[每日闲聊] 个人肥胖的主要原因

Kiver 发布于2022-5-12 09:17 8812 次浏览 143 位用户参与讨论   [复制分享主题]
hkgolden 发表于 2022-5-14 08:46:31 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2022-5-14 06:43
' Z  i  U$ v. U3 n: n! D# Q我很耐無做運動啦
* U% D# [) k7 M$ ~4 m# @
大概有幾耐?
3 R5 }# E# P+ y4 E2 K! ^$ y, @; q我自己都半放棄狀態了....

一片晴天 发表于 2022-5-14 10:36:59 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-5-14 08:32* Y) W. D1 l& K& f
天生麗質真係冇得輸,聽人講好似係因為呢種人就算唔運動身體消耗也比正常人多
/ P$ {" a; g% Y4 ~) m( _- [" B ...

- g# q' d3 }/ j5 I太瘦都是不喜欢的,也不好看。

rantarou 发表于 2022-5-14 11:20:05 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-5-14 07:53
( R6 W: }1 d( c6 E  F你瘦仔先咁講啫,減肥就有必要了,一個即食麵一杯凍飲熱量都好高了 - p% l) \! \0 p8 }! K5 T1 ?
...
4 C' Q  p* m- j! }& Y  O2 s- K
但系唔够饱,冇理由为左减肥而肚饱架

rantarou 发表于 2022-5-14 11:21:05 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-5-14 07:527 r3 i" ]) g" |0 T1 F3 E
瘦好過肥啊,更何況你可能都未中年發福,有配額你話幾咁好
5 z' f' k2 A. @8 F5 j& v
就算到左中年都唔会发幅,体质系咁

hkgolden 发表于 2022-5-14 11:49:21 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

rantarou 发表于 2022-5-14 11:21
  }$ i# W5 _3 g就算到左中年都唔会发幅,体质系咁

# A* E+ d4 t2 \0 n咁有信心? ; O+ f" d+ |. B0 J5 Q! b
你話可以分啲脂肪畀你幾咁好

902leung 发表于 2022-5-14 13:47:40 | 显示全部楼层
留意我同我啲朋友,估計係體質既問題

rantarou 发表于 2022-5-14 14:02:22 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-5-14 11:49
( R4 S# g4 G+ |- ~咁有信心?   s- Q: l4 B  @9 b
你話可以分啲脂肪畀你幾咁好
& C9 B' P  L9 |& T  c7 c3 z; E  o/ V
如果分到我都唔拒既

vwwvww 发表于 2022-5-14 15:10:33 | 显示全部楼层
心中女神本来60公斤,现在90.。。。。我也不知道经历了什么鬼

satldm 发表于 2022-5-15 00:57:09 | 显示全部楼层
我肥的原因系知足+中意食野煮野+有做运动。哈哈唔做运动我现在更肥!

satldm 发表于 2022-5-15 00:59:57 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-5-12 11:29
8 ~  ?& }3 {2 f, {我都系咁样

& J- `# j6 {" l0 j有点厉害的样子!我见到中意食嘅野就忍唔住架啦!

satldm 发表于 2022-5-15 01:01:41 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-5-12 11:30
2 u% k; A9 @0 B以前穷到死冇得食,架阵有米了食到要减肥

- }* @' d5 {2 W现在穷哪怕一瓶2拉罐都唔舍得买,现在工作了有钱了反而不敢饮太多。心霖顶!有变化过咩。无囖。

satldm 发表于 2022-5-15 01:05:20 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-5-12 12:08
- x$ v* W/ Q  E& @/ P1 Q大多数人就是不运动

4 d: E- a. B$ h4 g" s. x' N  g  h恩恩,有时间玩手机,发哀,食零食,睇电视,行街。但是一讲做运动就话无时间!样样都系要付出先又收获,做运动都一样唔捷径的!大多数人就喜欢旁门左道!搞衰哥内脏。