[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 3009 次浏览 414 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-6 01:07:37 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:032 Y5 F( ^. I3 L5 j
行山就要起码住翻晚先得 要早少少上山

& x3 T5 j/ J' v咁都係, 通常最少都要行五六個鐘頭

klozepyj 发表于 2024-5-6 21:02:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 01:07
1 |1 o3 @* D- Q1 _& u; D9 ?, f咁都係, 通常最少都要行五六個鐘頭
! J0 P& s" n) W0 \. h
落山就去食下嘢 然后翻去瞓个觉 第日走 咁三日两夜差不多了

klozepyj 发表于 2024-5-6 21:04:09 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 01:04
$ O4 }( ?5 m8 Y1 }. ]1 k九幾年去到廣東都已經見好多爛尾樓, 根本唔關一線定二線事

0 L* `  N7 t6 t所以楼可能都唔喺地产商主业 我觉得佢哋中意卖楼卷钱 然后将钱放去金融市场

adhk 发表于 2024-5-7 06:59:41 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:022 |. R* G+ d% o0 i5 L
落山就去食下嘢 然后翻去瞓个觉 第日走 咁三日两夜差不多了
. E/ [3 I& r6 ?1 @
我以前行山多數就係朝早七八點左右集合齊人就開始行, 行到下午一兩點完咗就成班人去荼樓食嘢

adhk 发表于 2024-5-7 07:05:09 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:04
) C. B" }% r" N所以楼可能都唔喺地产商主业 我觉得佢哋中意卖楼卷钱 然后将钱放去金融市场 ...

* \$ ?: z+ O+ ~* U9 r/ L" h  y係網上見絕大部份爛尾樓個地盤都好大, 而且好多都起好哂就咁丟空哂, 真係好可惜

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:42:42 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 07:05
+ v/ Y  t' R# s係網上見絕大部份爛尾樓個地盤都好大, 而且好多都起好哂就咁丟空哂, 真係好可惜 ...
$ o( X6 g: F  A  T" l5 R5 K- c
就是网上讲嗰啲鬼城咁咯 啲老板都去卷钱玩杠杆 房地产都是一个卷手段嗻
. i( S$ b& r: V- _3 @

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:43:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:590 `8 e! w3 _0 q" T" ?* O3 R
我以前行山多數就係朝早七八點左右集合齊人就開始行, 行到下午一兩點完咗就成班人去荼樓食嘢  ...
( c! y6 F$ m* E, V7 V
喺咯 呢个时间段就比较好 仲避开咗啲上落班高峰

adhk 发表于 2024-5-7 11:09:18 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:42& G; V& o4 D8 l( Q" \
就是网上讲嗰啲鬼城咁咯 啲老板都去卷钱玩杠杆 房地产都是一个卷手段嗻
( c6 b+ N: I% Z9 E- a+ l2 f ...
6 v& J7 a) J5 C, Z/ l
咁其實唔止浪費咗啲現成樓, 失修好快變危樓, 而且又唔可以還原番做農田, 失咗好多食糧產量

adhk 发表于 2024-5-7 11:09:37 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:436 m$ Z" f8 S0 ^. l) p6 \8 @- y
喺咯 呢个时间段就比较好 仲避开咗啲上落班高峰

" x" [1 C+ v( l; m% B如果太晏行怕一唔小心行夜咗就較難撤, 留係山上過夜就唔安全, 而且根本行山唔會帶過夜秒品或飽肚食物

lcy_001 发表于 2024-5-7 12:34:17 | 显示全部楼层
谢谢楼主分享

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:25:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:09
* f2 m* M( y$ o; S( _& U* V- _咁其實唔止浪費咗啲現成樓, 失修好快變危樓, 而且又唔可以還原番做農田, 失咗好多食糧產量 ...

9 A2 f, s/ r1 b1 i+ T仲占咗好多资源去起楼 所以zf唔会俾楼价降落嚟

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:26:09 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:09
8 l" I4 ]) b. V6 s) m1 f( \如果太晏行怕一唔小心行夜咗就較難撤, 留係山上過夜就唔安全, 而且根本行山唔會帶過夜秒品或飽肚食物 ...
: p# E% m! ]' e; C+ q
夜晚山上就唔好留了 趁日落前要翻出嚟