黑色星期六(我同学一嗰悲惨嘎遭遇)

179079520 发布于2005-4-5 03:01 1982 次浏览 36 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>各位男同志们!以后有莫名的电话千万别接,就算接了听见是一把好温柔的女声,请立即收线!要不后果自负!</P>9 F6 ]7 W% Q# c
<P>事情发生在2005年4月2号的一个早上!案发时间在早上8:00-9:30,早上8:05我同学接到了一个莫名的电话,一听,是一把十分之甜美的女声,然后,那女说我是你的Q友,你今日有空嘛?陪我一起去逛逛街见见面,接着我朋友想这个是骗人的电话,但是他最终抱着一试的心理去了约定的地点见面,等了10几分钟后,神秘的女生终于出现了!我同学当场错鄂,女生有天使般的脸孔和魔鬼般的身材.</P>. A( ]  p* t! c
<P>接着他们在XX路走了几圈,接着去了一座超级市场,女生在那里挑了些东西,然后在结帐的时候对着我朋友笑了笑,我同学不知道怎么了就去帮那个女生付钱了(主要喺我同学讲唔清楚!)一结帐,50多元!后来那女生还主动说要去吃点东西,我同学也跟着去了,结果不用说......结帐的时候又用了20多元!</P>, ]7 q6 L  f+ s8 C* p$ b
<P>听完之后我不禁大汗``````认真的看了看我同学,样子的确很老实......而且是老实得被人骗的那种(其实,难听d黎讲就喺老衬样,哎~~~~)其实这样的例子也出现在我其他的同学身上,最倒霉的一个同学,居然被两个女生挟着来让他买东西,费用300多元,以后男生要小心点,别受骗啦~~~!当然也有女生被骗的,总而言之,出去见网友的时候请慎重考虑!</P>
* I, [% R% b% b/ O% N% X) i<P>PS:本人语文能力唔多好亦都冇去检查文章有冇错漏,如有用词不当或错漏请多多包涵!以上事件有用到比较夸张嘎词语黎修饰,不过所写嘎消费金额绝对有多冇少!仲有,我都喺觉得用翻国语黎写好d!大家唔好向我扔鸡蛋啊!</P>

已有(36)人评论

小稀 发表于 2005-4-5 03:04:27 | 显示全部楼层
ER,好大条水鱼~~~~~~
Yan豬 发表于 2005-4-5 03:04:57 | 显示全部楼层
<P>呢啲冇得去怪人啦...</P><P>           唔系为咗见靓囡 都唔会失财啦</P><P>难听啲讲句 抵死</P>
mkfmky 发表于 2005-4-5 03:06:06 | 显示全部楼层
<P>看得明白</P><P>男孩好像傻了一點</P><P>同個女講清楚 這麼便不需要.......</P>
179079520 发表于 2005-4-5 03:08:01 | 显示全部楼层
其实我同学喺话佢几靓咋,喺我夸张咗啫~~~
天堂 发表于 2005-4-5 03:09:03 | 显示全部楼层
<P><FONT color=#0909f7>偶不会这么蠢滴说!!!</FONT></P><P><FONT color=#0909f7>偶也没那么多钱!300蚊喔,够我成个月用啦!!!</FONT></P>
Yan豬 发表于 2005-4-5 03:11:33 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>179079520</I>在2005-4-4 19:08:01的发言:</B>
& H+ Z9 k8 k$ p其实我同学喺话佢几靓咋,喺我夸张咗啫~~~</DIV>& V0 G! r! l7 d0 b, u( U  z
<P>主要系佢未见之前已经起咗色心
) E5 q$ N' g3 f' L; e1 o$ F<P>      破财在所难免啦.....</P>
179079520 发表于 2005-4-5 03:15:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>yanlam198</I>在2005-4-4 19:11:33的发言:</B>
; V% n0 z6 b2 s, B7 E% l
$ Q4 N# e8 O2 A1 q7 O+ X8 a* Z# {8 l& M
<P>主要系佢未见之前已经起咗色心' H) b- A6 v9 E7 ?& d
. Z) ]  J  L, [+ }( G( o- T- p
<P>      破财在所难免啦.....</P></DIV>
$ k" R! ^" f5 \( y; f& m, w<P>其实我黎嗰同学真喺好容易俾人屈佢洗钱,今日去天河电脑城买嘢,返学嘎时候迟到咗!俾我同另一嗰同学屈佢请食雪糕,佢都喺答应咗,不过我见佢星期六咁惨,都喺请晒佢地食雪糕算啦`````</P>
Yan豬 发表于 2005-4-5 03:19:09 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>179079520</I>在2005-4-4 19:15:13的发言:</B>
% r: a8 B  [4 E* c6 x2 j- i+ z" D9 y0 d9 ^- ^' G
! O4 e1 ]1 }) B$ X) k+ F0 T6 O  E
<P>其实我黎嗰同学真喺好容易俾人屈佢洗钱,今日去天河电脑城买嘢,返学嘎时候迟到咗!俾我同另一嗰同学屈佢请食雪糕,佢都喺答应咗,不过我见佢星期六咁惨,都喺请晒佢地食雪糕算啦`````</P></DIV>. H- q, q! |6 T: @5 X( r3 }3 t
<P>叫佢学下点样SAY NO啦</P>
179079520 发表于 2005-4-5 03:24:59 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>yanlam198</I>在2005-4-4 19:19:09的发言:</B>+ l+ ], r4 |2 v9 o1 X: f

