[每日闲聊] 公司生活-阿头篇······

紫舞枫林 发布于2008-1-15 15:07 6101 次浏览 76 位用户参与讨论   [复制分享主题]
话说我葛阿头,是个三十几岁高高大大肥肥葛人。成日中意卖弄文采,发亲MSN都系之呼者也,成个爱国青年款····
4 M8 u$ C" r- Q* Y" r越顶唔顺就越变本加厉 间唔中又会扮下深沉,望穿下秋水咁。一俾佢望到得闲时,就会过哩同我地上番堂毛主席或三国历史堂!平时一大嗜好就系变成一部复读机将自己D家族史、出生史一次又一次地重复!好多时候···我望住佢讲野,内心真系有股冲动想兜巴伸过去····(脑中已经咁样做紧~)唉···总之,佢实在太过做作扮野了,并且够晒八卦罗嗦····
% K0 \' Z4 ~" H1 i/ ]一下系佢每日MSN必讲对话:
# O* `" d% S$ E% V$ l# j$ d午餐时间:
' m1 c2 ?' w0 X$ A# B, q# H阿头:快到中午用餐时间了,我将到附近餐厅用餐,顺便可以做饭后散步。望胃口好,盼中午休息好+ L5 [6 r, M. O/ W( Q# D
. O$ f1 J/ }5 k. e  f3 j; C
晚黑落班时间:6 H6 H  _- W7 p# ^' \
阿头:下午的两场工作会议再加一场讨论会,再次从会议室出来时以是七点多了。你也以下班。年关将近,治安不太好。一切小心为盼。望安好。多保重.顺致晚安.
9 X! K: `$ k- r  e$ T7 d( |
" ~# r4 ?' k* d9 O$ n( x周五落班:
. C8 w- M% g) S0 |阿头:一周又这么忙忙碌碌的过去了.唉.回头想想,发现也没做什么.明天,又到了周末.周末愉快.6 Z  q  u2 d7 T% c# m: g

( @/ g4 Z- Z7 d以上都只系小意思,可能就咁样未必可以睇得出D么。好多时候,佢葛说话都会另人无言到极····我朋友话佢颇有唐增葛魄力(不过,我要讲明一点,佢并唔系对人别有用心,而系佢葛性格就系咁样); n$ K, X0 P8 O) i* _8 E9 x3 F% `
  ?; G% i2 d6 `5 N  v$ t2 H

已有(76)人评论

abc-like 发表于 2008-1-21 20:46:26 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-1-21 19:54 发表 1 O  v, s1 H) D% ^+ F: {! D) l6 G

* I( u' A4 V3 I# x4 p
& o2 S9 w0 v0 n6 }: V; n你應該同你自己講先啱
+ i( N: S! I) C- N( P, W+ H
我瞓著咗啦 ......
幻影傳說 发表于 2008-1-21 19:55:31 | 显示全部楼层
原帖由 紫舞枫林 于 2008-1-21 09:21 发表 6 `1 B4 S" T( M

! [% p& J$ @. ?, X嘿嘿  有机会过两招俾你
+ Q% Q& S* U# Q# m5 _6 @

5 s7 L& i" m3 _: {- q8 D% `2 F- i擇日不如撞日
幻影傳說 发表于 2008-1-21 19:54:41 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-1-21 00:23 发表
) e9 H3 W7 N5 G; w
) K0 J! ]1 M1 J' w. n" D 唔駛瞓!!!?

( M8 T# T2 q* _. E9 S  ?* d8 e, t" M# l" w3 ^1 x
你應該同你自己講先啱
紫舞枫林 发表于 2008-1-21 09:22:29 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2008-1-20 13:06 发表
/ l5 _* d$ n% O; g  K
& ^6 C  `% l& N/ |; @& R) y握手ing~~8 \# D. }. l. C9 V% J0 o7 O
真系啱啦.........
+ d* B3 ?7 N; W4 C  ^% [
系啰~知音、通道中人、同是天下沦落人····
紫舞枫林 发表于 2008-1-21 09:21:17 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-1-20 12:32 发表
" m0 m$ C# L6 r
/ Q. u+ }; p- |. \0 s% j% z
3 j1 a: h2 Y0 j0 m+ j9 r$ I2 R皮笑肉不笑, 呢下難度幾高
' A2 e  N1 G* P4 [2 t真係想見識下
) ?0 {5 o4 o: [; L, p4 M' d9 l
嘿嘿  有机会过两招俾你
abc-like 发表于 2008-1-21 00:23:18 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-1-20 23:53 发表
, e8 H. m$ c4 ~# `: g3 `' [; o& P+ |( ?# S0 U* ~- [1 E; m, q
7 b6 T$ e) r/ S. K
你又知
/ D7 ]; w: [. h0 W唔通你地......

2 ~; U% O; @& @% d& j: H' t0 T6 O 唔駛瞓!!!?
幻影傳說 发表于 2008-1-20 23:53:30 | 显示全部楼层
原帖由 ayimei 于 2008-1-20 17:53 发表 1 V9 I9 j- m9 T/ \' q7 k

) z' Z) ]8 H7 I( x& _+ D$ l81最犀利...叫距示范
8 @+ M2 }, b$ P9 h  s6 l' c

, ~) G  y9 a: J- h; u. g. m6 x你又知 8 U' J5 _4 q( Z& a/ b9 ~
唔通你地......
ayimei 发表于 2008-1-20 17:53:24 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-1-20 12:32 发表
6 ^0 O) s' _( @2 o! R6 z. \
# c* g; B, E: O4 A- ^2 S- |) V" o; P! L( e: Q( h
皮笑肉不笑, 呢下難度幾高
& E0 H' L$ u$ m2 w* D+ t) u$ d真係想見識下
; z4 u9 H# p. z
81最犀利...叫距示范
AWP 发表于 2008-1-20 16:07:52 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-1-20 14:11 发表 9 ~6 q( r4 C) o

& o1 C. M: x( n3 f有時間就捉, 我就黎冇電腦用(粒u已經.......)

2 x3 W. p* b  H4 v A姐妳还有几台脑嘛~~
abc-like 发表于 2008-1-20 14:11:34 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2008-1-19 10:00 发表 ; X! p7 E" X+ Y0 n. L

" }" x5 V# I" L" p2 t 我都系啊~~~& J% ^$ A' [6 l% _1 m: N' N
过年有时间再捉过
& }8 x8 c0 M* V$ ~3 _
有時間就捉, 我就黎冇電腦用(粒u已經.......)2 H1 N0 t  V% K

- O" s- ]7 D% h4 L/ k[ 本帖最后由 abc-like 于 2008-1-20 14:24 编辑 ]
AWP 发表于 2008-1-20 13:06:38 | 显示全部楼层
原帖由 紫舞枫林 于 2008-1-20 09:24 发表
$ V; R; Q/ t. q% {( O8 u! f! X6 r6 c9 Y  k% c( G/ u
唔使唔好意思^_^ 事因我都好慢  ···嘿嘿
4 }* h8 i* {. W1 w1 d/ a. S
握手ing~~3 ]' V6 I, Y4 z6 {! M8 k
真系啱啦.........