[7/10][粤语版][机动战舰][1-26集][RMVB][全集]

光之丘 发布于2006-6-7 06:07 8865 次浏览 86 位用户参与讨论   [复制分享主题]
netasa 发表于 2006-6-16 16:14:06 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>光之丘</I>在2006-6-16 4:55:18的发言:</B><BR><BR>9 a5 D1 f) S. o4 U# E
<P>& u8 |$ P- w4 ?) k
<P>OP无留底啊……</P>1 X! _' q- K0 b* Q* Z0 d6 h1 @
<P>MINI版随便你发不发,反正到了其他人手就是他的自由啦……</P>7 `. U3 ~/ y4 e5 N9 v) ?! g
<P>置于画面就无办法啦,就系无乐……</P><BR></DIV>$ W5 ~/ {! D2 i! b
<P>! W) o6 n5 G2 ]4 `7 _- ~
7 A6 {8 Q- ^4 J2 M+ l
<P>你无觉得唔妥嘅咩? 无人觉得唔妥? 晕! </P>
. ^0 h5 b# B3 I# Q* ?+ `, ?<P>内容无左一段啵! 不过没办法啦!! 因为前边OP度有无声音嘅再加上ED又係日语,所以MINI版事在必行呢!</P>
$ f, d8 M5 _! u4 V7 P<P>睇嚟要去稳下OP咯!</P>
luck0122 发表于 2006-6-16 20:24:31 | 显示全部楼层
<P>爽呀~好呀~支持~又有更新~好似仲更新紧11添</P>
% |0 M" V; s) u# |5 |) r- h& `<P>嘻嘻~</P>
gundam 发表于 2006-6-16 23:42:05 | 显示全部楼层
又有得更新拉,我见到12集开始传拉.
光之丘 发表于 2006-6-17 02:18:49 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>netasa</I>在2006-6-16 8:14:06的发言:</B><BR><BR>% D% v4 b6 `: G  `( F
<P>
6 `0 r/ s6 p) a  n4 {7 O/ ]<P>你无觉得唔妥嘅咩? 无人觉得唔妥? 晕! </P>& r$ J: ], O+ ~4 S* Q+ Z
<P>内容无左一段啵! 不过没办法啦!! 因为前边OP度有无声音嘅再加上ED又係日语,所以MINI版事在必行呢!</P>
8 a/ n% Q, T% ]& S! ~7 g' y/ }<P>睇嚟要去稳下OP咯!</P></DIV>% a% y0 O: S% Q; X7 \) r
<P>
( a- ?  y. g* `* t<P>我找了N年前买下的DVD看了第8集一次,,中段一样没有什么镜头……</P>! c5 `: ~8 H6 _8 {0 s
<P>DVD我唔识 转成 AVI 啊……</P>
光之丘 发表于 2006-6-17 02:20:04 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>gundam</I>在2006-6-16 15:42:05的发言:</B><BR>又有得更新拉,我见到12集开始传拉.</DIV>  G; t$ e# O2 Y6 U
<p>有吗,11集都还未有时间更新完……
mkfmky 发表于 2006-6-17 02:28:00 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>netasa</I>在2006-6-16 8:14:06的发言:</B><BR><BR>
4 H* m. e- C, v0 T; Q  \' D<P>" q/ \0 K3 \' P/ K% U
<P>你无觉得唔妥嘅咩? 无人觉得唔妥? 晕! </P>% v. N# K+ A2 t, C  r( u7 Z* B; S. \
<P>内容无左一段啵! 不过没办法啦!! 因为前边OP度有无声音嘅再加上ED又係日语,所以MINI版事在必行呢!</P>
2 s, @: D5 l! o2 l  x<P>睇嚟要去稳下OP咯!</P></DIV>1 Y5 b; Z# h: m) y" h$ C2 X/ D" ?
<P>前邊op無聲指序幕?end又係日語?
