[原创漫画] 大家估下~一出动画嘅人物~我画咖!!(作品更新ing)

sukky_ou 发布于2009-10-1 18:06 5670 次浏览 55 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 sukky_ou 于 2009-10-2 21:49 编辑 - _* X9 k! r" E! Q: |
& E: f/ _4 N( Y# N/ d* T9 O, \. l' q
  ; Q# `3 c7 X8 [. s8 R  [) K

4 o7 d$ n7 p) `6 o7 N1 `! _' w以前画嘅~~~~而家拎出嚟哂下~~~! t# R/ {- H& h1 `1 t( [0 W
虽然我嘅画技一般,虽然我唔係读美术,虽然我净係识临摹,但係……依幅係我满意作品之一,请多多支持吖~!, j; y/ K: ], D( g# R' C3 O( w) O
我已经好多年无画过漫画啦~!得闲要画下回味下个感觉先~~~~~9 Q! V' U% w* w% m+ ~% G5 `
/ `; b* S& e5 ~; b" {1 {
动画里面第二个女主角~~~    # L; z- p3 _" O' a% X

* \, R6 ]; @) g2 O1 `4 ]
, i9 |, L4 o# ]+ B" z
' L8 `8 A4 x: a% \依幅作品,今日新鲜出炉,早上9点几开始画,大概用咗30分钟多一啲画完草图,用咗可能一个钟呱(无乜睇时间)上色~~~~画完感觉还OK,宝刀未老,但手法的确比以前生疏咗,毕竟已经有7、8年未拿起过画笔啦~~~但画到最后顺番啲啦~~~多谢支持~~!
8 E# v' r5 B( `0 S等我将三个女主角画哂我就会开古依出动画係边出啦~~~
# o: @6 |% \, v9 D# _9 `- G
4 z; j- I6 M) U0 {PS. 等我画好依三个人物后,我会将原图附上,唔知我贴番原图后,各位仲估唔估到係边出动画/漫画嘅女主角呢?呵呵~~~

评分

熊猫仔 + 16 原创+国庆、中秋快乐吖!

已有(55)人评论

shadowlxl 发表于 2011-7-28 23:22:25 | 显示全部楼层
全部X咗.....

kk521526 发表于 2011-7-27 11:38:57 | 显示全部楼层
再次XXX  让偶情何以堪

cidopq 发表于 2011-2-15 01:56:36 | 显示全部楼层
好大個叉燒包呀,,,樓主搞搞佢啦

rellik 发表于 2010-12-21 09:10:09 | 显示全部楼层
我一张图都睇5到

小小星 发表于 2010-12-4 21:56:01 | 显示全部楼层
我都是看不到图。杯具啊!

maiyulao 发表于 2010-11-1 13:28:33 | 显示全部楼层
睇唔到D图

johnnie20 发表于 2010-10-26 11:19:31 | 显示全部楼层
都睇吾到d圖,估吾到ar

评分

漫步雲端 -3 -20 頂30日沒人回覆的舊帖單日超過4張

85929894 发表于 2010-3-4 20:47:46 | 显示全部楼层
上色上得好好睇啊!!!!

minying20 发表于 2010-2-18 04:13:33 | 显示全部楼层
楼主画得好靓,但我一时想不出是什么卡通人物。

eegbook 发表于 2010-2-17 18:34:51 | 显示全部楼层
还以为系咩漫画,原来系单幅。$ D; N7 N! r1 u. I* A5 a2 z
不过都画得几好,好有女人味。& y! L) J7 z7 y% d5 j
楼主,得闲试画下漫画吖,多页型的,几好玩架。
  @1 M3 \. E$ B我都发自己的短篇上黎至得。

sukky_ou 发表于 2009-10-5 14:41:23 | 显示全部楼层
45# 暴の茄
5 l' H- Z+ C% h3 `% \1 y3 j+ M
$ M- Z% x8 i/ n" c係CLAMP吖~~~, E; t8 x/ t: {. A/ v
画《百变小樱magic咭》嘅作者~~

12345下一页