[生活百科] [灌水]好耐无在水区到水了!吾见左只水神噶!

zhuwang 发布于2006-5-25 23:00 1829 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
quill 发表于 2006-5-28 00:26:40 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:09:37的发言:</B><BR><BR>1 j4 [$ ]; u; ?
<P>谬论吖嘛!!!!! <BR>
/ K$ E  H. y: ~% b- l6 T; I<P>其实唔喺你想象中咁好咖咋!!!!! <BR>
6 O* T. [; S4 W0 L<P>你上次个件事咪就喺叫做患难见真情啰!!!!!!</P></DIV>
* a- X& e8 Q3 l4 q<P>哦原来系甘写个字~~哈哈我成日都唔记得D字噶,我个同学忍唔住会嬲我~~~% M, r5 k6 a! U( G' _/ r
<P>你到底点毕业噶小学?~~~~~3 w. n: Q) ~: g! e) z. o" s" h& V
<P>上次的事情晤算见真情,只可以讲你看清好多也罗~~~~</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 00:34:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 16:26:40的发言:</B><BR><BR>: u6 N) Q5 q  y
<P>哦原来系甘写个字~~哈哈我成日都唔记得D字噶,我个同学忍唔住会嬲我~~~<BR>
! @* ^! w2 ]3 c<P>你到底点毕业噶小学?~~~~~<BR>
' C. V6 c: S4 }& A5 t<P>上次的事情晤算见真情,只可以讲你看清好多也罗~~~~</P></DIV>
1 E+ ?2 K& q6 X  i<P>你喺唔喺打五笔咖????? $ [$ E& @! \' w1 `4 p
<P>唔记得个字啫,唔使咁激啩·······</P>
5 }* F/ C& m8 t- s. C<P>经一事长一智吖嘛!!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-28 00:43:16 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:34:39的发言:</B><BR><BR>
( `# t- ~  `7 n<P>你喺唔喺打五笔咖????? <BR>, w  e# P$ v. L2 U
<P>唔记得个字啫,唔使咁激啩·······</P>
8 a9 V( ?9 g4 T6 y1 [" U. K: U<P>经一事长一智吖嘛!!!!!!</P></DIV>! p& p) I+ g5 }
<P>晤系啊,我打拼音噶~~~但系我成日都晤记得D字噶,所以米闹鬼我罗~~~哈哈晤紧要拉~~~</P>
: `, K4 [1 @" v1 p/ {6 t4 X<P>哈哈,我发现系得你理我个哦~~无你系到都无咩人理过我啊~~哈哈</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 00:52:50 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 16:43:16的发言:</B><BR><BR>, K/ ^4 G' C; W" x% I
<P>晤系啊,我打拼音噶~~~但系我成日都晤记得D字噶,所以米闹鬼我罗~~~哈哈晤紧要拉~~~</P>% h+ e  R' ]2 e6 p
<P>哈哈,我发现系得你理我个哦~~无你系到都无咩人理过我啊~~哈哈</P></DIV>
) K6 u' r6 @) B  B<P>你都喺打拼音咖?????
3 c+ V+ V- L6 F; |3 j4 a& E4 y: }<P>我用清华紫光个啵!!!!! # c' O( G$ u0 t6 _# |
<P>其实记得个拼音咪得啰,打咗出嚟有D印象个字点样都得啦!!!!!! ' v, H6 C9 k1 L! Q
<P>再唔喺咪打词组啰!!!!!!!
3 r: c  M. }: q5 o* Y<P>你唔话我多事我都好高兴啰!!!!!!
2 k$ {! V/ \# S+ f) E% d  o<P>可能喺你少出声嘅啫!!!!!!
: l" i9 V+ C! a: ~7 e8 g& B4 V<P>D人唔会唔理你嘅!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-28 01:05:12 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:52:50的发言:</B><BR><BR>* x, u2 W8 j1 Z( c* r
<P>你都喺打拼音咖????? <BR>
1 g- O4 D+ M. d# S" U' m) w<P>我用清华紫光个啵!!!!! <BR>
/ I  k+ K# {8 `& g2 B<P>其实记得个拼音咪得啰,打咗出嚟有D印象个字点样都得啦!!!!!! <BR>+ n# Q+ `: d  J
<P>再唔喺咪打词组啰!!!!!!! <BR>% U: Y0 e+ d3 d+ S$ ?7 h7 z
<P>你唔话我多事我都好高兴啰!!!!!! <BR>
7 w6 v0 c( h7 T/ a<P>可能喺你少出声嘅啫!!!!!! <BR>4 _% u" b( }' B) p, g
<P>D人唔会唔理你嘅!!!!!</P></DIV>: o8 B6 N2 V1 ^
<P>
& n5 [  i& R( k5 {3 p) \<P>我用的系~~~智能ABC噶~~哈哈~~等我都D你果个来看看先~~~哈哈</P>
! P* |' {: V* [<P>你多事就晤会有甘多人记得你拉~~~我成日出声噶~~不过都系无咩用罗~~哈哈~~~</P>+ x2 s# l  ?" X
<P>算拉,都系等你来理我呢个孤儿算拉~~哈哈~~~</P>
ikillyou 发表于 2006-5-28 01:13:03 | 显示全部楼层
路过~闪~~
Laputa81 发表于 2006-5-28 01:26:23 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 17:05:12的发言:</B><BR><BR>
. g' ~1 H. E* J% w; f* }<P>3 _$ P- [. K! d2 L5 z
<P>我用的系~~~智能ABC噶~~哈哈~~等我都D你果个来看看先~~~哈哈</P>3 M4 X! J: D6 H( Z* ^3 N) `
<P>你多事就晤会有甘多人记得你拉~~~我成日出声噶~~不过都系无咩用罗~~哈哈~~~</P>
. E9 T; c6 x/ d& _<P>算拉,都系等你来理我呢个孤儿算拉~~哈哈~~~</P></DIV>, ^3 s7 K" S5 ]# @
<P>我以前都喺用ABC嘅,不过用咗紫光之后先发觉ABC唔喺咁好用······   ]0 }: H! B% L+ q! Q
<P>紫光输入法可以将你成日打嘅字排响列表嘅最前面,唔使次次都去个个位置揾!!!!!
