个咖!!! <BR>
/ k3 U1 e9 o- |6 N<P>只不过你未发现嘅啫!!!!</P>
# c( c: r$ y% W! b$ V: f& J6 u<P>揽住D公仔、枕头训舒服D咖!!!!!</P>, \$ W4 J( Y5 l3 P/ c: F) R8 o$ |' l
<P>我屋企都有个1米左右长嘅条形枕头!!!!!</P>( v3 N$ J" B  R) {! Z: `% h5 ^8 ^
<P>天气冻个时我都会攞嚟揽住训咖!!!!!</P></DIV>' C2 R" W, E2 o8 j: `- q7 e/ e
<P>揽住有安全感啊,而且我只会揽枕头噶咋,还要特定的一种~~~~,
6 F  Y/ n6 |9 G+ b. w" f8 C<P>1米几~~~米好象个人甘罗~~~正拉~~~无人陪就当他系个人都好啊~~~
) I; W+ I0 ^. k" l/ q. ~) ]; `( q<P>好象我成日对住个口水枕讲也噶</P>
Laputa81 发表于 2006-6-19 06:06:46 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-18 21:50:19的发言:</B><BR><BR># t, |8 m+ \3 y, r9 v
<P>揽住有安全感啊,而且我只会揽枕头噶咋,还要特定的一种~~~~,<BR># i+ Z: a* a# }2 I/ G
<P>1米几~~~米好象个人甘罗~~~正拉~~~无人陪就当他系个人都好啊~~~<BR>
) d1 D6 b2 J) t3 ~<P>好象我成日对住个口水枕讲也噶</P></DIV>
1 x9 H2 z9 @, _$ V<P>喺啊!!!
- ]- l4 N" W& a3 q. Q3 x& W<P>揽住佢好舒服咖!!!
! ^  H" X3 x# C4 y5 U- l<P>我啉都无乜边个男仔会好似我咁咯!!!!</P>
Laputa81 发表于 2006-6-19 06:09:51 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-18 21:46:33的发言:</B><BR><BR>! l6 d1 c1 E; a$ {: [
<P>3 [; ]2 S+ x+ v$ r
<P>哈哈~~~你中意点叫我都得噶,唔难听就得噶拉~~~</P>1 I% S$ y& J$ }4 r1 f4 H/ C! D
<P>我个新名~~~~算拉,改来改去都离晤开个虫字啊~~~</P>
) X$ d; o3 i) P( c% C2 i# v<P>我还给职中同学叫我叫底B妹叫到上大学啊~~~死晤死啊~~~~~</P>$ u$ ]" b( E, u: g' O) U/ P, \
<P>我都想有啊,不过无啊,不过我比较喜欢一系就好细一系就好大的车罗~~~~</P>
% @) Y5 r1 n4 {& g4 l8 o/ ^<P>所以QQ车我都几中意噶</P></DIV>7 \% ^  B. m9 u3 P5 {
<P>不过我真喺唔知叫乜好啵!!!</P>( @7 m* N- R. E4 }3 I( t& G5 J2 E
<P>我对车无乜研究················</P>
Laputa81 发表于 2006-6-19 06:10:27 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-18 21:47:35的发言:</B><BR><BR>: k8 d. M5 m) O' K* Q8 m
<P>他果D简直好象个炮弹甘啊~~~我系门将都怕了他</P></DIV>" F2 h4 n; m  n: T: v
<P>不过咁先入得靓啊!!!!</P>
quill 发表于 2006-6-19 06:16:45 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-18 22:06:46的发言:</B><BR><BR>
" C# ?' g9 I8 T% G/ j0 h<P>喺啊!!! <BR>
& q. f& L, L) V  T# r<P>揽住佢好舒服咖!!! <BR>
+ Z, l3 y6 `+ o" r) J<P>我啉都无乜边个男仔会好似我咁咯!!!!</P></DIV>2 d. p) R# b: E9 o* i# ?
<P>
% m, |3 d% T$ c<P>甘我就晤知道拉,应该挂~~不过人地话我系因为无安全感先会甘的~~~</P>. A% ^: M, h+ S8 S0 U# x0 y7 I
<P>所以可能你同我一样挂~~~~哈哈</P>
quill 发表于 2006-6-19 06:18:53 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-18 22:09:51的发言:</B><BR><BR>& s7 K) R3 M; S5 g
<P>不过我真喺唔知叫乜好啵!!!</P>
8 z0 I$ |# A4 @/ M- b3 Z$ }<P>我对车无乜研究················</P></DIV>
0 F: q3 |1 g6 l<P>我都无研究噶~~* h: p$ w: h& X# O1 I9 f+ n6 r# w/ k
<P>不过觉得QQ车细细部方便啊嘛,平时出去超级市场买也,拿到我只手都就来断,我就会好羡慕D人有车噶拉3 y$ W0 @9 N8 c- e7 n- k: L2 F
<P>不过又晒油,QQ车细D会无甘晒挂~~~~
+ E8 G- u7 j* A% p. w<P>大车就7人果D拉,果D可以同朋友家人一起出去玩,好开心个~~~所以我好中意噶 ~~~~</P>
quill 发表于 2006-6-19 06:22:30 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-18 22:10:27的发言:</B><BR><BR>
/ k% d3 e& v" ^+ o; ^0 ]/ x<P>不过咁先入得靓啊!!!!</P></DIV>* L8 }' F% i* N9 c
<P>恩恩恩~~我次次都好期待他D任意球噶~~~1 c2 q+ \( x5 N1 C7 C/ p
<P>我成日话卡斯拿斯甘叻都系因为有他啊~~哈哈~~~</P>
ikuyori 发表于 2006-6-19 06:42:25 | 显示全部楼层
<P>我D 公仔成日俾我T落床所以我唔攬住訓</P>
! {% u  T+ ?; ?7 F8 j<P>不過我會同佢講嘢</P>
Laputa81 发表于 2006-6-19 06:44:47 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-18 22:16:45的发言:</B><BR><BR>+ f+ z+ [* B0 p) z
<P>
& X- t  s& P/ @) c<P>甘我就晤知道拉,应该挂~~不过人地话我系因为无安全感先会甘的~~~</P>5 ]1 F2 ^  z" z; W& p
<P>所以可能你同我一样挂~~~~哈哈</P></DIV># t1 i, e+ s" A$ I7 L
<P>唔会啩···············</P>
Laputa81 发表于 2006-6-19 06:45:41 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-18 22:18:53的发言:</B><BR><BR>
7 ]2 s8 `1 r( ^) x( Z; ^5 T<P>我都无研究噶~~<BR>
- B( {% e( @9 C: V3 [2 A<P>不过觉得QQ车细细部方便啊嘛,平时出去超级市场买也,拿到我只手都就来断,我就会好羡慕D人有车噶拉<BR>
% h1 f0 K# O$ a<P>不过又晒油,QQ车细D会无甘晒挂~~~~<BR>
9 h' }  P0 f% e& f! O<P>大车就7人果D拉,果D可以同朋友家人一起出去玩,好开心个~~~所以我好中意噶 ~~~~</P></DIV>: p/ j/ Q' p. T/ r
<P>咿咖油贵啊!!! % F$ J" x# F+ ]9 o6 u' q/ x
<P>用11路就最环保啦!!!!</P>