[7/10][粤语版][机动战舰][1-26集][RMVB][全集]

光之丘 发布于2006-6-7 06:07 8879 次浏览 86 位用户参与讨论   [复制分享主题]
光之丘 发表于 2006-6-17 20:44:10 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>netasa</I>在2006-6-17 4:15:13的发言:</B><BR><BR>
& _% x) Z1 h3 ]5 ~' V! E<P>每集开头都有关于上集嘅介绍! 不过AVI係DVD版同ATV嘅配音有段真空时间!咁样就变得唔係咁好咯,一开,有画无声音,等一阵先有。   <BR>
: {2 X  _4 S$ S& T& e7 b<P>ending係日文歌,我打错左!我想讲嘅係最后预告无粤语配音,而且加上ending占用size都几大下!所以无必要留低!不过讲开又讲啦!! 我几钟意依套动画D配乐架!!<BR>/ E5 w1 d6 p1 d( c# X
<P>光兄合得好好!! 只不过我觉得无必要保留一D部份,所以想搞MINI版。</P></DIV>% ~8 ?/ N! `8 ~: T# t6 t
<P>7 _& X7 o9 A; f2 E+ [0 Y3 A
<P>预定片头是不要的,所以无加入声音</P>9 [/ W- u, g9 a, [/ P2 K/ S* ~2 u, z
<P>全部合成好后发现刻成DVD还有空间剩,所以懒得再剪来剪去啦……</P>0 b' r* _7 r, p6 J( y
<P>还有你要的 OP 要 RMVB 版 可以吗  (DVD转AVI有问题,但转成RMVB就应该无问题)</P>
netasa 发表于 2006-6-18 15:22:52 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>光之丘</I>在2006-6-17 12:44:10的发言:</B><br><br>$ x  D/ b; H2 R  n! s
<P>
# G9 ]3 \1 u  r6 N, z" p8 a. l<P>预定片头是不要的,所以无加入声音</P>3 r8 ]+ B7 ]7 V0 n
<P>全部合成好后发现刻成DVD还有空间剩,所以懒得再剪来剪去啦……</P>
6 V/ v' y- q! g# j<P>还有你要的 OP 要 RMVB 版 可以吗  (DVD转AVI有问题,但转成RMVB就应该无问题)</P></DIV>2 Z9 H" T: G* h# G, E
<P>
6 w+ `( F. U8 G  {# v# M<P>我要咩格式都无问题! (无我转唔到嘅格式,呵呵!!) 你方便就得啦!!</P>
- y% S# H" H" |0 L+ }0 }<P>不过你所讲嘅拉丝问题,我到好少遇到过!! 我一般先将DVD造成镜像,用DTool加载之后再压嘅!! 或者你可以试下用WINAVI嘅。  最近研究紧对付一只带有保护嘅松本零仕作品零战士嘅MTV DVD的方法,搞到一头烟中</P>
; z' g$ K6 y4 s, M! ~" P% V

6 ?0 ~7 H8 Q, |$ @, r0 b% n( L
蓝色世界 发表于 2006-6-19 03:08:13 | 显示全部楼层
要600帖有无搞错啊~!
光之丘 发表于 2006-6-24 19:55:35 | 显示全部楼层
沉着乐,更新返一集先……
eay 发表于 2006-6-24 23:03:46 | 显示全部楼层
。。。。。。搞错啊~~要600贴~~几时先到啊?
唔知 发表于 2006-6-25 05:10:56 | 显示全部楼层
又多一集啊...收啦....
netasa 发表于 2006-6-25 15:09:33 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>光之丘</i>在2006-6-24 11:55:35的发言:</b><br/>沉着乐,更新返一集先……</div><p>&nbsp;</p><p>呵呵,依次咁小气!! 得一集!&nbsp;&nbsp; (我讲笑的!!! 唔好介意)</p><p>几时有OP&nbsp; 阿? 网上好难稳阿。 依几日考试,放假先嚟继续影音。</p>
mylin163 发表于 2006-6-25 16:30:02 | 显示全部楼层
唉!!未到600帖啊!!!
燕草飞 发表于 2006-6-25 23:05:27 | 显示全部楼层
有没搞错要600贴~~几时先到啊?
netasa 发表于 2006-6-29 08:10:45 | 显示全部楼层
又下沉了,顶番上嚟先。 免得光兄无心情更新呢!!
光之丘 发表于 2006-6-29 08:18:43 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>netasa</i>在2006-6-29 0:10:45的发言:</b><br/>又下沉了,顶番上嚟先。 免得光兄无心情更新呢!!</div><p></p><p>不是我不想更新,而是这几天都在蜂狂BT中,无多余既网络上传动画而已……</p><p>以现在的速度下载,超码还要2天时间,到时再更新……</p>
manofman 发表于 2006-6-29 13:08:44 | 显示全部楼层
600帖, 姐唔使睇了....