跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 回帖得分同星梦係唔係有限制呢

adhk 发布于2024-1-14 11:11 590 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:10 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:42
$ [  m" E- U: i& P5 i8 G咁又講得好啱喎, 缺乏咗一啲空間

, K$ S' p; A, [9 J& L$ D4 i/ G  f, D要D咩空间?

Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:47 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:43
+ A0 @8 K+ r: u/ u* H* T咁又未至於,只係發資源的限制有太大空間

4 _$ N% N& p6 Y有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源

alkiu 发表于 2024-1-18 00:49:10 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51
, |3 L# \( F7 j+ a有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源
) q+ Q7 m9 ^, a+ T
我意思係資源既權限可以開到好大,當然可能只限原創

alkiu 发表于 2024-1-18 00:55:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 16:54' O/ \! i$ F" C2 ^+ ^* s. J. c
我意思係分數空間, 分幣全掛鈎其實好少見

" B/ d" s4 W. J& s/ x可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎

alkiu 发表于 2024-1-18 00:57:34 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:065 }1 B" o& Z2 i, J
旧帖就唔好揾太耐嘅帖,旧个2、3年仲可以回帖,如果有10几年嘅就唔好回啦,因为有啲係有乱码,唔适宜回帖 ...

& W8 c; K- m/ H1 _% Y3 i有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 00:59:05 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:07
! X- @' k5 {. s3 j6 N7 }; k* Q依家谂返好似係叫高丽国,希望冇记错。
5 t6 H9 h2 z- a$ H. E0 \
記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國

adhk 发表于 2024-1-18 01:15:49 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:55
2 q/ O' g: e4 B/ G可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎 ...
8 z, T4 W# N( b
都有幾種嘅, 唔會話一慨而論  

十月围城 发表于 2024-1-18 08:30:44 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:59
: X* z6 D+ E/ c# l. l" t記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國

( p* y0 l8 {( e; P4 s* ^有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。

十月围城 发表于 2024-1-18 08:35:39 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:57# B4 L8 ]. i0 ~1 Y& n) K. O
有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖
: h& f7 B( T7 L2 y4 X8 o. Q( j4 b
我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。

alkiu 发表于 2024-1-18 14:04:18 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:35
: O: n7 }* Z/ g% D0 f7 B我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。 ...

" k' {, t: D4 X反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 14:05:01 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:30
, @) e; ?9 {3 u  w有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。
1 i/ m; [& O! l7 l/ L% I- |$ {7 R
以前有間花旗銀行

十月围城 发表于 2024-1-18 14:18:58 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 14:046 M: K$ S+ i8 D& `6 \( `2 \4 D* T
反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖
* G7 H$ N1 c5 n* y) g! J3 r
再反思下,呢度人流唔够多,人少自然冇乜人开帖,少帖可以交流就被逼要用非寻常嘅方法嚟凑分,所以咧如果呢个积分调整真係减低我成1倍分,咁我就冇心机再嚟凑分咯。