[吃喝玩乐] [灌水]你如何看待数字电视硬闯你家

ggoggo 发布于2006-5-8 20:04 1208 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Laputa81 发表于 2006-5-8 21:06:34 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>香织公主</I>在2006-5-8 12:55:42的发言:</B><BR><BR>
# K6 H9 K$ H6 b: P- F<P>講得啱吖。。我都咁話。。</P></DIV>
$ M  ?+ r6 B/ C( h* D<P>佬细你睇几多人支持你!!!!!!</P>
mfgpx 发表于 2006-5-8 23:36:21 | 显示全部楼层
本想买个液晶挂在墙上,现在又要连埋个DVD甘大的机顶盒,真系唔知点放好。
Kiver 发表于 2006-5-8 23:47:59 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-8 13:06:34的发言:</B><BR><BR>
# ]4 I9 x! t! N$ T<P>佬细你睇几多人支持你!!!!!!</P></DIV>: C0 Z5 d8 C4 n3 A* r
<P>丁甘多
, a2 L0 C) j. G+ w- M, \3 b<P>且财力不足~~~~</P>
Kiver 发表于 2006-5-8 23:48:41 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>mfgpx</I>在2006-5-8 15:36:21的发言:</B><BR>本想买个液晶挂在墙上,现在又要连埋个DVD甘大的机顶盒,真系唔知点放好。</DIV>
9 \0 o; t( Q9 i" _2 M% x<P>想下办法啦. }; h0 t1 ?1 K! X3 W' m
<P> ) c# Q& Y  O! C" b
<P>比DVD机还要大,还要碍眼~</P>
chansun 发表于 2006-5-8 23:50:17 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>ggoggo</I>在2006-5-8 12:04:01的发言:</B><BR>
8 U; N+ d& c4 K9 T5 P- b<P>广州有线数字电视转换工程已经开始了,2007.1.1起每月就多交9.5,即係17+9.5=26.5RMB</P>" O5 `0 O; p& u0 W' i! V4 c
<P>无啦啦每月就要多交9.5,模拟信号全面屏蔽,仲要另一部电视睇唔到,要睇就要加多一个机顶盒(副机收取费用有两种方法:一是用户自购机顶盒的,副机每月收取5元收视维护费;二是用户可以向网络公司申请配置第二台副机的机顶盒,此时副机每月收取13元的收视维护费。) 简直就系扼钱</P>& ]+ |" S1 r; T! j
<P>广州有线数字电视网址<a href="http://inf.gzcatv.net/zhengzhuan/content.asp?type" target="_blank" >http://inf.gzcatv.net/zhengzhuan/content.asp?type</A>=</P></DIV>, }% _3 u* |* O6 P( V# t
<p>
7 @1 M9 [" _9 S: g2 z<P>整色整水搞咩用户调查都系做马噶啦,呢9.5掠硬嘎了!!!</P>- |; Z, X% T9 J  }& a( Y. b/ p
<P></P>
Laputa81 发表于 2006-5-9 00:03:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>红枫</I>在2006-5-8 15:47:59的发言:</B><BR><BR>  s* F" ^" o) S* I: q8 P1 a; n
<P>丁甘多<BR>$ x6 _, L- ^& u
<P>且财力不足~~~~</P></DIV>7 K  T5 b, G! T: w( K2 k. V
<P>咁你即喺话我地嘅支持无鬼用嘅啫········</P>
ggoggo 发表于 2006-5-9 01:07:30 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-8 16:03:13的发言:</B><BR><BR>
" j* t3 ~! o2 G9 b/ j<P>咁你即喺话我地嘅支持无鬼用嘅啫········</P></DIV>
) s0 A9 Z+ }# R( w: T7 J<P>穷人多阿,有心无力</P>
huang 发表于 2006-5-9 03:17:39 | 显示全部楼层
<P>说得对</P>
$ B# a( z; p% |) @<P>认同</P>