[每日闲聊] 粤漫社会员人数不到在线人数的十分之一

cctv 发布于2010-7-14 19:35 2986 次浏览 53 位用户参与讨论     [复制分享主题]
登录会员怎么那么少的???/ y- }1 n* m! I( j. l

' r  D, |2 G, d6 R. I$ f$ V版主都多过会员了
+ l  N( k: P- S" H" \
. W% Q3 p5 K; h3 L2 x2 c 1.jpg

已有(53)人评论

yuanhuang 发表于 2010-10-15 01:07:04 | 显示全部楼层
  我其实都洗快闪党

wulove 发表于 2010-10-14 20:02:36 | 显示全部楼层
係咁嫁啦.........

s0659162 发表于 2010-9-23 16:58:04 | 显示全部楼层
沒辦法呀" q& r9 w% D3 W: b; s
但有實力的$ m8 T8 }) n* R7 U4 P$ V
一定會吸引更多人吧

bbj1234567 发表于 2010-7-26 20:52:31 | 显示全部楼层
唔係啩~~~

aaron81 发表于 2010-7-17 15:22:40 | 显示全部楼层
可能好多人用游客身份上~

cctv 发表于 2010-7-16 08:33:03 | 显示全部楼层
我发这帖人气很高啊。比其它贴多了个叹号。8 v' {0 r9 b3 E( ]3 m; Z
系咩意思呢

kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:54:17 | 显示全部楼层
可能我哋广东睇香港剧集比较多,比较容易学懂繁体,其实我都唔知自己係几时开始识睇繁体字= =!所 ...
$ ?% ^2 \9 a$ g6 D1 A4 Y+ o* F9 Wkevinchan 发表于 2010-7-16 00:45
係啊。都幾麻煩。。所以論壇都唔多香港人。。。
2 O- \3 [% ^) Y& v7 }, d5 C; m除非論壇可以繁簡轉換吧。。。有好多論壇都咁做。。

kevinchan 发表于 2010-7-16 00:45:22 | 显示全部楼层
同樣道理你話大陸多唔多人識繁體字。。( a' p2 q$ W" p3 B0 }2 t
廣東比較多。。有時你見啲廣東人都用繁體打。。。。但係你有冇見過 ...3 s- e" {+ a- O& X( P* c
kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:32

, I6 `/ K# i" `8 o
. m3 L3 L, Q9 b9 L& A, t) l" R" w: \  ]
    可能我哋广东睇香港剧集比较多,比较容易学懂繁体,其实我都唔知自己係几时开始识睇繁体字= =!所以话两地嘅文化差异都係一个大问题

kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:32:56 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2010-7-16 00:34 编辑 2 W* v, G; O! ?/ y( d6 ^1 ^
係米香港好多人唔识睇简体字?+ l3 G* e4 k' j) s
kevinchan 发表于 2010-7-16 00:19
同樣道理你話大陸多唔多人識繁體字。。
8 L! l4 l4 x5 D廣東比較多。。有時你見啲廣東人都用繁體打。。。。但係你有冇見過香港人打簡體。

kevinchan 发表于 2010-7-16 00:19:28 | 显示全部楼层
問題係簡體字吧??(我估)雖然可能性較低。。3 \5 \& Y5 T0 n0 w8 s0 C: b  @& d+ u
香港論壇好多人都對簡體字反感稱呼為殘體字。。。(高登專 ..." I. c" U2 u/ g' v
kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:16

3 Y2 o% U& E3 L# p$ h% n! w% Z/ M- A# u) K
' M$ z# a- p, @; N; M
    係米香港好多人唔识睇简体字?

kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:16:15 | 显示全部楼层
香港的大家都讲动漫应该可以同声气,KY有好介绍就通知K社喇( Q& A& o! k3 h; B, V1 |) Q
kevinchan 发表于 2010-7-16 00:04
問題係簡體字吧??(我估)雖然可能性較低。。
' q. j1 Y( X/ E! U8 `1 ]香港論壇好多人都對簡體字反感稱呼為殘體字。。。(高登專用)起碼我見香港大部份人下載繁體字幕組動畫睇。。
/ j# g# L* J1 d+ ]1 S9 L
# K; Y8 R$ S+ y( F4 h' ?得閒我去下香港動畫討論區了解情況

12345下一页