跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 晒晒自己的电脑台(工作或娱乐环境)!

vskenying 发布于2011-2-14 00:52 6150 次浏览 74 位用户参与讨论     [复制分享主题]
晒晒自己的电脑台(工作或娱乐环境)!- X9 m3 _4 H; S& T- J: y/ G7 H/ k% {
      以前好像在太平洋有睇过类似主题,所以本人趁年假有时间自己搞个有特色的“粤漫版”的希望有人跟帖。照片最好再加上少少说明(要真实自己的)。
3 O2 l+ F2 D8 ]8 V5 U     首先自己先晒。晒主机帖的照片74楼http://www.dreamxt.net/bbs/thread-72349-8-1.html, x9 ]  b; g# E( t# e! N
       去年刚搬了新家,自己设计的电脑台连书台一体化设计叫木工师傅订做的,众多储物空间。由于自己的收藏众多,未全部从旧屋般出来,但现在男人的最爱都有放了,包括电脑、动漫、软件、邮票、茶叶&茶具、模型、各类报纸杂志等(美女当然有啦,不过不能轻易上镜,否则被封杀)。 / ^. c, Q) @* F# O" p2 ?" E

已有(74)人评论

chrisrex 发表于 2011-2-14 01:04:12 | 显示全部楼层
唔通系传说中嘅掉毛机?

漫步雲端 发表于 2011-2-14 01:05:49 | 显示全部楼层
有個遊戲手柄?唔知樓主中意玩咩遊戲呢9 @4 v" S8 e8 N9 A/ O# u

: I* p! w6 {" D: _- w% q, ~順便沙發

漫步雲端 发表于 2011-2-14 01:07:13 | 显示全部楼层
唔通系传说中嘅掉毛机?
3 [% B' T+ l: J' U7 y" Cchrisrex 发表于 2011-2-14 01:04

/ W4 t: d. y( `+ d3 H$ @
  S- p! A  i* \$ Q! k# K0 x& H; F" ?/ r* i' _: n, Q* r

* `3 n& ^1 I" [4 C: Z/ W& g可惡嘅超三,又搶我沙發

chrisrex 发表于 2011-2-14 01:17:22 | 显示全部楼层
可惡嘅超三,又搶我沙發
2 ]/ }7 G) R6 E% B3 z漫步雲端 发表于 2011/2/14 01:07 AM

2 p( v& K2 P6 O4 W5 n3 w1 y" d) ~
: F* N2 y# l+ \/ L  r$ Q6 D1 u# J& U8 }
    又有新沙发坐了 ,留返畀你了

漫步雲端 发表于 2011-2-14 01:20:55 | 显示全部楼层
又有新沙发坐了 ,留返畀你了# L; b$ ^1 u8 [' m. ^* W) o' F
chrisrex 发表于 2011-2-14 01:17
: P6 I( S' ~+ M2 c. {
% L2 Q/ P8 y! s! D7 [

0 ]: |( Z8 V3 S& r3 c    3 d0 a/ e# Q) Z) k0 y
你發現先嘅,都系你啦...我藤椅就可以了/ H9 a' I  d* E8 `$ r

6 @% Y/ W, O$ V) S% a( d- Y7 e( w水埋呢帖我就有10001身家啦

chrisrex 发表于 2011-2-14 01:30:51 | 显示全部楼层
你發現先嘅,都系你啦...我藤椅就可以了) a3 ?% m) d' n3 p- O
, q' A+ C) E/ O" \8 x
水埋呢帖我就有10001身家啦' A1 B1 {5 p' O; i% g
漫步雲端 发表于 2011/2/14 01:20 AM
) ?- o( g. N- f) z: D0 E1 ~( J2 @  C
8 i7 A8 H, C: L' H
+ x: R5 |1 ~, S0 I6 p5 Z
    去咗啲睇电视,以为你咁迟先坐添,原来漫步咁关照我

mcnynbajay 发表于 2011-2-14 01:37:10 | 显示全部楼层
本帖最后由 mcnynbajay 于 2011-2-14 01:57 编辑 - m6 |7 v$ Z- _* O5 F/ [

; `2 W" Q0 x" C7 y8 M' ]5 w, s, M3 h; U! t
睇來個個都誤會曬我之前想電腦配置的~~根本唔使曬埋實物照的~~
+ R: B1 {6 k  y( E( D( F6 r9 P用魯大師的硬件檢測就可以嘅了,~搞到我都唔好意思唔曬了~~
+ x4 V! K8 l5 R3 _我之前借人相機,影過自己的電腦的~~不過要搵下先了~~手機影唔到的~~
9 D% q5 Y& i' q" o8 ^
/ L  D! y5 J- z真的要搵下了~~( [# \! _. ^; T$ p! N3 o1 J7 ]  D

+ h8 [  L/ ~! v- O
# c+ D7 |0 ?/ K& M; i1 g; @2 fPS:系搵到張的~~系得哩張,哇~~我咁睇翻都覺得唔好意思曬出來了~~真的好鬼亂了,成個亂葬崗咁咯!
201102140145 000.jpg

老威 发表于 2011-2-14 05:18:04 | 显示全部楼层
我部电脑台好渣

eegbook 发表于 2011-2-14 06:13:53 | 显示全部楼层
睇來個個都誤會曬我之前想電腦配置的~~根本唔使曬埋實物照的~~! j  k: U1 Z, p8 _/ c9 D
用魯大師的硬件檢測就可以嘅了,~ ...- ^. s# X' E4 Y+ X6 P' a! p
mcnynbajay 发表于 2011-2-14 01:37
, `1 y: K7 S% E
2 j: X9 F+ F+ ^6 K  `! V, ^9 G

" ], X& J+ P& V" v" E    果然系有米之人,还16:9 LED。我部台式仲吊住只17寸“大水牛”咋。

inber 发表于 2011-2-14 06:44:35 | 显示全部楼层
你發現先嘅,都系你啦...我藤椅就可以了
, C* n" ^7 ]: y& {  ~+ Y8 w! D8 j1 a( e$ ]2 N
水埋呢帖我就有10001身家啦+ z) ~  \* j& Q3 l, _) ?5 V, e
漫步雲端 发表于 2011-2-14 01:20

: L* }& E1 a% E. B+ k) B% h6 {: ^3 o, I. P' h7 @$ l8 o% A8 U: `
- R- b5 t+ `6 q8 L- E
點解升得咁快
( p8 @% N9 ?! y; n) D你改名之後唔系得返5000幾,定7000幾咩

murphy 发表于 2011-2-14 09:04:37 | 显示全部楼层
等我今晚番去照死你班友。。