[生活百科] [求助]电脑 手机问题...

彩虹彩虹 发布于2006-6-12 21:48 1004 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>无计..放去电脑区无人应..只好放去水区..希望有人识..(问多条题添...)</P>
$ a/ J. ?2 h& M
5 X, W7 m' Z; E# {1 F4 J<P>1 .唔知点解E家入亲去D论坛..次次登录左之后,我都变返游客..</P>( E! R9 R! |. \( e
<P>cookies问题??点解解决返??</P>: @& w- c# I& K9 p+ G
<P>好烦...谂住下载D野都唔得.</P>
$ M5 n' n4 e) a7 ~  X  }
- r. g, ~/ A! H2 G<P>2. E家部手机同可以同部电脑联线...我想上传D歌去部手机度..</P>
- o& h2 [* n# Y8 |, ]% f<P>但D歌太大了..点样可以只放主音部分去部手机度?用咩软件可以做到??</P>

已有(13)人评论

蓝加 发表于 2006-6-12 22:13:18 | 显示全部楼层
只有把歌从电脑复制粘贴到手机.
sazabi 发表于 2006-6-12 22:17:59 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>彩虹彩虹</I>在2006-6-12 13:48:47的发言:</B><BR>
, b3 p4 p8 c/ O  H<P>无计..放去电脑区无人应..只好放去水区..希望有人识..(问多条题添...)</P>
8 m) C: E: x; n, _8 W' X3 U; z3 b<P>1 .唔知点解E家入亲去D论坛..次次登录左之后,我都变返游客..</P>. Q1 r; g! B) N( z
<P>cookies问题??点解解决返??</P>
' V; j5 ]9 J8 V, O" K$ {% M<P>好烦...谂住下载D野都唔得.</P>
  m  P" Q* p; K1 W* Z<P>2. E家部手机同可以同部电脑联线...我想上传D歌去部手机度..</P>
) R  g" b, l# u4 q" S* f0 E* f  ?<P>但D歌太大了..点样可以只放主音部分去部手机度?用咩软件可以做到??</P></DIV>+ g' W, D2 P5 u. Y. g% g& u1 u
<P>
6 C7 i' m$ B. P4 z/ X<P>第一个问题把cookies卸了重装啦;第二个问题,如果只想把主音部分截落黎好简单,超级解霸、暴风影音N多软件都能做到,甚至windows自带的movie maker都可以</P>
tandong 发表于 2006-6-12 22:22:44 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>彩虹彩虹</I>在2006-6-12 13:48:47的发言:</B><BR># O* {7 H0 o2 G0 ^
<P>无计..放去电脑区无人应..只好放去水区..希望有人识..(问多条题添...)</P>
7 M6 l# l# [( `2 y2 {: H<P>1 .唔知点解E家入亲去D论坛..次次登录左之后,我都变返游客..</P>
: N2 [5 u. j+ S( [<P>cookies问题??点解解决返??</P>5 U2 x) K! A, K' Q4 C: H
<P>好烦...谂住下载D野都唔得.</P>
) z$ F1 b2 @+ |. I<P>2. E家部手机同可以同部电脑联线...我想上传D歌去部手机度..</P>
% z8 u- o+ }$ E) F<P>但D歌太大了..点样可以只放主音部分去部手机度?用咩软件可以做到??</P></DIV>
9 a& W  w$ P6 `7 f2 Q& d6 v<P>第2点可以回答你,再压缩D歌,压缩到大约10分1啦!</P>
Laputa81 发表于 2006-6-13 03:39:32 | 显示全部楼层
未搞过D咁嘅嘢啵·····
蓝加 发表于 2006-6-13 06:53:55 | 显示全部楼层
系唔系要将MP3间断啊?用金山影霸的工具.
xxxx_4 发表于 2006-6-13 23:59:02 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>tandong</I>在2006-6-12 14:22:44的发言:</B><BR><BR>" H5 {7 m8 j. m2 t! p
<P>第2点可以回答你,再压缩D歌,压缩到大约10分1啦!</P></DIV>
" X- N, ?; v! s; U. d$ B<P>6分1都几极限噶喔~~~
& \; y# h8 f/ J3 X, q, ~' X( m<P>本人推荐goldwave~~易用</P>
tandong 发表于 2006-6-14 02:37:17 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>xxxx_4</I>在2006-6-13 15:59:02的发言:</B><BR><BR>
# m4 `1 ]+ }2 }2 V: `* ~% U<P>6分1都几极限噶喔~~~<BR>
' W0 T" ^% u* g8 v5 r7 U<P>本人推荐goldwave~~易用</P></DIV>
& Z% i/ n2 G+ h4 t1 o6 |" U<P>手机听可压成单声道(不用耳机听)</P>
wilsonck 发表于 2006-6-14 02:48:07 | 显示全部楼层
cooledit可以搞音频嘅
hery 发表于 2006-6-14 19:53:06 | 显示全部楼层
<P>未试过哦~~~不过睇左上面D高手回复我就明白啦~~~~</P>! }# z; ~4 z9 O8 P3 o
蓝加 发表于 2006-6-15 19:47:10 | 显示全部楼层
压得太小的音质不好啊.
tandong 发表于 2006-6-15 19:52:00 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>蓝加</I>在2006-6-15 11:47:10的发言:</B><BR>压得太小的音质不好啊.</DIV>只是有须要多几首个歌来解闷而尔,音质不好做代价,在家就用音响听好过啦!
12下一页