[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 4010 次浏览 517 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-1 03:06:46 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:25
+ j9 J3 p1 ]5 Y/ w! r6 X蛇王抓完 是咪会去咗蛇羹噶?
* R# c/ r5 U" u$ W/ O  a
十居其九都會係咁, 香港好少會放生蛇, 所以係香港行山係呢方面好安全, 咁多年只係好早期行山先見過一次蛇

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:44:01 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 03:06
$ P. j4 ?& J  U! k十居其九都會係咁, 香港好少會放生蛇, 所以係香港行山係呢方面好安全, 咁多年只係好早期行山先見過一次蛇 ...
& Y  d5 ]7 ?- h9 }8 z5 w/ c& P
香港郊野公园面积的确令人羡慕
: @4 _+ v# e& k  U2 ~  r

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:45:04 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 03:03
) o; O/ t0 V$ j. N. r' F8 ?3 [但係接咗貨就會變廢紙, 始终唔係好明個心態

! Y; t7 E* p2 `+ [/ ~7 @8 D9 Z但是起码面上是无崩咯 是一个纸窗 穿同唔穿既社会影响完全唔同晒

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:27 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:44
3 y4 n. ~  E# d7 c/ t香港郊野公园面积的确令人羡慕
; t8 P' X, t+ C0 E
香港啲山形特別靚由其西貢嗰邊

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:45
% f7 {7 M6 E2 [: c% Y但是起码面上是无崩咯 是一个纸窗 穿同唔穿既社会影响完全唔同晒

$ f1 b' T0 `) e( L* V5 j1 }但係而家好似玩到無得玩咁, 間間大國地產公司都財政一齊唔掂

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:00:22 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:141 c) M  {0 \# f. [( x% {
但係而家好似玩到無得玩咁, 間間大國地產公司都財政一齊唔掂

/ t  h) n  ^1 G7 a3 s, ~/ m一个疫情就开晒佢哋底牌

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:02:10 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:142 \( \7 P- p, R$ F. M
香港啲山形特別靚由其西貢嗰邊
% [! n( b" }: S7 m& i
就是去过食海鲜 睇嚟精髓是行山

adhk 发表于 2024-5-5 01:25:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:00! q, Q2 d) h% ?$ s. `" G
一个疫情就开晒佢哋底牌
% y1 R5 {, @7 R& f+ _% j  ^/ t
嗰三年根本點會有人買樓, 工都未必有得番啦

adhk 发表于 2024-5-5 01:27:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:02
' d4 Z3 ?' y3 I5 w! U6 b/ z& @就是去过食海鲜 睇嚟精髓是行山

+ R8 ~5 q# t7 _. p, F食海鮮係輕便遊, 行山就 HEAVY 好多

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:02:53 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 01:25
; m- X6 }1 W" {4 w# R嗰三年根本點會有人買樓, 工都未必有得番啦
* K& n* c4 a5 {9 x3 @
本身就是过剩 而且啲大地主既楼唔喺一线城市噶

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:03:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 01:27' L- E/ J" u4 N7 o4 C
食海鮮係輕便遊, 行山就 HEAVY 好多

3 h. D# y2 B9 E8 H行山就要起码住翻晚先得 要早少少上山

adhk 发表于 2024-5-6 01:04:45 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:02
1 b, y0 H& p5 [- u本身就是过剩 而且啲大地主既楼唔喺一线城市噶

: @8 M- J! p0 ^8 q" c# ?4 E. C1 ~九幾年去到廣東都已經見好多爛尾樓, 根本唔關一線定二線事