今日睇到好了汽车/摩托一条龙

唔知 发布于2005-8-13 23:06 1653 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>近来由于石油输出国的出油量下降,</P>: b* t; K3 [- l5 H# U: L
<P>搞到宜家的汽油不停地上涨,</P>! g4 ?! G4 g% @5 M
<P>苦了我地呢地老佰姓了,</P>
) A% E' D. p, B1 ?/ k/ F<P>国内的石油立刻发生紧张,</P>+ z1 H/ z% m4 n. f/ l
<P>今天各个大小型油站都唔系没油就系规定每人每次买油量,</P>
" D( E0 o6 O% P' l' k/ K7 M<P>我就是今天的不幸者啦,</P>
( U. J; E% g' s2 N$ f<P>由于我穷正在只系开着部两个“屋”,唔知几时有四个“屋”呢!!</P>
! t" W* J2 {! y# q' H<P>今日行左好多间油站都没油供应,而且自己又无油,无油就唔使用啦,</P>
! z" T/ t  M; g# }9 o! s<P>于是行左好多间先揾到间有油,长长的队一望去就有成两百米的摩托车企到等加油,</P>) ?# |5 |; l: e8 l6 P  a/ V# t$ v
<P>汽车的车笼就有成四百米,我以为唔系长,走去排,排左我两粒钟,</P>8 }9 E+ y* P" N: h/ L8 W
<P>等到我晕吓晕吓!!!</P>
, {; p- S8 y: i8 U- K<P>如果以后再系要我咁排队,我宁愿行路,(我呢到的公巴唔系好全面的,我地D人唔钟意坐的)</P>

已有(20)人评论

huang 发表于 2005-8-13 23:10:43 | 显示全部楼层
算了吧,我宜家用单车算了,地汽油贵过花生油,以后开车煲水算了,吾好煲油啦
唔知 发表于 2005-8-13 23:20:22 | 显示全部楼层
系啊,我仲想罗返我果部28寸大铁牛出来用添。
LAZY农夫 发表于 2005-8-14 02:10:33 | 显示全部楼层
28寸!?咁袮咪好高大囖!
幻影傳說 发表于 2005-8-14 02:21:28 | 显示全部楼层
<P>記得以前讀書時,D書話50年後就會冇石油,唔知係咪真???</P>( h# c5 C) k$ Y( S  b
<P>如果真係,到時可能仲長龍</P>
ggoggo 发表于 2005-8-14 02:41:06 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>幻影傳說</I>在2005-8-13 18:21:28的发言:</B><br>$ n' I) g8 ^, b' R* {
<P>記得以前讀書時,D書話50年後就會冇石油,唔知係咪真???</P>
% N# v$ ]9 J& ^" R& ?<P>如果真係,到時可能仲長龍</P></DIV>
4 \( ^/ r/ _8 [# D<P>到时D人都赶住卖咗部车啦</P>
% G4 N* A: A* E+ [1 a0 `
2 T5 B1 i% i( k; Q: e' }6 U
huang 发表于 2005-8-14 04:16:35 | 显示全部楼层
甘二手车咩好多罗,
dwf 发表于 2005-8-14 04:34:12 | 显示全部楼层
第时D车都无晒用拉~~都用太阳能噶多~
zerro 发表于 2005-8-14 04:58:38 | 显示全部楼层
<P>我都係,无啦啦塞咗半个钟车,原来係啲车排队加油。。。。。。</P>
applegz 发表于 2005-8-14 18:07:13 | 显示全部楼层
e咖d油少到爆....95果d...全部油站都无...d人不知几鬼紧张...
Kiver 发表于 2005-8-14 18:16:29 | 显示全部楼层
<P>电能时代或太阳能时代吧~~~</P>
阿狗 发表于 2005-8-14 10:41:06 | 显示全部楼层
原来大家都一样没有油加啊!!我还以为我已经够可怜的呢!!!我自己的镇没得加,结果走到万江加,万江没有就走到莞城加,我真是受够了,什么时候才有啊!!!
12下一页