1 }- x7 G/ D5 L0 ?- S5 \% k" ?3 `/ W
<P>叫佢学下点样SAY NO啦</P></DIV>
7 E6 m9 o/ }& |( I2 c/ L1 u5 F: h. S* O: L3 R! z: o

/ y9 x8 M3 O5 N# k<P>讲真,就算唔喺靓女,就算喺猪扒!佢要求d嘢,有d男生都好难讲唔好,未必喺靓女嘎`````</P>9 _3 d# P( \$ f. q+ V! N0 u" M
<P>至于讲唔好,你估话咁易咩,讲一句唔好就店晒世间上仲有色魔同水鱼?</P>9 X2 C, T9 [. F$ |; M$ h- L6 {
<P></P>
Yan豬 发表于 2005-4-5 03:29:07 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>179079520</I>在2005-4-4 19:24:59的发言:</B>8 j, m- l, O, V0 W0 S
' @) B# o* b: v( ~3 b. ^

/ h) N" ?8 O* I6 d5 q  e
# E- g( R) l3 [/ {  s
/ |! ?- P" r9 r) m+ i5 x  O/ N5 y( M& t<P>讲真,就算唔喺靓女,就算喺猪扒!佢要求d嘢,有d男生都好难讲唔好,未必喺靓女嘎`````</P>
) L* t* C& ]% |. n<P>至于讲唔好,你估话咁易咩,讲一句唔好就店晒世间上仲有色魔同水鱼?</P>( x1 M/ m. D+ c& F
<P></P></DIV>) {& P2 S! M3 E2 e. R" T2 d
<P>好似......你越讲越同你之前讲嘅事矛盾咯- M- l! k  s- x1 Q0 b0 n) v
<P>        呢啲嘢 睇人嘅啫! Y; E: R1 c1 l0 `; N. t5 \& l
<P>边哋有唔得嘅事先</P>
179079520 发表于 2005-4-5 03:51:43 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>yanlam198</I>在2005-4-4 19:29:07的发言:</B>
; j! o. K# d) Y% h: t" p* ?- ^0 _9 t( a. F: E/ ~& o. U6 T7 j
9 c( ~+ _1 e$ l
<P>好似......你越讲越同你之前讲嘅事矛盾咯8 b3 z0 s8 q4 ?
$ N, ?5 j% H2 r0 G
<P>        呢啲嘢 睇人嘅啫$ i- z  Z; Q0 Y$ m" ?$ Q
% q; n" Z( c: d1 |4 d9 @
<P>边哋有唔得嘅事先</P></DIV>
9 R4 Z8 k' d( E  N2 v<P>讲清楚矛盾喺边,我解释一吓</P>
1234下一页