8 J( S9 S3 `# e2 n) d2 a- j<P>而且打过一次嘅词组,下次打个拼音嘅第一个字母就得嘞!!!!!
; x: L7 O! u$ K3 N6 b3 w<P>例如:中华人民共和国——只要输入“zh h r m g h g”就得嘞!!!!!
2 I: A" _8 O4 }% l, U<P>有可以自定义字嘅输入:好似个“啫”字咁,我就自定义咗喺zh,当我输入zh个时个“啫”就会响
) n) P0 E5 ~' s  o# g% L% ]% q<P>列表嘅最前面出现!!!!! $ G6 ?+ B8 D  a0 P" C
<P>仲有个功能喺可以备份词库!!!!! 6 {5 w. ?8 P9 C; o2 x9 u
<P>好似拼音++都唔错,不过我少用,用惯咗就唔多想换!!!!!!
" a$ j7 \% k  u1 z& E% i: Y<P>唔喺多人记得我,喺我成咗众矢之的就真·······</P>: c' |, [# w1 y0 u3 u' M/ _
<P>你又点算喺孤儿啫!!!!!!</P>- P6 B% W3 ?, u" I5 \+ x' X
<P>千奇唔好咁讲添啵!!!!</P>
9 N# t! y7 N) C; L/ Y<P>我见H大叔都成日揾你嗝!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-28 01:51:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 17:26:23的发言:</B><BR><BR>/ G, }4 a: X& w( b" {' x  v
<P>我以前都喺用ABC嘅,不过用咗紫光之后先发觉ABC唔喺咁好用······ <BR>
; ~7 B( f3 G- J) Z; l! U: E4 k  _<P>紫光输入法可以将你成日打嘅字排响列表嘅最前面,唔使次次都去个个位置揾!!!!! <BR>
# G9 i% A% H% Z+ `<P>而且打过一次嘅词组,下次打个拼音嘅第一个字母就得嘞!!!!! <BR>
3 Z4 X: p9 G5 {! B<P>例如:中华人民共和国——只要输入“zh h r m g h g”就得嘞!!!!! <BR>
9 T8 |; b2 c6 Q4 }, I) }. F6 S<P>有可以自定义字嘅输入:好似个“啫”字咁,我就自定义咗喺zh,当我输入zh个时个“啫”就会响 <BR>
9 `0 }. |4 x3 P# _( b<P>列表嘅最前面出现!!!!! <BR>
3 N: T8 {4 ~- Z, D. h<P>仲有个功能喺可以备份词库!!!!! <BR>  _& N' E$ [7 m1 K
<P>好似拼音++都唔错,不过我少用,用惯咗就唔多想换!!!!!! <BR>
5 I/ Z: d; P. ]  \  v<P>唔喺多人记得我,喺我成咗众矢之的就真·······</P>+ t1 J( Q1 @, m2 S3 h
<P>你又点算喺孤儿啫!!!!!!</P>4 f! K: E& q  W& `
<P>千奇唔好咁讲添啵!!!!</P>- F2 u9 ?  `0 b/ @) S" G- e' v
<P>我见H大叔都成日揾你嗝!!!!!</P></DIV>
  {& c( W; J0 Y/ j" _3 J<P>好主义我又要换啊~~~~~多谢水神啊~~~~
& s) N; o4 L) q7 @9 @- U<P>你点会系众矢之的啊~~你甘多人关心你~~消失两日都有人挂住你啊~~哈哈2 D! F5 @+ g* r0 E
<P>HUANG他找我拿卡通噶咋~~~真系服他啊~~~</P>
Laputa81 发表于 2006-5-30 18:18:49 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 17:51:39的发言:</B><BR><BR>
3 Y1 H, c4 F9 O<P>好主义我又要换啊~~~~~多谢水神啊~~~~<BR>
0 a( P8 {- l  H<P>你点会系众矢之的啊~~你甘多人关心你~~消失两日都有人挂住你啊~~哈哈<BR>( S6 T1 D) N# U' \" C
<P>HUANG他找我拿卡通噶咋~~~真系服他啊~~~</P></DIV>
' c5 Z+ s/ L) E8 m- @- T. U<P>唔多谢唔多谢!!!!!
1 ^* I  j& ?5 r' t6 X$ Y+ n! `<P>咿咖好似好少人用拼音咖喇!!!!!!</P>  L* ]0 E- J8 l7 r* B
<P>咁都喺有人记得你吖嘛!!!!!!</P>
% g' f7 o0 V, X  z( {8 T  i<P>乜你有好多动画咖?????</P>