1 G4 w/ e! _0 w) [6 `" J& R<P>完全不明....無下來看
" L# U' [$ l( u. a" M<P>支持小光的版本.</P>
萧十一郎 发表于 2006-6-17 11:12:44 | 显示全部楼层
更新左,多谢!
netasa 发表于 2006-6-17 12:07:55 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>光之丘</I>在2006-6-16 18:18:49的发言:</B><br><br>( l0 F' S% E9 t" H8 `* K$ ^* a) @
<P>2 B7 V, [" W' p( \* g  \5 E( D
<P>我找了N年前买下的DVD看了第8集一次,,中段一样没有什么镜头……</P>$ u; Y- r) \1 p5 E0 O
<P>DVD我唔识 转成 AVI 啊……</P></DIV>
3 v" l+ }) s) g! P4 K<P>你唔觉得奇怪? 由利嘉同果个边个(一时唔记得个名!)点会一下子去到阿人部机里边架!! 晕!连DVD都係咁</P>4 C/ h! _4 {5 A9 `! [, p& u
<P></P>
1 Z* e/ M  ^) r) O  J<P><br>DVD转AVI 你可以用Power Video Converter 下载地址:<a href="http://www.hanzify.org/?Go=Show::List&amp;ID=10091" target="_blank" >http://www.hanzify.org/?Go=Show::List&amp;ID=10091</A></P>
, H* A2 ]. v' N1 i( O; m( ]<P>或者 直接用超级解霸 截取成MPG都可以!(此方法不适用于带有防拷功能的DVD!)</P>
$ V7 Q! d7 |) N0 ?, E8 ]

8 O2 V# N  p& p* P( L
netasa 发表于 2006-6-17 12:15:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>mkfmky</I>在2006-6-16 18:28:00的发言:</B><BR><BR>: }5 h  r2 d+ @. _
<P>前邊op無聲指序幕?end又係日語?</P></DIV>
8 C7 A% U) e% B<P>每集开头都有关于上集嘅介绍! 不过AVI係DVD版同ATV嘅配音有段真空时间!咁样就变得唔係咁好咯,一开,有画无声音,等一阵先有。   
* g. S5 X/ ]& \/ o- f' a( s<P>ending係日文歌,我打错左!我想讲嘅係最后预告无粤语配音,而且加上ending占用size都几大下!所以无必要留低!不过讲开又讲啦!! 我几钟意依套动画D配乐架!!# Z' j  b  m4 F. n1 f
<P>光兄合得好好!! 只不过我觉得无必要保留一D部份,所以想搞MINI版。</P>
yjb338 发表于 2006-6-17 15:10:36 | 显示全部楼层
昏啦~~600贴,加班都吾点啦~~~
唔知 发表于 2006-6-17 17:22:45 | 显示全部楼层
<P>继续支持光兄.....</P>
光之丘 发表于 2006-6-17 20:36:43 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>netasa</I>在2006-6-17 4:07:55的发言:</B><BR><BR>
* `) X( u: O( H! C<P>你唔觉得奇怪? 由利嘉同果个边个(一时唔记得个名!)点会一下子去到阿人部机里边架!! 晕!连DVD都係咁</P>
; w) p/ i4 v' C<P></P>( ?5 l. o, z5 [0 a
<P><BR>DVD转AVI 你可以用Power Video Converter 下载地址:<a href="http://www.hanzify.org/?Go=Show::List&amp;ID=10091" target="_blank" >http://www.hanzify.org/?Go=Show::List&amp;ID=10091</A></P>! I) R7 X6 I6 G* ~
<P>或者 直接用超级解霸 截取成MPG都可以!(此方法不适用于带有防拷功能的DVD!)</P><BR></DIV>
. F8 ^/ X, C* e<P>你这个软件同我用果D软件都系有同一个问题……8 Y1 y: {( C1 [# Y! _; C( b+ _* ~
<P>有拉丝现象啊,有了好多软件都系呢个问题,都唔知点解决</P>